Jelisaveta Teodosić (Jelisaveta Orašanin)

Kratke informacije

Ime i prezimeJelisaveta Teodosić (Jelisaveta Orašanin)
Datum rođenja13. novembar 1988.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica
Visina178 cm
Težina60 kg

Biografija

Jelisaveta Teodosić (dev. Orašanin) je srpska glumica, važi za jednu od najlepših srpskih glumica. Miloš Teodosić, jedan od najboljih srpskih košarkaša joj je suprug. Rođena je 13. novembra 1988. godine u Beogradu, gde i živi.

Privatni život

Jelisaveta je išla u nižu muzičku školu gde je naučila da svira klavir i gitaru. 2011. godine je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Početkom 2011. godine glumica je počela da se zabavlja sa devet godina starijim kolegom Vukom Kostićem. U septembru 2015. godine su raskinuli, ali su ostali prijatelji. Jelisaveta i Vuk su obnovili vezu tokom snimanja serije „Ubice moga oca“. Mediji su je povezivali sa glumcem Milošem Bikovićem, košarkaškim menadžerom Momirom Gajićem, bivšim manekenom Dušanom Šušnjarom i manekenom Vladom Vuksanovićem, ali glumica je to demantovala.

U junu 2017. udala se za srpskog košarkaša Miloša Teodosića.

Jelisaveta je 13. februara 2019. godine u Los Anđelesu rodila devojčicu kojoj su dali ime Petra.

Jelisaveta je visoka 178 cm, a teška 60 kg. Većinu slobodnog vremena provodi na treningu. Neki od sportova kojima se bavi su: klizanje, veslanje, plivanje, jahanje. Aktivna je na društvenoj mreži Instagram na kojoj ima veliki broj pratilaca.

Karijera

2009. godine je debitovala u filmu „Elipsa“ u kome je glumila prostitutku.

2010. godine je bila sportistkinja u filmu „Zlatna liga“ i tinejdžerka Marija u seriji „Totalno novi talas“. Za ovu ulogu je nagrađena Zlatnom antenom na Fedis festivalu.

2011. godine je imala jednu od glavnih uloga u filmu „Zduhač znači avantura“ i sporednu ulogu u filmu „Kako su me ukrali Nemci“.

2012. godine je počela da snima seriju „Vojna akademija“ u kojoj glumi vojnog kadeta Vesnu Roksandić Roksandu.

2013. godine joj je dodeljena jedna od glavnih uloga u filmu „Vojna akademija 2“ koji predstavlja nastavak istoimene serije. Imaja je epizodnu ulogu u seriji „Pevaj, brate“.

2014. godine je bila Ana u filmu „Amanet“ koji je naredne godine prikazan na Filmskom festivalu u Montrealu.

2015. godine je glumila Danku u seriji „Andrija i Anđelka“ i Milicu u filmu „Panama“.

2016. godine je učestvovala u snimanju serije „Ubice moga oca“ u kojoj je bila Tijana. Veliku pažnju su privukle eksplicitne scene sekse između nje i glumca Predraga Bjelca. Jelisaveta je izjavila da je na sebi imala kupaći kostim i da nema čega da se stidi.

Od 2013. godine je član Beogradskog dramskog pozorišta. Neke od predstava u kojima je igrala su: „Pomorandže za zbogom“, „Moje dete“, „Harold i Mod“, „U pola cene“, „Dnevna zapovest“, „Mobilni“, „Tri klase i gospođa Nušić“, itd. U predstavi „Boing Boing“, koja se prikazivala u Zvezdara teatru, je glumila Bertu i dobila je nagradu „Brk Zorana Radmilovića“.

Tečno govori engleski jezik.

Jelisaveta Teodosić (Jelisaveta Orašanin) na društvenim mrežama

InstagramJelisaveta @ Instagram