Radomir Taki Marinković

Kratke informacije

Ime i prezimeRadomir Taki Marinković
Datum rođenja1967.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePreduzetnik, odgajivač pasa, bivši fudbaler

Biografija

Radomir Marinković, poznatiji kao Taki, je beogradski biznismen, odgajivač pasa, bivši fudbaler i otac rijaliti učesnice Maje Marinković. Rođen je 1967. godine u Beogradu. Živi i radi u srpskoj prestonici.

Iako se u Beogradu za Takija čulo i ranije, naslovnice tabloida masovno je počeo da puni kada je njegova kćerka Maja ušla u rijalitiji „Zadruga“ na Pink televiziji.

Redovno je komentarisao učešće svoje kćerke u rijalitiju, ali i odnose između drugih učesnika tog šou programa. Medijima je to bilo vrlo interesantno s obzirom da je na svaku temu otvoreno govorio.

Inače, Taki je bivši fudbaler. Igrao je za jedan tim u Švedskoj dugi niz godina, a potom se vratio u Beograd i pokrenuo svoj posao sa rasnim psima engleskim poenterima.

Tim poslom uspešno se bavi više od 20 godina i to mu je donelo dobru zaradu. Od tog novca, ali i drugih poslova, te porodičnih nekretnina, svojoj ćerki Maji obezbedio je život na „visokoj nozi“.

U jednom intervjuu rekao je da su engleski poenteri kraljevi polja, te da zbog toga i njega mnogi nazivaju „kralj Taki“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taki Tadza (@takitadza)

Beogradsko dete sa Voždovca

Odrastao je u imućnoj beogradskoj porodici u naselju Voždovac. Roditelji su mu obezbedili sve u životu. Stekli su ogromno bogatstvo i poseduju veliki broj nekretnina. Imaju porodičnu kuću na Avali, a Taki je tu završio Osnovnu školu „Vaso Čarapić“.

Za sebe kaže da je imao srećno detinjstvo, a da je kao mladić bio poprilično „nestašan“. Družio se sa dobro poznatim opasnim „facama“ sa beogradskog asfalta. Bili su to žestoki momci koji su duboko zagazili u kriminal, ali on nije želeo da ide tim putem.

Taki je rekao da je imao tu sreću da su mu roditelji obezbedili i omogućili sve u životu. Nikada nije osetio da mu nešto nedostaje, a da to ne može da stekne na pošten način ili da dobije od roditelja, za razliku od njegovih prijatelja.

Trenirao je fudbal i igrao je Srpsku ligu, a usledila je sa Fudbalskim klubom „Rad“ i Druga srpska liga. Potom je otišao u vojsku gde je vojni rok služio u sportskoj četi rame uz rame sa poznatim imenima bivše Jugoslavije kao što su Mehmed Bazdarović, Mirza Kapetanović i drugi.

Nestanak sina Ilije

Krajem osamdesetih godina je igrao fudbal u Švedskoj. Tamo je proveo pet godina. Upoznao je čuvenog Joksu. Jedne prilike je došao na odmor u Beograd i tada je upoznao devojku Maju koja ga je osvojila.

Sa njom je proveo pet dana, a potom se vratio za Švedsku. Ona mu je javila da je trudna. Taki se odmah vratio u Beograd. Venčali su se i 1993. godine dobili sina Iliju.

Sticajem okolnosti, iste godine, dete su odveli na redovnu kontrolu u jednu beogradsku bolnicu i na toj kontroli detetu se gubi svaki trag. Ova tema je za Takija veoma bolna, kao i za njegovu porodicu. On i njegova supruga i dan danas se vode u registru roditelja nestalih beba u Srbiji.

Posle četiri godine, rodila se njegova kćerka Maja. Tačnije, njeno puno ime je Marija, ali je svi zovu Maja, kao što se zove i njena majka. Taki se rastao sa svojom suprugom kada je Maja imala tek petnaest meseci.

Devojčica je ostala da živi sa ocem. Nije mu bilo nimalo jednostavno, ni lako da sam vaspitava dete, naročito tako malo dete, ali se nije predavao. Prema svojoj ćerki Maji se ponašao kao prema „princezi“.

Kada je Maja imala dve godine, Taki se zaposlio u Kulturno umetničkom društvu „Krsmanović“. Tu su svi zavoleli i Maju koja je često sa tatom bila na poslu.

Krajem devedesetih godina dobio je ponudu da ide igrati fudbal u Nemačkoj. Tu ponudu je prihvatio iako nije mogao mnogo da zaradi kao fudbaler u Nemačkoj u to vreme.

Zbog toga je igrao fudbal, a noću radio u raznim klubovima. Taki je bio veoma jak i razvijen muškarac, pa je neretko radio i kao obezbeđenje. I u Nemačkoj je stekao mnoge prijatelje s obe strane zakona.

Godinu dana posle, vratio se u Beograd. Otvorio je svoj restoran na Avali i pokrenuo posao sa kamp kućicama na Auto-pijaci. Od porodičnih nekretnina, poslova kojim se bavio, svojoj ćerki je obezbedio sve u životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taki Tadza (@takitadza)

Ljubav prema psima- „Kralj Taki“ i više od 500 pehara

Vlasnik je jedne od najpoznatijih odgajivačnica pasa u Srbiji. Njegova strast su engleski poenteri. Upravo o ovim psima u Srbiji i Takiju je napisana i knjiga pod naslovom „Engleski poenteri u Srbiji“.

Taki je rekao da ima psa Arija koji mu je doneo više od 500 pehara.

Neki od pehara koje je osvojio sa svojim psima na takmičenjima nalaze se i u spavaćoj sobi njegove ćerke Maje, zajedno sa njenim brojnim plišanim medvedima.

Kćerka u rijalitiju

Kada mu je kćerka Maja prvi put saopštila da je dobila ponudu da uđe u rijaliti „Zadruga 1“ Taki nije imao ništa protiv. Rekao je da sve devojčice vole da se slikaju i mislio je da će se Maja tu zadržati nedelju ili dve.

Međutim, Maja je kroz kratko vreme stekla veliku popularnost. U rijalitiju je ostala mnogo duže nego što je to na prvu mislio njen otac, a i ona sama.

Maja je u ovom rijalitiju zauzela visoko četvrto mesto. I narednih sezona, njegova ćerka je bila učesnica rijalitija i postala istinska rijaliti zvezda u Srbiji i regionu. Međutim, njenom ocu Takiju teško su pale njene ljubavne veze.

Naime, u trećoj sezoni „Zadruge“ Maja je ušla u ljubavnu vezu s oženjenim muškarcem Markom Janjuševićem Janjušom. Janjuš je bivši košarkaš koji je u to vreme bio u braku i imao ćerkicu Krunu.

Njihova ljubav počela je iz prijateljstva. Kada se sve to više nije moglo sakriti, Maja i Janjuš su obelodanili svoju vezu. To je šokiralo Takija koji je na sve načine pokušavao da svoju ćerku vrati na „pravi put“ jer mu se nimalo nije dopadalo to što mu je ćerka postala ljubavnica pred milionskim auditorijumom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taki Tadza (@takitadza)

U tom periodu, tokom treće sezone „Zadruge“, Taki se skoro svakodnevno oglašavao u medijima. Janjuša nije prihvatao za svog zeta, a bivšeg košarkaša je nakon seksa pred kamerama sa Majom, ostavila i supruga.

Po izlasku iz „Zadruge“, Taki je sačekao svoju ćerku i rekao joj da je napravila ozbiljnu grešku i da to mora da ispravi. Sugerisao joj je da ostavi Janjuša, da je njegovo mesto sa ženom i detetom, a ne sa devojkom.

Međutim, Maja za očeve reči nije mnogo marila, a to je njenog oca Takija veoma pogodilo s obzirom da je svojoj ćerki obezbedio sve u životu i da je ona sve što on ima. Pokušao je da to reši tako što će Maji, na neki način, uskratiti luksuz na koji ju je ranije navikao.

S obzirom da je njegov otac, Majin deda, ostavio unuci stan na Voždovcu, Taki je odlučio da joj oduzme taj stan. Maja je još u rijalitiju govorila da će ona svog ljubavnika, dečaka Janjuša, odvesti u taj stan, jer je on ostao bez krova nad glavom.

Taki to nije dozvolio. To Maju nije sprečilo da radi šta želi. Imala je dovoljno zarađenog novca u rijalitiju da je mogla da iznajmi stan u kojem će da živi i radi ono što poželi. To je i uradila, a Takija je sve to još više pogodilo.

Taki je podvukao svojoj kćerci da ne želi da se po njegovoj dedovini šetaju oženjeni muškarci. Po izlasku iz „Zadruge“ Maja je živela u svom stanu, a komšije su njenom ocu javljale da je sa njom i Janjuš.

Onda je Maja zamolila svog oca da je ostavi na miru i da će ona otići sa Janjušom iz stana. To je i uradila.

Ono što je Takija kao oca najviše zabolelo je zasigurno saznanje da mu je kćerka pretučena. Kako je sam rekao, on je svakodnevno kupovao štampu, a imao je i dogovor sa jednom prodavačicom na kiosku da mu ostavlja sve novine u kojima se pojavljuje njegova kćerka.

Bilo mu je čudno da mu žena već nekoliko dana govori kako o Maji nema ništa jer je znao da mediji prate svaki njen korak. Nakon insistiranja da ipak proveri ima li vesti o Maji, imao je šta i da vidi – njegova kćerka u modricama koja je tvrdila da ju je pretukao Janjuš.

Taki je odmah pozvao svoju kćerku i pitao je o čemu se radi. Ona je rekla da je to istina, ali da nije želela da se javlja svom ocu jer je znala da će on burno reagovati. Taki je odmah pokušao sa svojim drugovima da pronađe Janjuša, ali on je tu veče ušao u rijaliti „Zadruga 4“ i nije ga našao.

Kasnije je rekao da je i bolje što je bilo tako, jer nije siguran kako bi odreagovao u toj situaciji.

Tu nije bio kraj Takijevim problemima jer je nekoliko meseci posle Janjuša u rijaliti ušla i njegova kćerka Maja. Nakon niza svađa sa bivšim dečkom, ali i nove ljubavne avanture u koju je uplovila sa jednim od učesnika, Maja se pomirila sa Janjušom. Taki je bio na ivici da uđe u rijaliti i da svoju ćerku spasi od „toksične“ veze.

Maja se, kako su govorili učesnici rijalitija, ali i mediji, osramotila kao nikada do tada. Stalno je plakala, gurkala se sa Janjušem, svađala i njihova veza je postala mučna za gledanje.

Po izlasku iz četvrte sezone, Taki je bio u studiu „Pinka“ gde se verbalno obračunao sa Janjušem, a potom, ispred televizije, umalo je došlo i do fizičkog obračuna između njih dvojice. Tuču je sprečilo obezbeđenje.

Nakon toga, Maja je stavila tačku na svoj odnos sa Janjušem i priznala da je njen otac celo vreme bio u pravu.

Taki je u medijima govorio da je njegovoj ćerki hitno potreban odmor od rijalitija i da je ona zaista psihički i fizički iscrpljena od svega. Njegova želja je bila da se Maja preseli u inostranstvo, međutim ona je rekla da to ne dolazi u obzir.

Ponude za ulazak u rijaliti „Zadruga“

S obzirom da je kao otac rijaliti zvezde Taki postao veoma zanimljiv u medijima, on lično dobio je ponudu više puta, i to kako su ti isti mediji pisali, da uđe u rijaliti šou program „Zadruga“.

O njegovom ulasku u petu, i ujedno poslednju sezonu „Zadruge“, uveliko se priča. Taki je rekao da postoji ta mogućnost. Mediji su nagađali da bi u petu sezonu otac i ćerka mogli ući i zajedno.

To bi gledaoce verovatno „prikovalo“ za male ekrane, s obzirom da je učesnik pete sezone i sam Janjuš oko koga su se po prvi put u životu sukobili otac i kćerka.

Radomir Taki Marinković na društvenim mrežama

InstagramTaki @ Instagram