Darko Popović

Kratke informacije

Ime i prezimeDarko Popović
Datum rođenja10. decembar 1977.
Mesto rođenjaNepoznato
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeBiznismen

Biografija

Darko Popović je promo direktor kompanije „Pink International“ i vlasnik Produkcijske kuće „Top Manifest 011“ iz Beograda. Rođen je 10. decembra 1977. godine. Sa suprugom Jelenom Popović ima ćerku Petru. Živi i radi u Beogradu.

Novinarsku karijeru je započeo sa 17 godina. Tokom devedesetih je radio u magazinu „Svet“, a potom je vodio autorsku emisiju „Ekskluziv“ na Televiziji „Politika“ i „You info“.

Od 2007. do 2009. godine je radio u kompaniji „Ringer Axel Springer“ u čijem vlasništvu su listovi „Blic“, „Blic žena“, „Puls“, te brojni internet portali.

Vlastitu produkcijsku kuću pod nazivom „Top manifest“ je osnovao 2009. godine, a dve godine kasnije je postao PR kompanije „Pink“.

Popović je producent i autor emisija „Paparaco lov“, „DNK“ i „Brak na neviđeno“ koje se emituju na programu Televizije „Pink“, te emisije „Svadba iz mog kraja“ koja je deo programske šeme Radio Televizije Srbije (RTS).

Karijera

Darko Popović se novinarstvom „zarazio“ sa 17 godina. Poput većine mladih novinara radio je u lokalnim listovima, te pisao i izveštavao o gradskim vestima za veće novinske i televizijske kuće.

Tokom 1999. godine radio je u magazinu „Svet“, a dve godine kasnije njegova autorska emisija pod nazivom „Ekskluziv“ je prvi put emitovana na programu Televizije „Politika“.

Drugu sezonu prikazivao je „Yu info“ kanal.

Godine 2007. se zaposlio u kompaniji „Ringer Axel Springer“ koja poseduje desetak štampanih i elektronskih medija, poput listova „Blic“, „NIN“ i „Blic Žena“, te portala „Blic online“, „pulsonline.rs“, „NOIZZ“ i drugih.

Dve godine kasnije Popović je osnovao vlastitu produkcijsku kuću pod nazivom „Top manifest 011 D.O.O.“ Pretežna delatnost preduzeća su druge umetničke delatnosti u okviru izvođačke delatnosti.

Televizija „Pink“ je 10. marta 2010. godine premijerno emitovala Popovićevu autorsku emisiju „Paparaco lov“, poznatu i kao „Paparaco potera“.

Reč je o emisiji koja emituje video snimke i fotografije poznatih ličnosti iz Srbije i regiona koje su uradili „Pinkovi“ paparaci. Emisiju su vodile Sandra Čerin i Ana Pendić Radoš, a potom je tu ulogu preuzela Milica Kon.

Na „meti“ paparaca našle su se mnoge poznate ličnosti iz sveta muzike, glume i sporta, a neretko su snimatelji koji prate domaće zvezde ulazili u sukob s onima koje prate.

Tako je u decembru 2013. godine kantautor Vlado Georgiev oteo, pa vratio kameru snimateljima, zbog čega ga je Televizija „Pink“ tužila.

Ovaj događaj je danima bio glavna tema medija, a Georgiev i Popović su raspravu o svemu preneli i na društvenu mrežu „Tviter“ („Twitter“).

Popović je i autor i producent „DNK“ koju takođe prikazuje Televizija „Pink“. Reč je o dokumentarnom rijaliti formatu čiji „akteri“ su ljudi koji žele da uz pomoć DNK testa otkriju nedoumice vezane za svoju porodicu, decu ili poreklo.

Do 2017. godine emisiju je vodila Nataša Aksentijević, a potom je tu ulogu preuzela Natalija Simonović.

Kompanija „Pink international“ je 29. septembra 2011. godine imenovala Darka Popovića za svog novog promo direktora. On je na toj poziciji zamenio Tatjanu Vojtehovski.

Tom prilikom je izjavio da će „funkciju obavljati najbolje što ume, predano i lojalno“, kako prema publici, tako i prema nadređenima.

Zahvalio se Tatjani Vojtehovski i najavio nove i zanimljive projekte, ali i istakao da će izmene programske šeme biti svedene na minimum kako bi publika ostala verna Televiziji „Pink“.

Naglasio je i da „Pink“ više od 15 godina „najgledanija komercijalna televizija u Srbiji“, te da je time njegova odgovornost još veća.

U decembru 2018. godine Popović je najavio novu emisiju na Televiziji „Pink“. Ponovo je reč o njegovom autorskom projektu pod nazivom „Brak na neviđeno“.

On je sa članovima svoje produkcijske kuće „Top Manifest“ predstavio novi televizijski format u kome učestvuju muškarci i žene koji su slobodni, a koji žele da pronađu bračnog parntera.

Koncept je takav da tim psihologa „sklapa“ idealne partnere, a oni se upoznaju tek kod matičara. U tom momentu im ostaje samo pet minuta da se izjasne da li žele da uđu u brak ili ne.

Ako pristanu sledi medeni mesec, a ekipa emisije ih nakon nekoliko nedelja posećuje u njihovim domovima kako bi gledaoci saznali da li je brak opstao ili ne.

Popović i „Top manifest“ su takođe vlasnici serijala „Svadba iz mog kraja“ koji se od septembra 2019. godine emituje na programu „RTS-a“.

Kako su autori naveli, cilj je da se kroz ovu emisiju predstave običaji i tradicija vezana za venčanja iz svih krajeva Srbije. Emisiju vode Marija Veljković Milovanović i glumica Mirka Vasiljević.

Privatni život

Darko Popović je rođen 1977. godine u Beogradu. U rodom gradu je odrastao i školovao se, te upoznao svoju sadašnju suprugu Jelenu. Jelena i Darko su 2011. godine dobili ćerku kojoj su dali ime Petra.

Ako je suditi po fotografijama na društvenim mrežama, par najviše uživa u putovanjima. Na njihovim profilima pratioci mogu da vide fotografije sa letovanja na Sejšelima, Karibima i drugim popularnim svetskim destinacijama.

Porodica Popović se privatno druži sa mnogim javnim ličnostima. Tako se na fotografijama sa rođendana i drugih porodičnih slavlja mogu videti pevači Aca Lukas, Aco Pejović, Marko Kon i drugi.

Reference

Darko Popović na društvenim mrežama

FacebookDarko @ Facebook
InstagramDarko @ Instagram
TwitterDarko @ Twitter