Kalina Kovačević – Ćaldović

Kratke informacije

Ime i prezimeKalina Kovačević – Ćaldović
Datum rođenja22. Novembar 1983.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica

Biografija

Kalina Kovačević – Ćaldović je srpska glumica rođena 22. novembra 1983. godine u Beogradu. Njena majka, Ljiljana Blagojević, je poznata glumica, a otac, Siniša Kovačević, je dramaturg i profesor Akademije umetnosti. Od njih je nasledila talenat za umetnost pa je završila muzičku školu i svira klavir.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi sa koleginicama Marijom Karan i Nadom Macanković.

Prvi put na malim ekranima se pojavila 1991. godine u televizijskom filmu „Mala šala“.

2003. godine je bila deo glumačke ekipe kratkog filma „Beži, zeko, beži“ u kojem je imala ulogu devojke.

Glumila je Anicu Granfild u filmu „Jesen stiže dunjo moja“ koji je snimljen 2004. godine. Na Filmskom festivalu u Nišu je za ovu ulogu dobila nagradu „Carica Teodora“. Pojavila se u filmu „Sinovci“ koji je prikazan 2006. godine. U ovoj drami je glumila Nadu Katunac, ćerku majora Vukašina Katunca čije je telo misteriozno nestalo iz kovčega zbog čega je sa majkom otišla na ratište da ga traži. Iste godine se pojavila u drami „Optimisti“ koja obuhvata pet priča inspirisanih Volterovim romanom „Kandid“.

2007. godine je snimljen nastavak filma „Jesen stiže dunjo moja“ koji se zove „Konji vrani“, a Kalina je ponovo glumila Anicu.

2008. godine se po treći put pojavila u filmu „Bledi mesec“, poslednjem delu trilogije koji obuhvata „Jesen stiže dunjo moja“ i „Konji vrani“. Glumila je i u televizijskoj seriji „Gorki plodovi“ u kojoj joj je pripala uloga Milijane „Maše“, Srpkinje koja je izbegla iz Hrvatske.

2010. godine je prikazana serija „Miris kiše na Balkanu“ u kojoj je Kalina tumačila ulogu Nine, jedne od sestara Salom.

Takođe je glumila i na daskama koje život znače, i to u predstavama: „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“, „Miris kiše na Balkanu“, „Goli kralj“, „Tri sestre“, „Narodni poslanik“, „Velika drama“, itd.

27. februara 2011. godine se udala za sportskog menadžera Radeta Ćaldovića sa kojim je bila dve godine u vezi. U junu iste godine Kalina se porodila i na svet donela devojčicu koju su nazvali Miona. Imala je visokorizičnu trudnoću koju je morala da održava u bolnici. Nakon porođaja je imala traumatično iskustvo, tj. dobila je sepsu i četiri nedelje se nije znalo da li će preživeti.

U budućnosti bi volela da se ponovo ostvari kao majka. Iako ima mnogo poslovnih i porodičnih obaveza, trudi se da ne zapostavi svoje prijatelje.

Redovno vežba u teretani i ima ličnog trenera.

Kalina Kovačević – Ćaldović na društvenim mrežama

InstagramKalina @ Instagram
TwitterKalina @ Twitter