Radomir Raša Novaković

Kratke informacije

Ime i prezimeRadomir Raša Novaković
Datum rođenja1998.
Mesto rođenjaBač
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeMuzičar, bubnjar

Biografija

Radomir Novaković je srpski muzičar. Prepoznatljivost je stekao kao bubnjar u bendu pop pevačice Goce Tržan sa kojom je u braku od 2015. godine. Rođen je 1988. godine u Baču. Živi i radi u Beogradu.

Poreklo i detinjstvo

Radomir Raša Novaković je rođen 1988. godine u opštini Bač u Vojvodini. Ima godinu dana starijeg brata Zorana koji je po struci doktor medicine, tačnije specijalizant vaskularne hirurgije.

Karijera

Muzičar je u jednom intervjuu priznao da do 18. godine nije znao ko je Goca Tržan. Kazao je da je čuo za grupu Tap 011 u kojoj je pevala, međutim, nije je lično slušao on, nego njegov brat.

Prvi put ju je primetio 2004. godine kada je objavila pesmu „Haljina“. O njihovom prvom susretu Raša nije krio detalje.

Naime, bubnjar je već tokom prvog susreta ostao očaran pevačicom i poželeo da „bude samo njegova“. Sa druge strane, Goca nije bila sigurna u njegovo umeće sviranja bubnjeva[1].

Priznao je da ju je neko vreme „spopadao“, a počeli su da se zabavljaju 2011. godine.

Dve godine kasnije ju je zaprosio i Goca je pristala da se uda za njega. Venčali su se 20. septembra 2015. godine. Crkveno venčanje usledilo je šest godina kasnije. Par se venčao u julu 2021. godine u jednoj crkvi u Beogradu, pred petnaestak svedoka[2].

Bračni par i dalje poslovno sarađuje. Raša je gostovao u Gocinom spotu za pesmu „Žena za jednu noć“ koji je objavljen u oktobru 2019. godine.

Par od 2021. godine na televiziji K1 ima emisiju „Moj savršeni brak“. Goca i Raša snimaju situacije iz svakodnevnog života sa kojima se mogu poistovetiti mnogi bračni parovi. Sudeći po gledanosti, uspeli su da se „uvuku pod kožu“ publici iz celog regiona.

Premda ne govori mnogo kada je u emisijama u studiju, Raša je pokazao zavidnu opuštenost pred kamerama koje su ih pratile u njihovom domu.

Na profilima na društvenim mrežama često objavljuje fotografije sa Gocom, ali i snimke iz studija i teretane. Pored bubnjeva, tj. muzike, Rašina velika stast je fitnes.

Pevačica se neretko hvali kako je ponosna na odnos koji su Raša i njena ćerka iz prvog braka Lena s godinama izgradili. Jednom prilikom mu se povodom rođendana javno zahvalila za „svu plemenitost, nežnost, blagost, ljubav, sigurnost i posvećenost“ koju pruža njoj i njenoj ćerki[3].

Goca ne krije da godinama pokušavaju da dobiju dete, međutim, ni pet pokušaja vantelesne oplodnje nije urodilo plodom, pa su započeli proces usvajanja. Na prvu prepreku naišli su već u startu.

Naime, prema srpskom zakonu, žena od 48 godina ne može da usvoji tek rođenu bebu, zato što razlika između usvojitelja i usvojenika ne sme da bude veća od 45 godina.

Proces usvajanja deteta je dug, jer moraju da se ispoštuju određene procedure, te je Goca jednom prilikom kazala da se sa Rašom dogovorila da je najbolje da odaberu dete koje će finanijski pomagati, ako već ne mogu da ga usvoje[4].

Reference

Radomir Raša Novaković na društvenim mrežama

InstagramRadomir @ Instagram