Daniel Rokvić

Kratke informacije

Ime i prezimeDaniel Rokvić
Datum rođenja27. avgust 1966.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteSAD, Beograd
ZanimanjePreduzetnik

Biografija

Daniel Rokvić je srpski preduzetnik, koji je javnosti poznat kao muž pevačice Dijane Janković. Rođen je 27. avgusta 1966. godine u Beogradu. Živi na relaciji Srbija – Sjedinjene Američke Države (SAD).

Biznis

Daniel Rokvić je 2004. godine osnovao firmu DANIEL SATTV+ d.o.o. u Beogradu. Firma se bavila montažom i prodajom satelitske opreme, montažom i prodajom PVC stolarije, a bila je i kooperant SBB mreži u polaganju kablovske infrastrukture u Srbiji.

Dve godine kasnije Rokvić je osnovao firmu u Austriji, WNET Media Gmbh, za usluge elektro radova i trgovinu prozorima. Ipak, ta firma kasnije je prerasla u distributera usluga NetTv Plus i Total TV paketa, za područje Austrije.

Srpski biznismen je 2008. osnovao Net TV Plus, IPTV operatera koji je pod njegovim vođstvom postao izuzetno poznat, sa velikim brojem klijenata širom sveta. Početkom 2012. godine SBB je od Daniela preuzeo i Net TV Plus.

Rokvić je dve godine kasnije osnovao IPTV operatera IP MREŽE D1 DOO. Prema podacima iz privrednog registra firma je ugašena 2014. godine.

Nastavio je tamo gdje se najbolje snalazi, pa je iste godine pokrenuo SPORT PLUS LIVE TV LIMITED. Kompaniju je verovatno zbog inostranog poslovanja, registrovao na Kipru, sa zvaničnim sajtom na adresi http://www.sportpluslivetvlimited.com/.

Iste godine je osnovao DSTV Multimedia DOO sa sedištem u Beogradu koja se bavi razvojem IPTV softvera.

Privatni život

Daniel Rokvić je rođen 1966. godine u Beogradu. 2013. godine venčao se sa 22 godine mlađom Dijanom Janković u Monte Karlu. Crkveno venčanje je održano u katedrali u Monaku.

Ceremoniju je obavio pravoslavni sveštenik koji je doputovao iz Pariza. Slavlje su nastavili u hotelu koji se nalazi na samoj obali. Daniel je za prvi ples izabrao suprugin hit „Živelo more“.

U jednom intervjuu je kazao da nije ljubomoran, pa svojoj suprugi dozvoljava da na društvenim mrežama objavljuje provokativne fotografije, a navodno je poznat i kao radoholičar, pa tako svakodnevno radi i po 10 časova, a redovno radi subotom i nedeljom.

On i supruga su česta mesta novinara i paparaca.

Kontroverze

Rokvić se 2014. godine našao u fokusu javnosti kada je na Adi Ciganliji napao voditelja emisije „Premijera“ Ognjena Nestorovića.

Do sukoba je došlo jer je voditelj Dijanu nazvao starletom. Daniel mu je slao preteće poruke i nasrnuo je na njega što je, navodno, zabeleženo kamerom. Međutim, tužba je povučena jer su se akteri pomirili.

U istom periodu modni kreator Saša Vidić je na svom „Fejsbuk“(„Facebook“) profilu objavio preteće poruke koje mu je slao Daniel Rokvić.

U porukama koje je slao Vidiću između ostalog je naveo da on „šiti svoju porodicu“, naročito od „majmuna kakav je on“. Optužio ga je za konzumaciju narkotika, te napisao da mu je mesto u zatvoru.

Rokvić je priveden 18. oktobra 2018. godine zbog sumnje da je šest dana radije napao javnog beležnika u njegovoj kancelariji u centru Beograda. Određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana. Stavljali su mu se na teret krivična dela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice.

Nakon pet dana provedenih u pritvoru Centralnog zatvora pušten je na slobodu. Prema pisanju beogradskih medija, sklopio je nagodbu sa tužiocem i priznao krivicu, te je uslovno osuđen na deset meseci sa rokom provere do tri godine.

Dva dana kasnije pismom se obratio javnosti i izneo svoj deo priče. Priznao je da je napao šaltersku službenicu zbog pogrešno overenih dokumenata.

Svoje postupke opravdao je time što je „kao strani investitor dve godine bez ikakvog razloga čekao na građevinsku dozvolu u urbanizmu, gde su mu tri puta izgubili sva dokumenta“.

U istom pismu Rokvić se požalio na uslove u zatvoru. Kazao je da je u samici bez struje, vode, hrane i grejanja proveo više od 30 sati.

Reference

http://cy-check.com/sport-plus-live-tv-limited/348289.html
http://www.kurir.rs/vencanje-u-monte-karlu-udala-se-dijana-jankovic-clanak-985587
http://www.firmenabc.at/wnet-media-gmbh_JYBd
http://web.archive.org/web/20100202003654/http://www.danielsattv.com/kab.html
http://www.apr.gov.rs/ Matični brojevi firmi: 20475897, 17542800, 20675675 i 20881895
https://www.blic.rs/zabava/vesti/muz-dijane-jankovic-pretio-sasi-vidicu-porukama-18/s8jkdhn
https://www.blic.rs/zabava/vesti/udri-brigu-na-veselje-muz-u-zatvoru-a-ona-peva-sve-u-16/985w0wm https://www.blic.rs/zabava/vesti/udri-brigu-na-veselje-muz-u-zatvoru-a-ona-peva-sve-u-16/985w0wm
https://www.blic.rs/zabava/vesti/priznao-krivicu-muz-dijane-jankovic-pusten-iz-pritvora/txxqwzg
https://www.blic.rs/zabava/vesti/progorovio-muz-dijane-jankovic-lezao-sam-u-zatvoru-bez-hrane-vode-i-struje/mldzww2

Daniel Rokvić na društvenim mrežama

FacebookDanijel @ Facebook