Maja Nikolić

Kratke informacije

Ime i prezimeMaja Nikolić
Datum rođenja11. April 1975.
Mesto rođenjaNiš
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrPop
Visina156 cm
Težina46 kg

Biografija

Marija Maja Nikolić je srpska pop pevačica rođena 11. aprila 1975. godine u Nišu. Živi u Beogradu, a trenutno je jedan od članova žirija Pinkovih Zvezda.

Potiče iz muzičke porodice u kojoj je otac Novak sa svojim ansamblom svirao zabavnu muziku, majka Slavica je izvodila izvorne pesme, a brat Marko je završio džez akademiju u Gracu.

Sa 7 godina je osvojila prvu nagradu na festivalu „Majska pesma“ u Nišu gde je nastupila sa bratom. Kad je imala 13 godina pevala je u kafiću i piceriji i jako mlada je zaradila svoj prvi honorar. Sa 15 godina je sa bratom osnovala grupu Mar-Maja, a 1989. godine je imala ponudu da snima za Jugoton iz Zagreba, ali do saradnje nije došlo zbog rata. Pohađala je glumačku akadamiju u Prištini. Ima dva sina: Novaka (18. aprila 1997) i Lazara (8. novembar 2006). i dva propala braka sa Mirkom Šćepanovićem i Vukom Kandićem.

Maja Odžaklijevska ju je upoznala sa važnim ljudima iz RTS-a i pomogla joj je da se probije na estradi zbog čega je pevačica smatra svojom estradnom majkom. Tada je upoznala kompozitora Vladimira Graića Graju koji je komponovao najveći broj Majinih pesama.

1991. godine je sa bratom nastupala na Beogradskom proleću sa pesmom „Kad vidim da si tu“.

1993. godine se pojavila na istom festivalu sa Grainom pesmom „Verujem u ljubav“ koju je otpevala sa Mirkom Čajićem. Iste godine je izvela pesmu „Moja duša tebi pripada“ na Budvanskom festivalu.

1994. godine je imala mnogo uspeha pa je sa pesmom „Odlazi“ osvojila prvu nagradu na „Mesamu“, sa pesmom „Napustio si sve“ je pobedila na Beogradskom proleću, pesma „Baš sam se zaljubila“ je proglašena za najbolju na Sunčanim skalama, a sa pesmom „Milion suza“ je osvojila drugo mesto na Budvanskom festivalu.

1995. godine je objavila svoj prvi album „Sad me pronađi“ sa pesmama: Kao da sam luda, Vruće, mokro, klizavo, Savršeno pogrešna, Samo jednom se voli (duet sa Željkom Šašićem), Odlazi, Šanse nema i Pesma tišine sa kojom je učestvovala na Budvanskom festivalu.

1996. godine je na „Mesamu“ osvojila drugo mesto izvodeći pesmu „Svaki sam tren tebi suđena“. Udala je se za Mirka Šćepanovića, takođe muzičara, sa kojim odlazi da živi u Sidnej.

1997. godine je rodila sina Novaka. 1998. godine se vratila u Srbiju i ostvarila veliki uspeh sa pesmama koje je snimila. Osvojila je prvo mesto na Beogradskom proleću sa pesmom „Ne traži me više“, na Budvanskom festivalu je bila zapažena sa pesmom „Uzmi me“ a na Sunčanim skalama je bila treća sa pesmom „Varali me svi“. Godinu je krunisala albumom na kome su se, sem ovih hitova, izdvojili i drugi. Naziv albuma je „Uzmi me“, a pesme su: Uzmi me, Ako veruješ, Nevero, Led ledeni, Ne traži me više, Varali me svi, Moram biti njegova, Divlja ruža, Loša mala, Više nisi moj. 1999. godine je održala svoj prvi koncert u Sava centru, mesec dana pre bombardovanja. 2000. godine je objavila album „Iz inata“ sa pesmama: Otrove, Dragane, Kad me budu prosili, Golubica, Teško mi je, Iz inata, Đavola ne traži, Robinja, Bez stida, Boli, Tamo daleko. 2001. godine je učestvovala na dva festivala: Zrenjaninskom sa pesmom „Ti da platiš“ i Budvanskom sa pesmom „Plačite“. Zatim je otišla da živi u Ameriku. 2003. godine je sklopila drugi brak sa Vukom Kandićem, a na Zrenjaninskom festivalu je odnela pobedu sa pesmom „Bolesna“. 2004. godine je trebala da se pojavi na Sunčanim skalama sa pesmom „Tonem do dna“, ali je u poslednjem trenutku odustala. 2005. godine je na Sunčanim skalama izvela pesmu „Stoti put“, a na Radijskom festivalu je nastupila sa pesmom „Ne traži me više“. 2006. godinu su obeležili lepi događaji poput rođenja sina Lazara, treće mesto na Radijskom festivalu sa pesmom „Pokloni se“ i objavljivanje albuma pod nazivom „Za moju dušu“ sa pesmama: To, uradi mi to, Kad ti treba, Vero, nevero, Bolesna, Ulica, Zadnja para, Ne traži me, Eh, bar da si tu, Najbolja, Plačite, Stoti put, Tonem do dna, Otrov u malim bočicama, Granica, Dao mi je Bog, Daleko, Za moju dušu. 2007. godine je učestvovala na Beoviziji sa pesmom “ Ja znam da ti me ne voliš“. 2008. godine je na Ohridskom festivalu osvojila nagradu za interpretaciju sa pesmom „Samo za tvoje oči“. Za Siti rekords je izdala album „Ljubavni parti“, kompilaciju sa njenim najvećim hitovima. Razvela je se od supruga Vuka Kandića sa kojim se i dalje bori oko starateljstva nad sinom Lazarom.

2009. godine je postala učesnica „Farme“ i osvojila je četvrto mesto. Pažnju na sebe je privukla mnogobrojnim konfliktima koje je imala sa većinom farmera.

2010. godine je izdala dva singla: Crveno i Hej, mali, mali i duet Boem sa Predragom Živkovićem Tozovcem. Pojavila se na dva festivala: Grandovom sa pesmom „Ludilo“ i Budvanskom sa pesmom „Nisam više tvoja Maja“.

2011. godine je bila deo rijaliti programa „Dvor“, ali je sa Milošem Bojanićem diskvalifikovana zbog govora mržnje prema Jevrejima. Snimila je album „Crveno“ sa pesmama: Crveno, Zora, Hej, mali, Sudbina, Apoteka, Pravi izbor, Ko si ti, Dragi, dragi, Crvena haljina (sa Luisom).

2012. godine je učestvovala na Grandovom festivalu sa pesmom Slamka za spas.

2013. godine je na Beosongu otpevala pesmu Blagoslov sa kojom nije postigla veliki uspeh. Ušla je u kuću „Velikog brata“.

2014. godine se pojavila na Grandovom festivalu sa pesmom „Šu – šu“.

2015. godine je ponovo otišla na imanje u Lisovićima kao jedan od učesnika rijaliti programa „Farma“.

2016. godine je postala član žirija Pinkovih Zvezda gde je zamenila Daru Bubamaru.

Iako je veoma talentovana za muzika, u poslednje vreme pažnju na sebe je privlačila skandalima koji su vezani za njen emotivni i porodični život. Muževi su joj pretili da će joj oduzeti decu, a ona je tvrdila da ih jedino ona izdržava i da ne plaćaju alimentaciju. Sebe smatra vernicom koja u toku dana više puta prekrši Božje zapovesti. Tvrdila je da je bila verenica Alena Savića iz Holandije koji je to demantovao. Takođe, bila je verena za Nemca Jana Nikolasa Štajnplica koji je u trenutku kada su započeli vezu bio oženjen. Grk Atanasios Arapoglu ju je zaprosio posle sedam dana njihove veze, ali ni ovaj put nije došlo do braka.

Potvrdila je glasine da je bila u kratkoj vezi sa manekenom Vladimirom Cvetkovićem, bivšim dečkom Svetlane Cece Ražnjatović. Vladimir je ovo najoštrije demantovao. Na „Farmi“ se zaljubila u Kristijana Golubovića i na sve načine pokušava da ga osvoji.

Maja Nikolić na društvenim mrežama

InstagramMaja @ Instagram
YoutubeMaja @ YouTube