Stefan Buzurović

Kratke informacije

Ime i prezimeStefan Buzurović
Datum rođenja21. avgust 1985.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumac
Visina-
Težina-

Biografija

Stefan Buzurović je srpski glumac i voditelj. Kao tinejdžer igrao je u seriji „Neki novi klinci“, a kasnije ga je publika zapazila kao voditelja emisije „TV Čorba“ i negativca Pavla Filipovića u seriji „Istine i laži“. Rođen je 21. avgusta 1985. godine u Beogradu.

Privatni život

Stefan je završio srednju medicinsku školu, ali nije se odlučio za medicinu, već za glumu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u klasi profesora Predraga Ejdusa.

Krajem 2012. godine glumac je započeo vezu sa četiri godina starijom voditeljkom Danijelom Jankov. Nakon 23 dana zabavljanja, sklopili su građanski brak kome su prisustvovali članovi porodice i najbliži prijatelji. U maju 2013. godine venčali su se u Sabornoj crkvi. Pred crkvu su došli motorom, a čekali su ih brojni gosti.

U septembru 2013. godine Stefan je postao otac dečaka Nestora, a u maju 2016. godine je dobio ćerku Klaru. Glumac se odlično snašao u ulozi oca i trudi se da uskladi poslovne obaveze kako bi što više vremena proveo sa porodicom. Skoro svake zime sa njima ide na Kopaonik gde uživaju u snežnim čarolijama.

Stefan smatra da homoseksualcima treba dozvoliti da stupe u brak i da usvajaju decu. Zalaže se za legalizaciju prostitucije i marihuane u medicinske svrhe. Glumac opravdava seks na jednu noć, ukoliko obe strane pristanu na njega.

Za sebe kaže da je iskren, objektivan i da nije skroman. Njegova omiljena poslovica je: „Niko se nije usrao u gaće što je nužnik daleko, nego što nije na vreme krenuo.“ Neostvareni san mu je da vozi „betmobil“.

Karijera

Filmovi i serije

1993. godine Stefan je, kao osmogodišnjak, debitovao na filmu. Bio je unuk Natalije koju je glumila Mira Banjac u filmu „Ruski car“.

2003. godine mu je dodeljena uloga Packeta u tinejdžerskoj humorističkoj seriji „Neki novi klinci“.

2007. godine Stefan je glumio pisca Ivana Tristića u filmu „Kod nas jedu pse“.

2010. godine je učestvovao u snimanju serije „Miris kiše na Balkanu“ u kojoj je tumačio ulogu Isaka (Atlete) Saloma.

2012. godine je imao epizodne uloge u serijama „Vojna akademija“ i „Larin izbor“.

2014. godine Stefan je bio voditelj emisije „Tačno u 9“ koja je prikazivana na TV Prva.

U aprilu 2016. godine je počeo da vodi emisiju „TV Čorba“ koja na ironičan način prikazuje svakodnevne pojave, vesti, rijalitije, društvene mreže, i sl.

2017. godine je tumačio ulogu Pavla Filipovića u srpskoj telenoveli „Istine i laži“ koja je dostigla ogromnu gledanost. Ujedno, ovo je i najznačajnija uloga u Stefanovoj dosadašnoj karijeri. Glumio je Pavla koji je oženjen Marinom i direktor je budžeta u firmi njenog oca koju planira da preotme. On ne voli Marinu i vara je sa Tatjanom, devojkom koja želi da mu se osveti jer jer ju je ponižavao u srednjoj školi.

Stefan bi voleo da glumi sa Edvardom Nortonom. Smatra da je Betmena najbolje odigrao Kristijan Bejl.

Pozorište

Osim što snima serije i filmove, Stefan igra i u pozorištu. Tumačio je uloge je u sledećim predstavama: „Bolje jesti kolače umesto muškaraca“, „Zajedno sami“, „Orkestar Titanik“, „Kosa“, itd.

Filmografija

 • 1993 „Ruski car“ – Natalijin unuk;
 • 2003. „Neki novi klinci“ – Packe;
 • 2007. „Kod nas jedu pse“ – Ivan Tristić;
 • 2009. „Ono kao ljubav“;
 • 2010. „Valentine’s Day“ – Stefan;
 • 2010. – 2011. „Miris kiše na Balkanu“ (serija) – Atleta;
 • 2011. „Miris kiše na Balkanu“ (film) – Atleta;
 • 2012. „Lockout“ – LOPD Pilot 2;
 • 2012. – 2013. „Vojna akademija“ (serija) – Srđan;
 • 2012. „Larin izbor“ – Ognjan Ivanov;
 • 2013. „The Interview“ – Lazar Jovanović;
 • 2015. „Brat Dejan“;
 • 2017. „Zona Zamfirova – drugi deo“ – Turski izaslanik;
 • 2017. „Istine i laži“ – Pavle ‘Paja’ Filipović.

Stefan Buzurović na društvenim mrežama

FacebookStefan @ Facebook
InstagramStefan @ Instagram
TwitterStefan @ Twitter