Maša Nikolić Karić

Kratke informacije

Ime i prezimeMaša Nikolić Karić
Datum rođenja1975.
Mesto rođenjaBeograd
PrebivališteBeograd – Minsk – Abu Dabi
ZanimanjeMaster menadžmenta u sportu

Biografija

Maša Nikolić Karić je srpska preduzetnica sa zvanjem master menadžmenta u sportu. Supruga je biznismena Bojana Karića, ćerka pokojnog reditelja Božidara Bote Nikolića, te sestra pevačice Jovane Nikolić Mišković. Rođena 1975. godine u Beogradu. Živi i radi na relaciji Beograd – Minsk – Abu Dabi.

Maša i Bojan su od 2007. godine u braku i imaju blizance, Taru i Teodora. Zbog poslova kojim se bave neko vreme su živeli u Londonu, a sada često borave u prestonicama Belorusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Poreklo, detinjstvo i obrazovanje

Maša Nikolić Karić je rođena 1975. godine u Beogradu. Odrasla je i školovala se u rodnom gradu. Njen otac Božidar Bota Nikolić je bio poznati srpski reditelj, snimatelj i direktor fotografije.

Majka Žana Rolović Nikolić je prevodilac. Ćerka je Branislave i Vladimira Rolovića, nekadašnjeg ambasadora Jugoslavije u Švedskoj.

Maša je posle srednje škole upisala fakultet u Beogradu, a nešto kasnije je na Fakultetu za menadžment u sportu pri Alfa univerzitetu stekla zvanje master menadžmenta u sportu.

Karijera

S obzirom na to da retko detalje iz privatnog života deli sa javnošću, nije poznato čime se Maša Nikolić bavila pre nego što je upoznala Bojana Karića.

Par je neko vreme živeo u Londonu, gde je Bojan radio u kompaniji „KCM Capital Limited“.

On od 2012. godine radi u porodičnoj firmi „Dana Holdings“, a od 2015. godine je potpredsednik kompanije u Belorusiji. Pretpostavlja se da je i Maša deo neke od kompanija u vlasništvu čuvene braće Karić.

Privatni život

Maša Nikolić je rođena 1975. godine u Beogradu. Sa roditeljima i sedam godina mlađom sestrom odrasla je u rodnom gradu. Tu je i stekla zvanje master menadžmenta u sportu.

Od 2007. godine je u braku sa biznismenom Bojanom Karićem, sinom Sretena i Slavice Karić. Par je iste godine dobio blizance, dečaka Teodora i devojčicu Taru. Pre veze sa Mašom, Karić je bio kratko u braku sa pevačicom Jelenom Karleušom.

Nakon razvoda povukao se iz javnog života, oženio je Mašu, a par se, uprkos prepoznatljivosti, trudi da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Svoje pratioce na društvenim mrežama s vremena na vreme obraduju fotografijom sa putovanja, porodičnih druženja i slično. Mašu na „Instagramu“ prati oko 6.5 hiljada ljudi.

Sudeći po slikama koje objavljuje, Maša i njen suprug vole da putuju, da uživaju u lepoj hrani i da posećuju znamenitosti mesta u kojima se u tom trenutku nađu.

Mašu i Jovanu domaći tabloidi često predstavljaju sintagmom „najbogatije sestre u Srbiji“, premda stilom života ne privlače pažnju javnosti, niti se često eksponiraju na društvenim događajima.

Maša Nikolić Karić na društvenim mrežama

InstagramMaša @ Instagram