Jovana Nikolić Mišković

Kratke informacije

Ime i prezimeJovana Nikolić Mišković
Datum rođenja19. novembar 1982.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Jovana Nikolić Mišković je srpska pop pevačica. Supruga je Marka Miškovića, sina biznismena Miroslava Miškovića. Rođena je 19. novembra 1982. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Prvi album je objavila 2010. godine pod naslovom „Udahni“. Posle petogodišnje studijske pauze, Jovana je snimila singl „Najbolja“, te duet sa Marijom Šerifović „Nismo smeli“.

Usledile su numere „Svila“, „Dobar si“, „Nedostaješ“ i drugi. Ipak, veću prepoznatljivost među mlađim generacijama joj je doneo duet „Pazi se“ koji je snimila sa Slobodanom Veljkovićem Cobijem (Coby) za potrebe filma „Južni vetar“.

Jovana i Marko Mišković imaju dve ćerke, Antoninu i Reinu.

Detinjstvo i obrazovanje

Jovana Nikolić je rođena 1982. godine. Sa majkom Žanom Rolović Nikolić, ocem Božidarom Botom Nikolićem i sestrom Mašom je odrasla u rodnom gradu.

Njen otac Bota Nikolić je bio poznati srpski reditelj, snimatelj i direktor fotografije. Režirao je filmove „Balkanski špijun“, „Tri karte za Holivud“ i druge.

Poznat je i po tome što je otkrio holivudskog glumca Breda Pita (Bred Pitt) tokom snimanja filma „Tamna strana sunca“ („The Dark Side of the Sun“).

Jovana i Maša su se školovale u rodnom gradu.

Karijera

Jovana Nikolić Mišković je prvi album objavila 2010. godine pod naslovom „Udahni duboko“. CD je objavila Diskografska kuća „Siti Rekords“ („City Records“), a na njemu su, pored naslovne, bile i pesme „Srećan put“, „Miris leta“, „Moli, moli“, „Prekasno je sad“, „Nepogrešiv“ i druge.

Jovana je snimila je numeru „Dodole“ sa grupom Flamingosi, koju su činili voditelj Ognjen Amidžić i glumac Marinko Madžgalj.

Pet godina kasnije je svojoj publici predstavila singl „Najbolja“ na kome je sarađivala sa Darkom Dimitrovim, Leontinom i Vladimirom Graićem.

Početkom 2016. godine je sa Marijom Šerifović snimila duet „Nismo smeli“. Pesmu je pisala i komponovala Leontina Vukomanović, dok je za aranžman bio zadužen Darko Dimitrov.

Snimile su i interesantan spot koji je za sedam i po godina „zaradio“ preko osam miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“)

U junu 2016. godine Jovana je objavila singl „Svila“, koji su ponovo pisali i aranžirali Darko Dimitrov i Leontina.

Usledila je dvogodišnja pauza, a Jovana je polovinom 2018. godine svoju publiku počastila pesmom „Dobar si“. Ni ovog puta nije menjala saradnike, a spot koji je objavljen na zvaničnom kanalu Produkcijske kuće „IDJ Videos“ je do avgusta 2023. godine pregledan 1.3 miliona puta.

U saradnji s Aleksandrom Milutinović i Mahirom Sarihodžićem je u oktobru 2018. godine objavila baladu „Nedostaješ“. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ljubiteljima pop muzike se ovaj Jovanin poduhvat svideo.

Za potrebe filma „Južni vetar“ Jovana je u februaru 2020. godine sa Slobodanom Veljkovićem Cobije (Coby) snimila duet „Pazi se“. Pesma je za vrlo kratko vreme ovladala radijskim stanicama i klubovima širom regiona, a na „JuTjubu“ broji preko 17 miliona pregleda.

Numeru je napisala i komponovala Teodora Pavlovska (Teya Dora). Za miks i master je bio zadužen Jan Magdevski, a za produkciju Cobi. Jovani je prateće vokale otpevala Ivana Peters.

Privatni život

Jovana Nikolić Mišković je rođena 1982. godine u Beogradu. Sa roditeljima i sestrom je odrasla u rodnom gradu. Njena sestra Maša je udata za Bojana Karića, sina Sretena i Slavice Karić. Maša i Bojan imaju blizance Taru i Teodora.

Jovana je od 2008. godine u vezi sa Markom Miškovićem. Ćerku Antoninu su dobili 2013. godine, a 2020. godine ćerku kojoj su dali ime Reina, što na španskom jeziku znači „kraljica[1]“.

Za razliku od mnogih drugih poznatih ličnosti, bračni par Mišković se 2015. venčao bez mnogo medijske pompe. Premda se u nekom trenutku u tabloidima pojavila informacija da se razvode, Jovana je to demantovala.

Pevačicu ne krije da ju je izuzetno potresla smrt oca. Naime, Bota Nikolić je preminuo u maju 2021. godine u 80. godina od posledica novog korona virusa. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu[2].

Jovana je 40. rođendan obeležila velikom proslavom u Beogradu. Među njenim gostima su bili i Jovana i Željko Joksimović, Aleksandra Prijović, Filip Živojinović, glumica Jelena Gavrilović, Zvezdan Terzić i drugi.

Zabavljao ih je harmonikaš Aleksandar Sofronijević[3].

Pevačicu na društvenoj mreži „Instagram“ prati skoro 30 hiljada ljudi, dok na „Fejsbuku“ („Facebook“) ima oko 4.8 hiljada pratilaca.

Diskografija

Albumi

  • 2010. Udahni

Singlovi

  • 2015. Najbolja
  • 2016. Nismo smeli (ft. Marija Šerifović)
  • 2016. Svila
  • 2018. Dobar si
  • 2018. Nedostaješ
  • 2020. Pazi se (ft. Coby)

Reference

Jovana Nikolić Mišković na društvenim mrežama

FacebookJovana @ Facebook
InstagramJovana @ Instagram