Zorica Nakić

Kratke informacije

Ime i prezimeZorica Nakić
Datum rođenjaNepoznat
Mesto rođenjaNepoznato
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePravnik

Biografija

Zorica Nakić, devojački Desnica, je srpska pravnica. Supruga je bivšeg košarkaša Ive Nakića sa kojim ima dvoje dece. Zorica iz braka sa bivšim teniserom Slobodanom Bobom Živojinovićem ima sina Filipa. Sa suprugom i dvoje dece je neko vreme živela u Americi. Trenutno žive u Beogradu.

O njenom životu se vrlo malo zna, ali je u fokus javnosti dospela ranih 80-ih godina 20. veka zbog braka sa teniskim asom Bobom Živojinovićem. Par je 1985. godine dobio sina Filipa.

Ubrzo su se razveli, a teniser se venčao sa pevačicom Lepom Brenom. Zorica se nakon toga preselila u Ameriku. Upoznala je bivšeg košarkaša Ivu Nakića sa kojim je dobila ćerku Ivu i sina Maria.

Zorica se posle razvoda od Živojinovića povukla iz javnosti, a na stranama domaćih tabloida ponovo se našla 2018. godine zbog svadbe njihovog sina Filipa i pevačice Aleksandre Prijović.

Detinjstvo, mladost i obrazovanje

Zorica Desnica je rođena u Beogradu. Po završetku osnovne škole, pohađala je Petu beogradsku gimnaziju, a nakon toga Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Život pre i posle braka sa Živojinovićem

Pre nego što je postala devojka, a nakon toga i supruga Bobe Živojinovića, bila je nepoznata javnosti. Međutim, kada je teniser počeo da niže profesionalne uspehe, mnogi su želeli da znaju što više i o njegovom privatnom životu.

Par je u avgustu 1985. godine dobio sina Filipa. Fotografije mlade porodice Živojinović nalazile su se i na naslovnim stranama nekih magazina, a Zorica i Boba su važili za skladan mladi bračni par.

Međutim, par godina kasnije su se razveli, Zorica je odselila u Ameriku, a Boba je 1991. godine oženio pevačicu Lepu Brenu.

Zbog sina su ostali u korektnim odnosima.

Zorica je posle razvoda odselila u Sjedinjene Američke Države. Njen i Bobin sin Filip je do fakulteta živeo sa Bobom i njegovom drugom suprugom, ali je u njegovom vaspitanju i obrazovanju podjednako učestvovala i majka Zorica.

Nešto kasnije upoznala košarkaša Ivu Nakića. Nakić je igrao u Ciboni, Partizanu, Manresi, Krki, Pivovarni Laško i drugim klubovima. Sa kadetskom reprezentacijom Jugoslavije ima zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva, dok je sa juniorima 1984. godine osvojio bronzu.

Zvanično se penzionisao 2001. godine.

Iste godine su dobili sina Maria koji je krenuo očevim stopama. Juniorsku karijeru je započeo u Zemunu. Bio je član Reala iz Madrida, Ostendea, Andore i drugih klubova, a od 2022. godine nastupa u dresu Igokea iz Aleksandrovca.

Ivo i Zorica imaju i ćerku Ivu koja se retko pojavljuje u medijima. Poput majke, draže joj je da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Ipak, tabloidi se trude da „iskopaju“ više detalja o porodici Nakić, što se naročito pokazalo u junu 2018. godine kada su Boba i Zorica ženili Filipa. O svadbi se pričalo mesecima pre i mesecima nakon samog čina venčanja.

Reporteri su uspeli da naprave fotografije Zorice, njenog sadašnjeg supruga i dece. Sudeći po njima, Nakići i Živojinovići su ostali u dobrim odnosima. Tome svedoče i fotografije sa zajedničkih večera koje je Lepa Brena objavljivala na društvenim mrežama.

Zorica, sa druge strane, na svoj „Fejsbuk“ („Facebook“) profil uglavnom postavlja fotografije svoje dece i unuka Aleksandra, rođenog u martu 2019. godine.

Ivo Nakić je posle uspešne košarkaške karijere postao menadžer. Njegov i Zoričin sin Mario zbog roditelja ima mogućnost da nosi dres i reprezentacije Srbije, a i selekcije Hrvatske.

Prema pisanju medija, mladi košarkaš još uvek nije odlučio čije će boje da brani na velikim takmičenjima.

Zorica Nakić na društvenim mrežama

FacebookZorica @ Facebook