Sara Reljić

Kratke informacije

Ime i prezimeSara Reljić
Datum rođenja5. mart 1996.
Mesto rođenjaKotor
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk

Biografija

Sara Reljić je srpska pop-folk pevačica koja je javnosti postala poznata nakon učešća u muzičkom takmičenju „Pinkove zvezde“, te posle učešća u rijaliti programu „Zadruga“. Rođena je 5. marta 1996. godine u Kotoru. Živi u Beogradu.

Prema vlastitom priznanju, Sara peva od malih nogu. Sa pet godina je pevala u horu, nakon toga je poželela da se bavi baletom, a sa sedam godina je upisala muzičku školu.

Uprkos tome što je završila srednju muzičku školu u Beogradu, Sara je odlučila da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

U takmičenju „Pinkove zvezde“ privukla je pažnju muzičke javnosti, a svojim atraktivnim izgledom i pevačkim sposobnostima oduševila publiku kraj malih ekrana.

Dobre reakcije žirija i publike donele su joj plasman u superfinale ovog muzičkog takmičenja, a nakon toga je snimila pesmu „Čak I“ koju je pratio atraktivan spot.

U septembru 2017. godine postala je jedna od 32 učesnika rijaliti programa „Zadruga“. Gledaoci su je zavoleli zbog odmerenog ponašanja, ali i veze sa Vladanom Vojinovićem Vojketom, frontmenom grupe „Đans“.

Detinjstvo i obrazovanje

Sara Reljić je rođena 1996. godine u Kotoru, a deset godina je živela u Herceg Novom gde je radila njena majka Indira Reljić. Njen otac je bio moreplovac, pa ga je vrlo retko viđala.

Završila je osnovnu i srednju muzičku školu, a nakon osamostaljenja Crne Gore, sa majkom se preselila u Beograd. Otac je sa drugom ženom zasnovao porodicu, a iz tog braka dobila je polubrata Filipa.

U jednom intervjuu Sara je priznala da joj je odlazak iz Herceg Novog veoma teško pao, jer je tamo išla u školu i imala mnogo prijatelja.

Adaptacija na veliki grad, novu školu i društvo trajala je neko vreme, a iako o tome u javnosti nije govorila, srpski tabloidi su objavili da je sa 16 godina zbog veze sa lokalnim narko dilerom pobegla od kuće.

Prema priznanju njene majke Indire, ta „epizoda“ nije dugo trajala jer je Sara shvatila da sa takvim čovekom nema budućnosti.

Nakon toga se posvetila školi, a kako bi bila sigurna da će, ako ne uspe u muzici, moći da obezbedi egzistenciju, upisala Tehnički fakultet u Novom Sadu.

Karijera

Reljićeva je već sa pet godina pevala u horu kada je njen talenat uočila profesorka pevanja te joj preporučila da upiše osnovnu muzičku školu.

Međutim, Sara je sa šest godina poželela da igra balet,  ali je godinu dana kasnije poslušala savet, te upisala osnovnu, a kasnije i srednju muzičku školu.

Javnost ju je upoznala tokom učešća u trećoj sezoni muzičkog takmičenja „Pinkove zvezde“, gde je pokazala da, osim atraktivnog izgleda, poseduje i veliki talenat „izbrušen“ muzičkim obrazovanjem.

Vrlo brzo je stekla naklonost publike i žirija, ali i ostalih učesnika. Pokazala je da se dobro snalazi u raznim žanrovima, pa su gledaoci mogli da čuju njene verzije hitova bendova poput Parnog Valjka i Bijelog dugmeta, ali i Lepe Brene i drugih folk zvezda.

Zahvaljujući svim kvalitetama dospela je u superfinale ovog velikog takmičenja.

U septembru 2017. godine je objavila pesmu „Čak I“ koju prati vrlo zanimljiv i provokativan spot. Pesma je u vrlo kratkom roku prikupila preko dva miliona pregleda, a manje od godinu dana kasnije dosegla je cifru od 2.8 miliona pregleda na „JuTjubu“ („You Tube“).

Istog meseca je postala jedan od učesnika rijaliti programa „Zadruga“ koji je okupio 32 ljudi različitih profesija, obrazovanja, ali i karaktera.

Sara se mnogim gledaocima svidela zbog svog odmerenog ponašanja. Vrlo retko je ulazila u konflikte, te novinske stupce nije punila šokantnim izjavama, niti je davala povod da se o njoj piše u negativnom kontekstu.

Pažnju javnosti je privukla najpre tajnom vezom sa muzičarem Vladimirom Vojinovićem Vojketom, a nakon što je Vojke izašao, pa se vratio u izolovanu kuću, vezu su obelodanili.

Dok je bio vani on se intenzivno družio sa Sarinom majkom Indirom i bratom Filipom, a porodica Reljić je imala samo reči hvale za mladog pevača i kompozitora.

Pre samog ulaska u šou, Sara je izjavila da nije sigurna kako će se snaći jer nikada nije pratila program te vrste, te da joj je majka savetovala da bude svoja i u šali dodala da će samo tako vrlo brzo da napusti kuću.

Mlada Beograđanka tvrdi da je ostala svoja nakon toliko dana provedenih u izlolaciji, te da nije ulazila u svađu bez „preke potrebe“. Osim toga, pokazala je i da osim talenta za muziku, poseduje i mnoge druge dobre osobine.

Osim što peva, Sara se bavi i sviranjem i komponovanjem, zato i ne čudi da u svojoj sobi ima klavir koga rado svira.

Kaže da voli pop i ar en bi muziku. Zato su je neki tabloidi prozvali domaćom Arianom Grande (Ariana Grande). Ipak, priznaje da bi volela da ima dugogodišnju plodnu karijeru poput svoje kolegice Dare Bubamare, koja je bila članica žirija „Pinkovih zvezda“.

Divi se Svetlani Ceci Ražnatović, koja,, osim velikih hitova ima i „toplu dušu“, te „nije tipična bahata i drčna zvezda“.

U jednom intervjuu je priznala da bi volela da snimi barem tri uspešna albuma. Kaže da se na nastupima širom Srbije trudi da ostane profesionalna, te da zbog toga nije dobijala nemoralne ponude.

Ističe da je preterano ne pogađaju komentari na društvenim mrežama, jer se o ukusima ne vredi raspravljati, ali da ne voli da je zbog izgleda nazivaju starletom, jer je prvenstveno školovana muzičarka.

Sara je u avgustu 2018. godine pokrenula svoj „JuTjub“ kanal na kome je postavljala obrade poznatih domaćih i stranih pesama.

Istog meseca se na ovoj platformi pojavio njen sing „Ako, ako moraš da biraš“ na kome je sarađivala sa Vojketom i Jang Palkom (Young Palk). Publika je dobro reagovala na pesmu, čemu svedoči preko pet miliona pregleda na „JuTjubu“.

Usledio je duet sa Vojketom pod nazivom „Devojka sa istoka“ koji je napisao i komponovao Gazda Paja.

Zajedno sa Strahinjom Đurićem i Gazda Pajom je napisala i komponovala pesmu „Koji mi je đavo“. Singl je „svetlo dana ugledao“ 30. oktobra 2018. godine, a pratio ga je interesantan spot sniman na Korčuli.

Baladu „Ubijaš me“ Sara je publici predstavila u junu 2019. godine. Na ovoj pesmi je sarađivala sa Harom Hamzakadićem, Albinom i Aleksandrom Sablićem. Spot je za tri i po godine „zaradio“ preko 3.2 miliona pregleda.

Usledila je nova energična balada koju su pisali, komponovali i aranžirali Bane Opačić, Nikola Kitanović i Aleksandar Sablić. Sara ju je objavila u martu 2020. godine, a publika je ponovo pohvalila njen izbor numere, kao i spot koji ju je pratio.

Duet pod nazivom „Na distanci“ je snimila sa kolegom Milošem Montanom. Objavili su i spot koji im je od septembra 2020. do kraja 2022. godine doneo preko milion pregleda na „Ju Tjubu“.

Pred leto 2022. godine Sara je objavila pesmu „Pusti me“ koju je sama napisala i komponovala, dok je za aranžman bio zadužen Aca Krsmanović. Usledio je i „letnji remiks“ na kome je sarađivala sa Djeksonom.

Krajem avgusta iste godine je objavila singl „Traži i daću ti“. Pesmu prati i spot koji je za četiri meseca „zaradio“ skoro 1.5 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Za kraj godine je ostavila veselu pesmu „Kako se živi, ne umiralo se“, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, mlada pevačica ni ovog puta nije razočarala svoju publiku.

Privatni život

Sara Reljić je rođena u Kotoru, a odrasla u Herceg Novom. Iako joj je porodica poreklom iz Beograda, u Crnoj Gori su živeli zbog majčinog posla.

Njen otac je moreplovac, pa ga je vrlo retko viđala, zato je, kaže, veoma vezana za majku Indiru. Ona joj je bila najveća podrška u životu, a majka priznaje da je ponosna na svoju ćerku zbog koje se mnogo čega odrekla i nikada nije zažalila.

Takođe, Sara ima dobar odnos sa polubratom Filipom na kog je vrlo ponosna.

Pre ulaska u „Zadrugu“, Sara je dve godine bila u vezi sa jednim beogradskim muzičarom. Sa svojim dečkom je neretko nastupala u klubovima, a nakon toga je on prešao u drugi bend.

Srpskim novinarima je priznala da veoma dobro funkcionišu, jer su im sfere interesovanja veoma slične. Tada je istakla da nije ljubomorna iako je svesna da joj je dečko „pravi frajer“.

Tokom učešća u rijalitiju zbližila se sa Vladimirom Vojinovićem Vojketom, ali uprkos simpatijama nije otvoreno pokazivala osećaje.

Nakon što je Vojke izašao iz izolovane kuće u kojoj su živeli pod budnim okom kamere rekao je da je Sara veoma dobra devojka. Uspostavio je kontakt s njenom majkom i bratom i pružao joj bezrezervnu podršku.

Uprkos tome što ju je mesec dana „opsedao“ maneken Filip Đukić, mlada pevačica je ostala verna Vojketu. Njen brat Filip je rekao da njegov imenjak nije dobar izbor za Saru, te da joj se sigurno ne sviđa njegova nametljivost.

Kamere su zabeležile poneki zagrljaj i prijateljski poljubac pevačice i manekena, ali ništa više od toga.

Pošto je napustio kuću, mediji su objavili da je Vojke prevario Saru. Navodno je viđen u noćnom provodu sa crvenokosom devojkom sa kojom je razmenjivao nežnosti. Vojke je tu informaciju demantovao nazvavši je „glupošću“, te izjavivši da je reč o fitnes instruktorki, njegovoj drugarici iz Novog Sada.

Po povratku, Vojke i Sara su „obelodanili“ svoju vezu pred ukućanima i širokim auditorijumom.

Ipak, ubrzo nakon toga, 13. marta su raskinuli što je šokiralo ukućane i publiku.

Uprkos tome što su važili za skladan par koji ne izaziva pažnju skandalima i kome se smeši srećna budućnost i nakon izlaska iz kuće, prekinuli su vezu, a Sara je u jednom razgovoru izjavila da joj ne pada na pamet da nekome govori o razlozima niti da o Vojketu govori bilo šta ružno.

Posle toga su se pomirili, a nakon završetka „Zadruge“ izjavili su da ne planiraju da žive zajedno, ali da će profesionalno sigurno da sarađuju, te da će snimiti duet.

Muzičar je kazao da su njegovi roditelji veoma dobro prihvatili Saru, te u šali dodao da bi „bukvalno voleli da je usvoje“.

Pevačica je polovinom oktobra 2018. godine, par dana posle raskida poručila svojim pratiocima da ona i Vojke nisu zajedno.

Priznala je da joj je bilo vrlo teško da se obrati javnosti, naročito ljudima koji su ih podržavali i kojima su vratili veru u ljubav. Ona je napisala da se „ljudi i situacije menjaju, pa tako i njihova“.

Tabloidi su u maju 2021. godine pisali o njenoj navodnoj vezi sa fotomodelom i manekenom Aleksandrom Jovkovićem. Povod je bila fotografija na društvenim mrežama, međutim, njeni obožavaoci su i dalje ostali uskraćeni za detalje ljubavnog života mlade pevačice.

Sara trenutno živi u Beogradu sa majkom. Ima četiri kućna ljubimca, dva psa i dve mačke, a jednom prilikom je izjavila da bi volela da osnuje azil za životinje.

Na pitanje novinara da se opiše u tri reči, kazala je da je „odana, tačna i zabrinuta za druge“. Osim toga, izjavila je da više nikada ne bi učestvovala u rijalitiju, a za deset godina se vidi kao majku troje dece.

Diskografija

Singlovi

  • 2018. Čak i
  • 2018. Ako ako moraš da biraš
  • 2018. Devojka sa istoka (ft. Vojke Djans)
  • 2018. Koji mi je đavo
  • 2019. Ubijaš me
  • 2020. Zalet
  • 2020. Na distanci (ft. Miloš Montana)
  • 2022. Pusti me
  • 2022. Traži i daću ti
  • 2022. Kako se živi, ne umiralo se

Sara Reljić na društvenim mrežama

FacebookSara @ Facebook
InstagramSara @ Instagram
YoutubeSara @ YouTube