Anja Mit

Kratke informacije

Ime i prezimeAnja Mit
Datum rođenja15. februar 1992.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica, pevačica
Visina180 cm
Težina-

Biografija

Anja Mit je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i pevačica koja je značajniju ulogu ostvarila u televizijskoj seriji „Komšije“ u kojoj su do izražaja došle i njene vokalne sposobnosti. Rođena je 15. februara 1992. godine u Beogradu.

Privatni život

Anja je talenat za muziku nasledila od majke Jelene koja je članica hora Pozorišta na Terazijama i od oca Ivice koji je po zanimanju saksofonista. Veliki deo detinjstva je provela u pozorištu sa majkom, jer nije imao ko da je čuva. Tu je upoznala vršnjakinju Katarinu Borisavljević koja je postala uspešna dramaturškinja.

Kada je imala tri godine, krenula je na moderan balet, a sa sedam je počela da peva. Takođe je pohađala školu glume koju vodi Sandra Rodić Janković. Pohađala je muzičku školu i Akademiju umetnosti u Beogradu na kojoj je diplomirala glumu. Prvo je bila u klasi profesora Ivana Bekjareva, a zatim kod profesorke Olivere Viktorović Đurašković. Veliki utisak na nju je ostavio profesor Goran Jevtić.

U maju 2017. godine se preselila u svoj devojački stan na Vračaru u kome živi sa maltezerima Mašom i Bubijem.

Početkom 2018. godine je otvorila školu glume „Mit“ koja je namenjena osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se rekreativno i profesionalno bave ovom umetnošću. Osim glume, drži i časove modernog baleta.

Jedan od najtužnijih događaja u njenom životu bio je razvod roditelja. Iako joj je to teško palo, podržala ih je i trudila se da bude pozitivna.

Uprkos tome što je popularnost nije promenila, muškarci se plaše da joj priđu. Uglavnom joj se udvaraju putem društvenih mreža, a imala je nekoliko neprijatnih situacija jer su joj nepoznati muškarci slali fotografije na kojima su goli.

Jednom prilikom je kazala da želi da nađe nekoga ko će je osvojiti i ko ima istu energiju kao ona. Ljubav joj je najvažnija u životu i predstavlja njen glavni pokretač. Volela bi da se ostvari u ulozi majke i sigurna je da, zbog posla, neće zapostaviti porodicu.

Bila je u emotivnoj vezi sa beogradskim biznismenom Nikolom Konstantinovićem, a srpski tabloidi su u februaru 2021. godine objavili informaciju da je glumica započela vezu sa biznismenom Lukom Vješticom.

Anja za sebe kaže da nije sujetna i da se raduje tuđem uspehu. Smatra da nije lako biti lepa žena, pa se ne libi da pohvali koleginice koje dobro izgledaju. Dešavalo joj se da su neke kolege želele da ospore njen uspeh zbog čega se demoralisala, ali vremenom je naučila da ne obraća pažnju na zlonamerne komentare.

Jedan od Anjinih omiljenih glumaca je Nebojša Glogovac, a od glumica najviše voli Merilin Monro. Kao tinejdžerka, bila je zaljubljena u Ivana Bosiljčića sa kim je danas u dobrim odnosima.

Ona u slobodno vreme šeta sa svojim kućnim ljubimcima, čita knjige, gleda filmove i pozorišne predstave. Veruje da je obrazovanje veoma važno i da je najlakše postati poznat.

Tokom snimanja serije „Komšije“ nabacila je nekoliko kilograma jer se nezdravo hranila. Zato je povela računa o ishrani i ubrzo se vratila u dobru formu koja joj je potrebna za posao kojim se bavi. Voli da eksperimentiše sa kosom, pa često menja frizure. Najprijatnije se oseća u farmerkama i trenerkama.

Anja je visoka 1.8 m.

Karijera

Anja je prvu televizijsku ulogu ostvarila 2010. godine. Bila je štreberka Jovana u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“.

Četiri godine kasnije je započela snimanje serije „Komšije“ u kojoj glumi Anđeliju Anči Čerović koja želi da postane manekenka ili estradna ličnost. U ovom ostvarenju, Anja je otpevala numere „Dokaži“ i „Mlinski kamen“ i tako je započela svoju muzičku karijeru.

Anji je 2017. godine joj dodeljena uloga asistentkinje Tare Isidorović u seriji „Istine i laži“. Ovaj lik je urađen po uzoru na lik Gabrijele iz popularne argentinske telenovele „Graduados“ („Maturanti“). Takođe je imala ulogu prostitutke Ranke u kriminalističkoj seriji „Senke nad Balkanom“ i vodila je emisiju „Pepeljuge“ na Televiziji „Pink“.

Naredne godine se pojavila u ulozi prodavačice u filmu „Who Is My Husband“. U martu 2018. godine je sa svojom grupom Osmi vazduh nastupila na Beoviziji. Izveli su numeru „Probudi se“ i pripalo im je dvanaesto mesto.

U domaćoj verziji američke serije „Urgentni centar“ koju od oktobra 2014. godine emituje nekoliko regionalnih televizijskih stanica Anja tumači doktorku Marina Velimirović.

Televizijska publika od marta 2021. godine može da je gleda u ulozi kume u humorističnoj seriji Nebojše Gagića „Radio Mileva“.

Anja je u jednom intervjuu izjavila da bi pristala da snimi scenu seksa ukoliko je ona opravdano u scenariju. Takođe je rekla da je to neprijatno i smešno iskustvo jer se, u tom trenutku, oko glumca nalazi mnogo ljudi. Glumica bi odbila samo onu ulogu u kojoj ne može da da 110 odsto sebe.

Pozorište

Dok je bila studentkinja, Anja je tumačila ulogu u ispitnoj predstavi „Bespomoćna stvorenja“ koja je prikazana na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu.

U Pozorištu „Boško Buha“ je igrala sekretaricu Bosu u predstavi „Majstori, majstori“ reditelja Milana Karadžića od koga je mnogo naučila. Tada je sarađivala sa pokojnim glumcem Miloradom Mandićem Mandom koji joj je ostao u najlepšem sećanju. U Pozorištu na Terazijama je glumila u predstavama „Cigani lete u nebo“ i „Mister dolar“.

Početkom novembra 2019. godine je sa kolegom Stefanom Buzorovićem na velikoj sceni pozorišta „Akademija 28“ premijerno predstavila predstavu „Raj na zemlji“. Reč je o komediji koju je pisao Saša Milošević Mare, sa kojom su glumci obišli celu Srbiju i deo regiona.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2010. „Priđi bliže“ – Jovana;
 • 2014. „Daleko je Holivud“;
 • 2015. – 2018. „Komšije“ – Anđelija Anči Čerović;
 • 2016. „Glavom kroz zid“;
 • 2017. „Senke nad Balkanom“ – Ranka;
 • 2017. – 2018. „Istine i laži“ – Tara Isidorović;
 • 2018. „Who Is My Husband“ – Prodavačica;
 • 2019. Ekipizza – Natalija;
 • 2020. Urgentni centar – dr Marina Velimirović;
 • 2021. Radio Mileva – kuma.

Sinhronizovani filmovi

 • 2018. Petar Pan i magična knjiga Nedođije – Vendi;
 • 2019. Sadko: Avantura pod morem – Nika.

Anja Mit na društvenim mrežama

FacebookAnja @ Facebook
InstagramAnja @ Instagram