Marko Petrušević Petrući

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Petrušević Petrući
Datum rođenja1994.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač, učesnik rijalitija
ŽanrPop-folk

Biografija

Marko Petrušević je srpski pevač koji je prepoznatljivost stekao učećem u muzičkom takmičenju „Pinkove zvezde“, te rijaliti šou programu „Zadruga 2“. Rođen je 1994. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Publika ga je upoznala tokom treće sezone takmičenja „Pinkove zvezde“. Premda nije uspeo da obezbedi plasman u samo finale ovog šoa, svakako je stekao veću prepoznatljivost. U septembru 2018. godine postao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Zadruga 2“, koji emituje Televizija „Pink“.

U „Zadruzi“ je stekao mnogo obožavalaca, pa je ostao skoro do samog kraja šoa. Međutim, pobeda je pripala modnoj blogerki Luni Đogani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Petrusevic Petruci (@marko_petrusevic_petruci) on Oct 14, 2019 at 2:32am PDT

Biografija

Marko Petrušević je rođen 1994. godine u Beogradu. Njegov otac je pokojni glumac Branislav Petrušević Petrući, jedan od osnivača čuvenovog „Indeksovog pozorišata“. Markova majka Nada je vaspitačica u jednom vrtiću. Ima starijeg brata Mateja.

U detinjstvu se bavio tenisom i ragbijem, a voleo je i da peva i svira klavir i gitaru. Pohađao je nižu muzičku školu.

Nije poznato u kom smeru se nastavilo njegovo dalje školovanje, niti čime se bavio pre nego što je 2016. godine prošao audiciju i postao jedan od takmičara muzičkog šou programa „Pinkove zvezde“.  Publici i žiriju se predstavljao pesmama Harisa Džinovića, Zdravka Čolića, Predraga Živkovića Tozovca, Milana Topalovića Topalka, Saše Matića i drugih.

Uspeo je da prođe nekoliko krugova, ali ne i da se plasira u finale nakon koga su trijumfovali Indira Beriša i Ismail Delija.

U septembru 2018. godine Marko je postao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Zadruga 2“. Tokom predstavljanja kao glavni motiv za ulazak u rijaliti je naveo to što želi da ga publika bolje upozna, ali da i sam shvati koje su njegove granice.

Tada je istakao da je temperamentan, te da je sebičnost osobina koja može da ga „izbaci iz takta“. Iako je kazao da je u dvomesečnoj vezi i da zbog toga neće započinjati ništa sa drugim učesnicama „Zadruge“, vrlo brzo je pogazio datu reč i našao se u krevetu sa Jelenom Krunić. Sa poznatom rijaliti igračicom Marko je prevario svoju tadašnju devojku Tamaru[1].

Tu se nije zaustavio nego se zbližio sa Rebekom (Spomenkom) Popović, novinarkom iz Novog Sada.

Sve do decembra 2018. godine Marko i Rebeka su se intenzivno družili, a nisu se libili ni da razmenjuju nežnosti pred drugim učesnicima i brojnim kamerama. Na početku nisu otkrivali svoje osećaje, a kada je Rebeka priznala da ju je potreslo to što je Marko rekao drugim zadrugarima da još uvek oseća nešto prema bivšoj devojci, oboje su shvatili da je njihova rijaliti veza dobila dublji smisao.

Njihovo učešće u rijalitiju su obeležile česte scene seksa pred kamerama, a ostalim učesnicima „Zadruge“, kao i gledaocima se činilo da su jedini pravi par u tom takmičenju. Mnogi se slažu da ni u jednom momentu nisu glumili da im je stalo jedno do drugog, te su time stekli simpatije brojnih gledalaca.

Ipak, Rebeka je krajem maja odlukom gledalaca napustila „Zadrugu“, a Marko je nastavio da se takmiči za glavnu nagradu.

Pored romanse sa Novosađankom, Petrućijevo učešće u „Zadruzi“ su obeležile i provokacije na račun Marije Kulić, majke Miljane Kulić. Marko je nekoliko puta u šali ponovio da ga Marija privlači, a krajem januara 2019. godine su ušli i u žestok sukob. Svađa je umalo prerasla u fizički obračun da ostali stanari nisu reagovali.

Nije bio ni u dobrim odnosima sa Branislavom Radonjićem Brendonom na koga je nasrnuo u alkoholisanom stanju tokom jedne žurke. Zahvaljujući brzoj reakciji ostalih učesnika „Zadruge“, sprečen je dublji konflikt, a Marka je obezbeđanje odvelo iz dvorišta.

Zbog svog stava i spremnosti da skoro svaku situaciju okrene na šalu stekao je simpatije brojih gledalaca „Zadruge“, ali ne i šansu da se nađe u superfinalu i izbori za nagradu od 50 hiljada evra.

U jednom od intervjuua koje je dao tokom sinovog učešća u „Zadruzi“, Branislav Petrući je kazao da je ponosan na sina jer je u tako specifičnim okolnostima ostao dosledan sebi. Njegovu vezu sa Rebekom nije mnogo komentarisao, te je priznao da nije bio mnogo uključen ni u Markove prethodne emotivne veze[2].

Ipak, nakon izlaska iz „Zadruge“ Marko i Rebeka nisu ostali zajedno. Kako je pevač u jednom intervjuu priznao, Novosađanka nije želela da pokuša da ostanu u vezi, nego je odustala.

Sudeći prema fotografijama na društvenoj mreži „Instagram“ („Instagram“) Marko je trenutno (novembar 2020. godine) u srećnoj vezi s anonimnom plavušom. Kako nije davao mnogo povoda tabloidima da o njemu pišu, nisu se mnogo bavili ni njegovim privatnim niti profesionalnim životom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Petrusevic Petruci (@marko_petrusevic_petruci) on Sep 24, 2019 at 2:45am PDT

Ono što se sa sigurnošću zna jeste da mu je učešće u rijalitiju donelo mnogo više poziva za nastupe, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/marko-petrusevic-petruci/2lgxh3m

[2] https://www.kurir.rs/stars/rijaliti/3355351/evo-u-cemu-je-marko-bio-isti-kao-petruci-devojku-nasao-u-rijalitju-a-glumac-mu-je-zamerio-jednu-stvar

Marko Petrušević Petrući na društvenim mrežama

InstagramMarko @ Instagram