Marko Janjušević Janjuš

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Janjušević Janjuš
Datum rođenja12. mart 1985.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeRijaliti takmičar

Biografija

Marko Janjušević Janjuš je srpski bivši košarkaš i učesnik više sezona rijaliti šou programa „Zadruga“ koji se emituje na „Pink“ televiziji. Rođen je 12. marta 1985. godine u Beogradu. Živi i radi u Beogradu.

Igrao je košarku u više srpskih klubova, a karijeru je gradio i u Bugarskoj, Španiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Kini. Kao košarkaš je dobro zarađivao, ali je često imao i finansijskih problema. Zbog toga je odlučio da napusti košarku i novac zaradi u rijalitiju.

U rijalitiju je postao prepoznatljiv po specifičnom smislu za humor, a potom se, iz sezone u sezonu, njegova priča komplikovala.

U „Zadruzi 3“ svoju suprugu Enu prevario je pred milionskim auditorijumom i imao seks sa starletom Majom Marinković.  Tada je počela prava porodična drama.

Posle te sezone „Zadruge“ Janjuševića je ostavila supruga, a on je nastavio vezu sa starletom koja nije potrajala. Zbog novca je ušao i u „Zadrugu 4“ gde se pomirio sa Majom Marinković i nastavio vezu koju su pratile brojne svađe koje su često bile na ivici fizičkog sukoba.

Košarkaška karijera

Janjuš je trenirao košarku od detinjstva. S obzirom na to da je oduvek voleo sport, a da je visok 2,13 metara logičan izbor bio je upravo košarka.

Karijeru je započeo u Košarkaškom klubu „Beopetrol“. Zatim je jedno vreme igrao za Košarkaški klub „Lavovi“ i OKK „Beograd“. Tokom svoje profesionalne košarkaške karijere igrao je za veliki broj košarkaških klubova iz Slovenije, Španije, Bugarske i Crne Gore.

Poslednji ugovor potpisao je 2015. godine sa jednim bugarskim klubom. Posle toga se okušao i kao košarkaški trener u Kini. Potom je stavio tačku na svoju košarkašku karijeru i okrenuo se rijalitiju.

Finansijski problemi i ulazak u rijaliti šou „Zadruga 1“

Od kada se oprostio od košarkaške karijere imao je problema sa finansijama. Zbog toga je odlučio da uđe u rijaliti šou program „Zadruga 1“ i zaradi novac.

Međutim, u prvoj sezoni „Zadruge“ nije zaradio ni jedan dinar jer nije izdržao pod pritiskom i pobegao je iz rijalitija.

Tada su počeli njegovi problemi, a u srpskim tabloidima pojavila su se informacije da je Janjuš uzeo novac od zelenaša, dao pod garanciju svoju porodičnu kuću u Prijepolju i tako je prokockao. Zbog toga mu je, navodno, pretio razvod od supruge Ene sa kojom ima ćerku Krunu.

Mediji su pojasnili i kako je došlo do cele te porodične drame. Naime, Janjuš nije imao posao u Srbiji i zbog toga je otišao u Kinu gde je počeo da radi kao košarkaški trener. U Kinu su doputovale njegova supruga Ena i kćerka Kruna.

Ipak, nije uspeo da zadrži taj posao, pa su se Janjuševići vratili u Srbiju. Mediji su pisali da je Janjuš tada bio u teškoj depresiji i problemima, zbog čega se odao kocki u nadi da će tako obezbediti novac za svoju porodicu.

Tonuo je sve dublje  i dublje. Potrošio je sve što je zaradio u Kini, kockao, pozajmljivao novac od zelenaša, a kasnije i porodičnu kuću dao kao garanciju.

U bezizlaznoj situaciji, Janjuš je dobio poziv od rukovodstva „Pink“ televizije da učestvuje u rijalitiju. Odmah je prihvatio tu ponudu i zatražio novac za učešće unapred kako bi isplatio celi dug zelenašima te tako sačuvao porodičnu kuću.

Željko Mitrović, vlasnik „Pink“-a, izašao mu je u susret i novac je, navodno, dobio unapred, ali je iz rijalitija pobegao i nije ispoštovao svoj dio dogovora.

Inače, u „Zadruzi 1“ Janjušu je najveći problem predstavljalo to što su učesnici i gledaoci komentarisali da je zaljubljen u atraktivnu učesnicu Anu Korać. On je to negirao, ali su Ana i on punili naslove u srpskim tabloidima što se negativno odrazilo na Janjuševu porodicu.

Nije mogao da izdrži taj pritisak i odlučio je da pobegne iz rijalitija bez obzira na kaznu, pa je preskočio ogradu i otišao svojoj porodici.

„Zadruga 3“ – Janjuš prevario suprugu u rijalitiju, seks pred kamerama sa Majom Marinković

Publika je imala priliku da vidi Janjuša i u trećoj sezoni „Zadruge“. Kada je ušao u rijaliti rekao da je odlučan da ovaj put zaista zaradi ogroman novac, s obzirom da su rijaliti igrači izuzetno dobro plaćeni, te tako svojoj porodici obezbedi lagodan život.

Njegovo učešće pratili su brojni konflikti i periodi depresije kada je jako patio zbog razdvojenosti od svoje porodice.

U rijalitiju je stekao prijatelje kao što su Stefan Karić i Vladimir Tomović. Međutim, Janjuš je uživao i u tome da vreme provodi sa atraktivnim devojkama za koje je govorio da su mu samo drugarice. To je počelo da smeta njegovoj supruzi Eni.

Poslednjeg dana 2019. godine u rijaliti je, na nekoliko sati, ušla Janjuševa ćerka Kruna. Ona je došla da ocu čestita Novu godinu i da joj on daruje novogodišnji paketić.

Njihov susret je bio veoma dirljiv. Janjuš je iskoristio tu priliku da se uveri da je sa njegovom porodicom sve uredu i ćerki je rekao da mami kaže da je voli najviše na svetu.

Kruni je ispričao i da se njen tata samo igra u rijalitiju, da ne obraća pažnju na sve što se dešava, da ne sluša šta se priča, da on Krunu i njenu mamu Enu voli najviše na svetu i da samo na njih misli svaki dan.

Tada su gledaoci pored malih ekrana imali priliku da vide njegov odnos sa kćerkom kojoj je celo vreme govorio koliko je voli i da ona mora da izdrži bez tate jedno vreme. Obećao joj je, kada zaradi novac u rijalitiju, da će joj kupiti sve što poželi i da će je voditi na letovanje.

Ipak, bez obzira na sve, Janjuš je pogazio svoje reči. Do kraja treće sezone „Zadruge“ prevario je svoju suprugu Enu i tajno otpočeo vezu sa starletom Majom Marinković.

Iako su ih gledaoci povezivali od samog početka „Zadruge“, Janjuš i Maja nisu hteli da priznaju simpatije. Kasnije su imali seks ispod pokrivača koji su svi imali priliku da vide, pa tako i njegova supruga.

Janjuš se pravdao pred kamerama, objašnjavao svojoj porodici da je napravio veliku grešku i molio suprugu i ćerku da mu oproste. Međutim, već isto veče je ponovo završio u krevetu sa starletom.

Veza Janjuša i Maje posle „Zadruge 3“

Kada je izašao iz „Zadruge 3“ shvatio je da od pomirenja sa suprugom Enom nema ništa. Ona mu je rekla da ju je osramotio pred svima, pa je sa kćerkom Krunom otišla u inostranstvo sa željom da tamo mirno žive.

Janjuš je tada obelodanio svoju vezu sa Majom Marinković, a starleta je njihove zajedničke fotografije postavljala na svoje društvene mreže.

Kasnije su se u medijima pojavile fotografije Maje Marinković u modricama i ona je tvrdila da je Janjuš, navodno, fizički nasrnuo na nju. Tvrdila je da je njen bivši i psihički maltretira. Raskinuli su i nisu ostali u dobrim odnosima.

„Zadruga 4“ – od ljubavi do mržnje

U četvrtoj sezoni „Zadruge“ nastavila se ljubavna drama Janjuša i Maje. Maja je u rijaliti ušla mesec dana posle Janjuša i u početku je rekla da je sa njim završila svaku priču.

Isto je potvrdio i Janjuš, a onda su usledile njihove svakodnevne svađe koje su bili na ivici fizičkog obračuna. Maja je Janjuša provocirala svaki dan, a on se suzdržavao da fizički ne nasrne na nju.

Učesnici rijalitija komentarisali su da oni izgledaju kao „palčica“ i „div“, jer je Maja izuzetno malena devojka, a Janjuš izuzetno krupan i visok muškarac.

Zbog toga su im njihovi sukobi i svađe izgledali još strašniji. Janjuš je često govorio i da proklinje dan kada je prvi put bio sa Majom jer mu je ona napravila pakao od života.

Posle turbulentnog perioda u kojem su jedno o drugom pričali sve najgore, Janjuš i Maja ponovo su otpočeli svoju vezu i imali seks pred kamerama.

Janjuš je Maji krajem decembra 2020. godine predložio da od produkcije rijalitija traže zadatak da vide kako bi se Maja ponašala kao majka.

Tražili su lutku, bebu koja plače i koju moraju hraniti, da provere kakva je Maja kao majka. Janjuš je tada rekao da će sa Majom u rijalitiju praviti bebu ako se pokaže da je odgovorna majka.

Gledaoci su komentarisali ovaj postupak kao da Janjuš ismejava Maju koja je često bila na ivici nervnog sloma zbog ogromne ljubavi prema njemu.

U celu priču umešao se i Majin otac, koji je sve ovo dramatično doživeo i govorio čak da će ući u rijaliti da se obračuna sa Janjušom.

I Janjuš i Maja su uspeli da u rijalitiju ostanu do samog finala. Odlukom gledalaca ona je osvojila deseto, a Janjuš trinaesto mesto.

Zadruga 5

Marko je u septembru 2021. godine ponovo ušao u rijaliti, tačnije u petu sezonu „Zadruge“. Ovu sezonu je obeležio ljubavni trougao DejanDalilaFilip, a u nekom trenutku se u kući našla i Janjuševa bivša ljubav Maja i to kao devojka Filipa Cara.

Janjušević se zbližio sa Anom Korać, a nakon 210 dana provedenih u „Zadruzi“ odlučio je da samovoljno napusti rijaliti. Izašao je u ekonomsko dvorište, razvalio vrata i izašao sa izolovanog imanja.

Šesta sezona rijalitija

Tabloidi su pisali da je u nekom trenutku otišao u nemačku gde je otvorio lokal i počeo dobro da zarađuje. Međutim, ponovo je počeo da kocka, te je, kako bi otplatio dugove, krajem 2022. godine postao deo šeste sezone „Zadruge“.

Neki portali su pisali da je u rijaliti ovog puta ušao sa jasnom taktikom da zavede Aleksandru Nikolić i da se osveti Maji Marinković.

Na kraju šeste sezone je odlukom gledalaca osvojio osmo mesto, a pobeda je pripala Aleksandri Nikolić. Njegova bivša devojka Maja Marinković je zauzela šesto mesto.

Posle „Zadruge“ je izjavio da je prvo pozvao bivšu suprugu za koju je rekao da je „žena njegovog života“. Sudeći po fotografijama koje je postavio na društvenoj mreži „Instagram“, porodica Janjušević je ponovo na okupu.

Janjuš ima kanal na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) na koji postavlja snimke iz svakodnevnog života. Do avgusta 2023. godine je objavio 81 klip iz „zaradio“ oko 5.2 miliona pregleda.

Marko Janjušević Janjuš na društvenim mrežama

InstagramMarko @ Instagram
YoutubeMarko@ YouTube