Milica Mitrović

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Mitrović
Datum rođenja7. maj 1971.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinarka, preduzetnik

Biografija

Milica (Pešić) Mitrović je direktorka programa televizije „Pink“ i supruga vlasnika ove televizije Željka Mitrovića. Rođena je 7. maja 1971. godine u Beogradu. Ima dve ćerke, Andreu i Kristinu. Živi i radi u Beogradu.

Pre „Pinka“ Milica je radila kao novinarka „Trećeg kanala“. Vodila je emisije „Da li sam te već… video?“ i „Folk top-lista“. Nakon što je Mitrović osnovao „Pink“ prešla je na tu televiziju. Danas je direktorka programa i muzička urednica Televizije „Pink“, te glavna i odgovorna urednica Izdavačke kuće „City records“.

Biografija

Milica Mitrović je karijeru započela krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina 20. veka na trećem kanalu Radio televizije Beograd. Jedno vreme je vodila emisiju „Da li sam te već… uvideo?“, u kojoj su gostovali mladi, tada neafirmisani rok bendovi. Nakon toga je Milica je vodila „Folk top-listu“ i  „Muzički spomenar“.

Osnivanjem Televizije „Pink“ i udajom za Mitrovića, Milica je prešla u redakciju tog medija. Tokom 25 godina postojanja „Pink“ je proširio oblast poslovanja te je stvorena „Pink Media Grupa“ koja pored radio i televizijskog sadržaja obuhvata i filmsku i muzičku produkciju, filmsku produkciju, satelitsku televiziju produkciju i avio usluge.

Mitrović je 1997. godine osnovao Izdavačku kuću „City records“ za koju su albume snimali mnogi poznati muzičari sa prostora bivše Jugoslavije. Milica Mitrović je glavna i odgovorna urednica „City recordsa“.

Ipak, ono po čemu je „Pink“, pa samim tim i bračni par Mitrović, postao prepoznatljiv su brojni rijaliti programi koji su podelili srpsku javnost. Iz njihove „kuhinje“ su izašle emisije „Farma“, „Dvor“ i „Zadruga“ koja predstavlja zajednički projekat Željka i Milice Mitrović.

Iako je više od 25 godina na srpskoj javnoj sceni Milica retko daje intervjue medijima. Međutim, o strogim pravilima koje nastoji da uspostavi na „Pinku“ prvi put je progovorila u novembru 2013. godine odgovarajući na otvoreno pismo novinarke Milene Petković.

Naime, novinarka informativnog programa Milena Petković je povodom kašnjenja plate uputila otvoreno pismo Željku Mitroviću. Na ove prozivke nije odgovorio vlasnik, nego direktorka programa Televizije „Pink“. Milica je na svom „Fejsbuk“ („Facebook“) profilu napisala da „moli sve koji nisu zadovoljni uslovima rada na Pinku učine svima uslugu i odmah daju otkaz“.

Dodala je da se to pogotovo odnosi na one koji su na tu televiziju došli „preko veze“ i da su im na teretu više od deset godina. U komentaru je dodala da je reč o onima koji su primljeni bez kvalifikacija, ali sa nekom vezom. Milica je kazala da ako je nekome problem što je plata kasnila dva meseca, mogu da potraže drugi posao.

Mitrovići su poznati i po svom humanitarnom radu, pa tako, između ostalo, redovno šalju na more decu iz „Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine“ iz Zvečanske.

Privatni život

Milica Mitrović je rođena 1971. godine u Beogradu. S obzirom na to da retko daje intervjue srpskim medijima, o njenom privatnom životu pre udaje za Mitrovića se ne zna mnogo. Željko i Milica su se venčali u septembru 1995. godine. On iz braka sa bivšom pevačicom Sonjom Mitrović Hani ima dvoje dece, sina i ćerku. Kako je u nekoliko navrata naveo, njegova bivša i sadašnja supruga su u vrlo dobrim odosima.

Milica je 1. marta 2000. godine rodila ćerku Kristinu, a godinu dana kasnije je rođena njihova druga ćerka Andrea. Jednom prilikom Mitrovićeva je kazala da su njih tri veoma bliske i da među njima nema tajni. Trudi se da im bude najbolja drugarica. Dodala je da nije preterano stroga, ali da se neka pravila moraju poštovati.

Na pitanje novinara koja je tajna dugogodišnjeg braka sa Željkom, Milica je kazala da je na to veoma ponosna. Dodala je da se njih dvoje vole više nego kada su se upoznali, a da su se upoznali pre skoro tri decenije. Mitrovićeva je tom prilikom istakla da je tajna, verovatno, u tome što su ušli u jedan „ultrazreo i apsolutno ljubavlju ispunjen životni period koji je po svim svojim aspektima najtopliji i najposvećeniji period u njihovim životima“.

Mitrović je u jednom intervjuu kazao da, pored toga što mu je Milica supruga, ona mu je i najbliži saradnik i najverniji prijatelj. U šali je dodao da su nekada zajedno išli na posao i vraćali, a sada se ne odvajaju „ni kada idu u toalet“.

Oboje priznaju da su posao i televizija sastavni deo njihovih života, te da „rade i kada ne rade“. Dok Željko prati filmove na „Pinkovim“ kanalima, Milica češće gleda informativne emicije. Premda se oko mnogo toga slažu, oboje tvrde da je jedino oko čega se mogu posvađati različit ukus kada je muzika u pitanju.

Govoreći o uspehu njen suprug je jednom kazao da je za razliku od Milice, on uvek nezadovoljan, ma koliko rezultati bili dobri. Ipak, dodao je da jedino što doživljava kao stvarno ostvarenje porodica i to što sve uspehe postižu zajedno. U istom zajedničkom intervjuu ona je kazala da oboje vole posao kojim se bave, te da su pri tome odličan tandem.

Okrenula se i malo „težoj“ temi, te dodala da „na našim podnebljem vlada licemerje i zluradost koja izrasta na sopstvenim nezadovoljstvima i to je u redu, što se pre naviknete na to, nećete gubiti vreme u popravljanju nepopravljivog!“

Milica je vrlo aktivna na društvenim mrežama. Njen „Instagram“ profil prati više od 50 000 ljudi. Sa pratiocima rado deli detalje iz privatnog života, putovanja sa suprugom i decom, ali i važne informacije vezane za njihov projekat „Zadruga“ i učesnike tog rijalitija.

Porodica Mitrović godišnje odmore provodi u Kanu, Monaku i Londonu.

Izvori

Milica Mitrović na društvenim mrežama

InstagramMilica @ Instagram