Gordana Goca Džehverović

Kratke informacije

Ime i prezimeGordana Goca Džehverović
Datum rođenja12. septembar 1963.
Mesto rođenjaPančevo
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeKonobarica, rijaliti učesnica

Biografija

Gordana Goca Džehverović je konobarica koja je prepoznatljivost stekla učešćem u prvoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“. Majka je pevačice Teodore Džehverović. Gordana je rođena 12. septembra 1963. godine u Pančevu. Živi u Beogradu.

Premda je po zanimanju frizerka, Gordana se od 1999. godine ne bavi tim poslom. Pored toga što povremeno radi kao konobarica, poznato je i to da je vrsna krojačica. Krojila je i šila kostime za Teodorine nastupe, snimanje spotova i slično. I danas rado pomaže ćerki, ali mlada pevačica sada više sarađuje sa stilistima koji su zaduženi za njen izgled.

Tokom učešća u rijalitiju Gordana je stekla simpatije gledalaca i dobila nadimak „mama Džehva“. Iz „Zadruge“ je izbačena par dana pre finala, ali je nastavila da sarađuje sa Produkcijskom kućom „Pink“. Redovno obilazi zadrugare kako bi im ukazala na to da treba da vode računa o higijeni.

Pored toga „mama Džehva“ redovno gostuje u televizijskim emisijama posvećenim rijaliti šou programu „Zadruga“.

Život pre popularnosti

Gordana Džehverović (devojački Nakić) je rođena 1963. godine u Pančevu. Sa ocem Jordanom, majkom Dragom, te sestrama Marom i Slavicom odrasla je u mestu Kačarevo kod Pančeva.

Želela je da postane babica, pa je posle osnovne upisala Srednju medicinsku školu. Prema vlastitom priznanju, zbog svog temperamenta nije postala ginekološko-akušerska sestra, nego se ispisala iz škole. Završila je srednju frizersku školu.

Mediji su pisali o tome da je sa 16 godina silovana, Gordana je kazala da je to istina, ali nije želela da ulazi u detalje tog nemilog događaja.

Udala se za Seada Džehverovića. Priznala je da su u nekom trenutku imali probleme zato što su različitih veroispovesti.

Par je 1986. godine dobio sina kome su dali ime Semir. Tokom rata, Gordana je sinu promenila ime u Sava kako bi ga zaštitila od zadirkivanja druge dece. Sead i Goca su 1997. godine dobili ćerku Teodoru.

Do 1999. godine je radila kao frizerka u Pančevu. U nekom trenutku je shvatila da je zbog stresa postala alergična na dlaku, te je odustala od tog posla.

Usledili su vrlo stresni trenici za porodicu. Sead je ostao bez posla, a majka Draga doživela moždani udar, zbog čega je ostala nepokretna. Goca je vodila brigu o njoj sve do majčine smrti. U međuvremenu je imala problem sa sestrama koje su, navodno želele da majku proglase radno nesposobnom, kako bi prisvojile porodičnu kuću i imanje.

Nakon majčine smrti usledili su brojni sudski sporovi oko imanja. Gordana kaže da je u nekom trenutku otišla iz porodičnog doma. Iznajmila je stan u Pančevu gde je živela sa decom. U tom periodu njen suprug je živeo i radio u Rusiji.

Da bi prehranila porodicu Gordana je radila kao konobarica u jednom restoranu. Pored toga je i čistila, te šila odeću.

Spor oko porodičnog imanja okončao se tek 2022. godine. Gordana je sestrama isplatila određenu sumu novca kako bi kuća u kojoj su odrasle pripala njoj.

Rađanje „mame Džehve“

Javnost je dobila priliku da upozna Gordanu Džehverović 2014. godine kada je njena ćerka Teodora učestvovala u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Goca je redovno bila podrška svojoj ćerki tokom televizijskih nastupa.

Zbog Teodore se preselila u Beograd, a zbog manjka sredstava, ćerki je krojila kostime za nastupe.

Ni ona ni suprug se nisu složili sa time da mlada pevačica postane deo rijaliti šou programa „Zadruga“. Međutim, sin Sava ih je ubedio da bi to moglo da bude dobro za njenu karijeru. Teodora je 2017. godine postala učesnica „Zadruge“.

Produkcija je u nekom trenutku dozvolila da Goca uđe u rijaliti zbog ćerke. Tada je stekla simpatije zbog britkog jezika i načina na koji se ophodila, ne samo prema ćerki, nego i drugim učesnicima „Zadruge“.

Redovno ih je kritikovala zbog loše higijene, a mnogima je ostalo u sećanju to da je u nekom trenutku bila vrlo gruba prema Teodori.

Gordana Goca Džehverović je „Zadrugu“ napustila par dana pre finala, a Teodora je ostala u rijalitiju do samog finala, te je odlukom gledalaca osvojila treće mesto.

Njeno učešće je obeležila veza sa manekenom i fitnes instruktorom Anđelom Rankovićem koja se okončala nakon izlaska iz „Zadruge“.

Goca je nastavila da sarađuje sa Produkcijskom kućom „Pink“. Bila je zadužena za higijenu na imanju, te se s vremena na vreme pojavljivala u rijalitiju kako bi učesnicima ukazala na to da treba da počiste prostorije u kojima žive. Gordana nikoga nije poštedela kritika, pa je stekla velike simpatije publike.

Pored toga, redovno učestvuje u emisijama posvećenim „Zadruzi“, gde komentariše zadrugare i tumači njihove emocije, odnose, strategije i slično.

Premda uživa veliku popularnost, Gordana i dalje povremeno radi kao konobarica u restoranu. Kaže da nema potrebe za time, međutim, smatra da ima dovoljno energije da radi, te da se ne srami nikakvog posla.

„Mama Džehva“ uživa popularnost i na društvenim mrežama. Na „Instagramu“ je prati preko 28 hiljada ljudi.

Privatni život

Gordana Goca Nakić je rođena 1963. godine u Pančevu. Sa roditeljima i dve sestre odrasla je u Kačarevu. Želela je da postane babica, ali je ipak završila frizersku školu.

Udala se za Seada Džehverovića sa kojim ima dvoje dece, sina Savu (rođen kao Semir) i ćerku Teodoru.

Otkako je stekla prepoznatljivost, krenulo se sa spekulacijama o prirodi njenog odnosa sa Seadom. Mediji su čak objavili da se par razveo 2007. godine, međutim, „mama Džehva“ je to demantovala. Ipak, priznala je da su neko vreme bili razdvojeni i da je u međuvremenu bila u vezi sa sveštenikom.

Tabloidi su se takođe bavili njenim odnosom sa sestrama. Goca kaže da su je sestre mnogo povredile kada su krenule u nemilosrdnu borbu za nasledstvo. Sudski sporovi su trajali godinama, a Gordana je na kraju dobila kuću koju joj je, kako tvrdi, otac obećao dok je bio živ.

Ne libi se da otvoreno govori o privatnom životu, izazovima i iskušenjima kroz koja je prolazila. Osim toga, redovno javno kritikuje ćerku kada uradi nešto sa čime se ne slaže.

Zbog iskrenosti, spontanosti i energije koju poseduje Gordana je vrlo drag sagovornik mnogim novinarima, a zbog otvorenosti u razgovoru zavoleli su je mnogi ljubitelji rijaliti šou programa i ljudi koji prate šta se dešava na domaćoj javnoj sceni.

Gocin i Seadov sin Sava je u fokus javnosti dospeo nakon što su mediji saznali da je u vezi sa 15 godina mlađom Adrianom Kadar. Uprkos razlici u godinama, pokrenuli su zajednički poslovni projekat, a 2023. godine su dobili prinovu. Gordana je postala baka devojčici koja se zove Dorotea.

Gordana Goca Džehverović na društvenim mrežama

FacebookGordana @ Facebook
InstagramGordana @ Instagram