Kevin Costner

Kratke informacije

Ime i prezimeKevin Costner
Datum rođenja18. januar 1955.
Mesto rođenjaLinvud (Kalifornija)
DržavaSAD
PrebivališteMontecito (Kalifornija)
ZanimanjeGlumac, režiser, producent, muzičar
Visina185 cm

Biografija

Kevin Majkl Kostner (Kevin Michael Costner) je američki glumac, režiser, producent i muzičar. Rođen je 18. januara 1955. godine u Linvudu (Lynwood) u Kaliforniji (California). Važi za jednu od najpopularnijih ličnosti Holivuda (Hollywood) današnjice zahvaljujući dugoj i uspešnoj karijeri.

Ovaj šezdesetdvogodišnji glumac osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade Oskar (Academy Awards), osvojio je tri Zlatna Globusa (Golden Globe Awards), jednog Emija (Emmy) te tri nagrade Screen Actors Guild.

Publika ga pamti po ulogama Eliota Nesa (Eliot Ness) u Nedodirljivima (Untouchables), Robina Huda (Robin Hood ) u filmu Robin Hud: Princ lopova ( Robin Hood: Prince of Thieves ) poručnika Džona ( Johan J. Dunbaru) u filmu Ples sa vukovima  (Dances with Wolves), kao i mnogim drugim likovima iz popularnih filmova. Ipak, film Ples sa vukovima posebno se izdvaja jer je  Kostner osvojio dva  Oskara za ovo filmsko ostvarenje, i to Oskara za najboljeg režisera i Oskara za najbolje slike.

Detinjstvo i obrazovanje

Iako je rođen u Linvudu, Kostner je odrastao u Komptonu (Compton) u Kaliforniji. Potiče iz radničke američke porodice. Njegova majka zove se Šeron Rae ( Sharon Rae), a otac Viliam Kostner (William Costner). Kevin Kostner je najmlađi je od tri dečaka iz porodice Kostner, od kojih je, nažalost, srednje dete umrlo po rođenju.

Šeron Rae Kostner radila je kao socijalni radnik, a otac Viliam kao električar. Kasnije, otac mu je napredovao i postao izvršni rukovodilac u Južnoj Kaliforniji Edison.  Upravo zbog posla, i napredovanja glave porodice, oca Viliama,  Kostnerovi se se često selili sa jednog na drugi kraj Kalifornije.

Zanimljivo je da poreklo Kostnerovog oca potiče od nemačkih imigranata koji su u Severnu Karolini  doselili 1700-ih godina. Takođe, Kevin Kostner pored nemačkih ima i engleske, irske, te škotske korene. Roditelji su ga othranili i odgojili u duhu baptističke crkve i vere.

Kao dečak, a kasnije tinejdžer, Kevin Kostner nije bio sklon akademskom obrazovanju.
Umesto toga uživao je u sportu, uzimao časove klavira, a pisao je i poeziju te pevao u Prvom baptističkom  horu.

S obzirom da se u detinjstvu vrlo često selio bio je prinuđen da konstantno sklapa nova prijateljstva, pohađa nove škole,  te gradi međuljudske odnose iz početka. To nije bilo lako.

Kostnerovi su živeli u Venturi (Ventura), zatim u Visaliji (Visalia), pa su preselili u Orandž Kantri (Orange Country).
U srednjoj školi Kostner je aktivno igrao fudbal, bejzbol i košarku. Upravo ovo sportsko iskustvo, nešto kasnije će mu mnogo značiti u glumačkoj karijeri koju tada mladi Kostner nije mogao ni da nasluti.

Diplomirao je 1978. Godine na marketingu i finansijama  na Kalifornijskom državnom univerzitetu  Fullerton (CSUF). Za vreme studiranja u CSUF-u, Kevin je postao  i  brat u Delta Či (Delta Chi)  bratstvu. Tek na poslednjoj godini fakulteta, Kostner je postao veoma zainteresovan za glumu.

Prva ženidba i snovi o Holivudu ( Hollywood)

Ljubav Kevina Kostnera i Sindi Silve (Cindy Silva) krunisana je brakom  1978. godine. Par se upoznao još na fakultetu, te su se posle tri godine zabavljanja, odlučili na sledeći korak.

Nije jenjavala ni Kevinova ljubav prema glumi i umetnosti. Prekretnicau ovoj priči bilo je slučajno poznatstvo sa glumcem Ričardom Bartonom (Richard Barton). Upravo mu je Barton dao vetar u leđa, te ga posavetovao, da ukoliko želi da se bavi glumom, jednostavno postane glumac.

Duboko dirnut Bartonovim rečima, Kevin Kostner, dao je otkaz na poslu, te sa suprugom Sindi krenuo put Holivuda.

Njegovi počeci  nisu bili nimalo laki. Prvi posao koji je Kevin Kostner pronašao u Holivudu bio je posao vozač kamiona i autobusa. Kostner je prevozio filmske zvezde, a sanjao o njihovom uspehu i slavi. Ovaj posao omogućavao mu je da plaća časove glume i razvija svoj glumački talenat. Redovno je išao na kastinge i audicije, međutim, uloge se nisu nazirale.

Bio je uporan. Iako je šest godina proveo u Holivudu, bez prave prilike, u svom glumačkom naumu, nije odustao. Kada je šesta godina bila na izmaku, stigla je i prva velika glumačka uloga. Za Kostnera to je bilo konačno ostvarenje dečačkog sna.

Filmska karijera

Kostner je prvi put nastupio u filmu Sizzle Beach,USA, koji je u početku bio poznat i kao “Hot Malibu Summer”. Iako je snimljen tokom zime 1978. i 1979. godine, film nije objavljen sve do 1981. Onda je i ponovo objavljen 1986. godine.

Zbog komplikacija pri objavljivanju i nedostatka dokumentacije, mnogi veruju da je Kevinov debi na velikom platnu ustvari u filmu „The Touch“ 1983. godine u kojem je glumio  sa Iv Lili (Eve Lillith) i Endrom Milan (Androm Milian). Ovaj film je takođe poznat i pod nazivom “Stacy’s Knights”.

Kostner se nakratko pojavio u Ron Hovardovom (Ron Howard) filmu  „Night Shift“ iz 1982. godine.

Pripisane su mu zasluge za nastup u filmu „Frat Boy No.1“ gde se pojavljuje na vrhuncu završne žurke bratstva u Njujorškoj mrtvačnici. Kada mahniti Henri Vinkler (Henry Winkler) neočekivano zaustavi muziku, možemo videti Kostnera kako u ruci drži pivo i izgleda iznenađeno zbog naglog zaustavljanja proslave.

Kostner se 1983. godine pojavljuje u reklami za računar Ejpl Liza (Apple Lisa) i film „Sto za pet“, te iste godine dobija malu ulogu u „Testament“-u, filmu o nuklearnom holokaustu.

Kasnije, nastupa u „The Big Chill“ i snima nekoliko scena koje su planirane kao flešbekovi, ali su uklonjene u konačnoj verziji. Dobio je ulogu Aleksa, prijatelja koji počini samoubistvo, i time zbližava ostatak glumačke ekipe.

Kostner je bio prijatelj režisera Lorensa Kasdana (Lawrence Kasdan), koji mu je obećao ulogu u nekom budućem projektu. Taj projekat bio je “Silverado” iz 1985. godine i to je bila uloga koja ga je proslavila.

Te godine je glumio u manjim filmovima kao što su „Fandango“ i „American Flyers“ i zajedno sa Kifer Saterlendom (Kiefer Sutherland) pojavio se u jednosatnoj epizodi Spilbergovih (Steven Spielberg)  „Čudesnih priča“ (Amazing Stories).

Status filmske zvezde dobija 1987. godine kada glumi kao federalni agent Eliot Nes u „Nedodirljivim“ (The Untouchables) i kao glavni glumac u trileru „No Way Out“.

Potvrđuje svoj status velike zvezde u filmovima sa bejzbol tematikom „Bull Durham“ iz 1988. i „Field of Dreams“ iz 1989. godine.

Godine 1990. Dolazi njegov sledeći uspeh sa kultnim „Plesom sa vukovima“ (Dances with Wolves). U ovom filmu je glumio, režirao i bio producent pod zastavom njegove produkcijske kuće „Tig Productions“.

“Ples sa vukovima” je dobio 12 nominacija za Oskara i 7 nagrada, od kojih je 2 osvojio on lično (za najbolji film i najboljeg režisera).

Iste godine izlazi film „Osveta“ (Revenge), u kojem glumi zajedno sa Entonijem Kvinom (Anthony Quinn) i Medlin Stouv (Madeleine Stowe), koji je režirao Toni Skot (Tony Scott), iako je Kostner hteo da bude režiser.

Slede „Robin Hood: Prince of Thieves“ (1991), „JFK“ (1991), „Bodyguard“ (1992) i Klint Istvudov (Clint Eastwood) „A Perfect World“ (1993) koji su dobili priznanja filmskih kritičara i napunili blagajne u bioskopima.

Zatim dobija ulogu u „Wyatt Earp“ (1994), koji je režirao Kasdan, „The War“ (1994), koji nije dobio mnogo pažnje, te naučno-fantastični post-apokaliptični „Vodeni svet“  ( „Waterworld“ , 1995) i „Poštar“ („Postman“ , 1997), od kojih je drugi Kostner režirao, a oba su bila komercijalna razočarenja i uveliko označeni kao umetnički neuspesi od strane filmskih kritičara.

„Poštar“ je, ipak, imao lošije rezultate, pa je „osvojio“ pet „Zlatnih malina“.

Posle toga, Kostner  1996. godine glumi u golf komediji „Tin Cup“ za Ron Šeltona (Ron Shelton) , koji je režirao i film “Bill Durham”. Trebalo je da glumi predsednika u „Air Force One“, ali se odlučio da ipak završi „Poštara“. On je lično ponudio ulogu Harison Fordu (Harrison Ford), a Ford mu se, zbog toga, više puta javno zahvaljivao.

Godine 1999. glumio je u filmu „Message in the Bottle“ sa Robinom Vrightom (Robin Wright), koji je snimljen po  istoimenom romanu koji je napisao Nikolas Sparks (Nicholas Sparks).

Njegova karijera je malo oživela 2000-te godine sa „Thirteen Days“, u kojem glumi Kenet O’Donela, glavnog savetnika Džona Kenedija. Zatim vestern „Open Range“, u kojem je glumio i koji je režirao, koji je primio priznanja filmske kritike 2003. godine i ostvario iznenađujuće veliki komercijalni uspeh.

Primio je neke od njegovih najboljih recenzija za sporednu ulogu penzionisanog profesionalnog bejzbol igrača Deni Dejvsa u „The Upside of Anger“, za koju je dobio i nominaciju Udruženja filmskih kritičara (Broadcast Film Critics Association) i osvojio nagradu za najbolju sporednu ulogu Kruga filmskih kritičara u San Francisku (San Francisco).

Posle toga glumi u „The Guardian“ i „Mr. Brooks“, u kojem glumi serijskog ubicu. 2008. godine glumi u „Swing Vote“ i producira ga pod zastavom njegove produkcijske kuće Treehouse Films.

6. septembra 2006. godine je počastvovan tako što, pored drugih slavnih glumaca i zabavljača, ostavlja otiske ruku i nogu u betonu ispred Graumanovog Kineskog Teatra.

2010. godine se pojavljuje u „The Company Men“ pored Ben Afleka (Ben Affleck), Tomi Li Džounsa  (Tommy Lee Jones) i Krisa Kupera (Chris Cooper) . Film debituje na „Sundance Film Festival“-u i dobija dobre recenzije. Pojavljuje se u kinima širom sveta u januaru 2011.-te godine. Fim je smatran materijalom za Oskara, međutim, ne dobija nijednu nominaciju.

Kostner najavljuje da će se 2011.-te godine vratiti u režisersku stolicu po prvi put u poslednjih sedam godina sa „A Little War of Our Own“. Takođe se trebao udružiti sa Kevinom Rejnoldsom u „Learning Italian“, međutim, nijedan od ta dva filma nije snimljen do februara 2017.-te godine.

Pojavljuje se kao specijalni gost u „Field of Dreams 2: Lockout“. Glumi Džonatana Kenta u nastavku filma o Supermenu „Man of Steel“, koji je režirao Zek Snajder. Trebalo je da glumi u Kventin Tarantinovom „Django Unchained“, ali je morao odustati zbog drugih obaveza.

Kostner je glumio u trodelnoj miniseriji „Hatfields and McCoys“ koji je imao premijeru 28. maja 2012. godine na „History Channel“-u. Miniserija je smesta  oborila rekorde sa 13,9 miliona gledalaca. To je istinska američka priča o legendarnoj svađi između dve porodice, koja je trajala decenijama i zamalo pokrenula rat između Kentakija i Zapadne Virdžinije.

Kostner je za tu ulogu osvojio 2012. godine „Emi” (“Emmy Award“) nagradu za istaknutu glavnu ulogu u miniseriji ili filmu, 2013. godine „Screen Actors Guild“ nagradu za istaknutu mušku ulogu u miniseriji ili televizijskom filmu, i 2013. godine „Golden Globe“ nagradu za najbolju ulogu u seriji ili televizijskom filmu.

2014. godine se pojavljuje u špijunskom filmu „Jack Ryan: Shadow Recruit“ kao Tomas Harper, mentor glavnog junaka.

Iste godine glumi u trileru „3 Days to Kill“, i u drami „Draft Day“, te producira i glumi u „Black or White“.

2015. godine glumi trenera Džim Vajtau drami „McFarland, USA“.

2016. godine glumi izmišljenog lika Al Herisona, NASA-inog supervizora za svemirske operacije u „Hidden Figures“.

2018. godine će se pojaviti u televizijskoj seriji „Yellowstone“, što će biti prva uloga u redovnoj televizijskoj seriji u njegovoj karijeri.

Muzička karijera

Pored filmske, Kevin Kostner izgradio je i uspešnu muzičku karijeru. Pevač je benda Kevin Kostner & Modern Vest ( Kevin Costner & Modern West ). Ovaj rok/kantri bend (rock/country band) Kostner je osnovao na inicijativu svoje supruge Kristine.

U oktobru 2007. godine bend je krenuo na svetsku turneju, a u okviru nje, snimili su emisije u Istambulu i Rimu.

Kantri album pod nazivom „Neizrečene istine“ (Untold truths) za Universal South Records bend je objavio 11. novembra 2008. godine. Album je dostigao 61. mjesto na Bilbord top kantri listi (Billboard Top Country) i 35. mesto na Top Hitsikers listi (Top Heatseekers).   Izdvojila su se tri singla, koji su puštani na radio stanicama. Reč je o singlovima „Superman 14“, „Long Hot Night“ i „Backyard“.

Godine 2009.  Kostner je otišao na turneju sa bendom i specijalnim gostima The Alternate Routes. U avgustu, u Big Valley Jamboree u gradu Kamrosu ( Camroseu), u američkoj državi Alberta, bend je imao zakazan nastup, kada je glavnu binu zahvatilo jako nevreme praćeno grmljavinom. Bina se srušila. Jedna osoba je poginula, a čak četrdeset njih je povređeno.

Zbog nesreće Kostner je održao aukciju kako bi prikupio novac i pomogao dvojici sinova žene koja je nastradala čekajući nastup njegovog  benda. Prikupljena je 41. 000 dolara. Dve gitare, od kojih jedna sa Kostnerovim autogramom, pomogle su da se prikupi još dodatnih 10. 000 dolara. Tako je ukupno prikupljeno 50. 000 dolara za pomoć djeci nastradale žene.

U februaru 2010. godine  Kevin Costner & Modern West objavili su svoj drugi album, „Turn It On“, samo za evropsko tržište. Kako bi promovisali album, bend je obišao Evropu. Album „Turn it on“ došao je na top liste u  Nemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Grčkoj.

Treći album „From Where I Stand“ objavljen je 2011. godine, a na albumu gostuje i nemački  pop vokal  Nene (Nena).

U aprilu 2012. godine Kostnerov bend je nastupao na dobrotvornoj večeri za Adrin Arš (Adrienne Arsht) Centar za scenske umetnosti u Majamiju (Miami) na Floridi (Florida).

Bend je 2014. godine objavio singl „Alive in City“, a 2017. godine izašao je i najnoviji singl „Love Shine“.

Članovi benda su  Kevin Kostner (Kevin Costner), Džon Koinmen ( John Coinman) , Tedi Morgan  (Teddy Morgan), Bleir Forvard (Blair Forward), Leri Kob (Larry Cobb),  Park Čislom (Park Chisolm), Luk Bula (Luke Bulla), Bobi Jang (Bobby Yang) i Rodi Čong (Roddy Chong).

Ljubavni  život i porodica

Kevin Kostner ženio se dva puta. Ima sedmoro dece iz dva braka, te jedno vanbračno dete.

Kostnerovu ljubav još u studentskim danima osvojila je Sindi Silva (Cindy Silva).  Ona i Kostner zabavljali su se od marta 1975., godine, a tri godine kasnije, par se venčao.

Kostner i Sindi imaju troje dece. Najstarija kćerka je Ani Klajton Kostner (Anne Clayton Costner) i rođena je 15. aprila 1984. godine.  Dve godine kasnije, par je dobio još jednu kćerku. Lili Mekol Kostner (Lily McCall Costner) rođena je 4. avgusta 1986. godine. Kostnerov sin Džozep Tedrik Kostner (Joseph Joe Tedrich Costner) na svet je došao 31. januara 1988. godine. Bio je to prvi sin Kevina Kostnera, a treće dete u porodici. Ipak, posle 16 godina braka, Sindi i Kevin, razvelili su se 1994. godine.

Sindi je po razvodu dobila 80 miliona američkih dolara. Zašto se raspala ljubav Sindi i Kevina, javnost nikad nije saznala. Nagađalo se da glumac ima isuviše poslovnih obaveza, što je Sindi smetalo. Želela je da njen muž više vremena provodi sa njom i decom.

Odmah poslije razvoda, Kevin Kostner utehu je pronašao u zagrljaju Bridžet Runej ( Briget Rooney). Iz ove kratke veze Kevin je dobio sina. Liam ( Liam Timothy Costner)  je rođen je 15. novembra 1996. godine.

Potom je započeo vezu sa Birgit Kuningam (Birgit Cunningham) koja nije dugo potrajala.

Holivud je uskoro počeo brujati o novoj ljubavi Kevina Kostnera. Već 1996. godine poznati “vuk” živeo je sa supermodelom El M. (Elle Macpherson), međutim ni to nije dugo potrajalo.

Zatim je započeo vezu sa Kristin Baumgartner (Christine Baumgartner), nemačkom dizajnerkom i modelom. Par je odlučio da se venča 25. septembra 2004. godine. Venčali su se na Kevinom ranču u Aspenu  u Koloradu.

Već 6. maja 2007. godine Kristin i Kevin dobili su dete. Reč je o  Kajden (Cayden Costner), a Kristin se porodila u Los Anđelesu  (Los Angeles). Sin Hejes (Hayes Costner)  rođen je 12. februara 2009. godine. Par je 2. juna 2010. godine dobio i kćerku po imenu Grejs (Grace Costner).

Od republikanaca do demokrata

Kevin Kostner bio je politički aktivan. Od rane mladosti zalagao se za republikance. Zagovarao je politiku Ronalda Regana (Ronald Reagan), 40.  predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Regan je bio Kostnerov dobar prijatelj, a često su zajedno igrali golf na terenima. Kostneri i Regan imali su mnogo toga zajedničkog, s obzirom da je američki predsednik pre ulaska u politiku, radio kao sportski komentator, filmski glumac, sa uspešnom holivudskom karijerom.

Međutim, nešto kasnije, Kostner je bio razočaran pravcem u kojem idu republikanci u SAD. Zbog toga se početkom devedesetih okrenuo ka demokratama.

Tako je od 1992. godine Kostner javno podržavao i finansijski pomagao razne demokratske političare, uključujući Al Gora ( Al Gore) i Toma Dašla (Tom Daschle) ali je i doprinosio Republikancu Filu Gramu ( Phil Grammu) krajem 1995. godine.

Zanimljivo je da, ipak, nikada nije bio zainteresovan da se lično kandiduje na bilo koju političku funkciju. To je javno rekao i 2008. godine. Iste godine vodio je kampanju za Baraka Obamu, koji je kasnije i postao američki predsednik.

Kostner je sa Obamom obilazio mnoga mesta u Kaliforniji, gde je kao dečak živeo. U svom govoru, Kostner je ukazivao na potrebu da mladi birači izađu na izbore, rano i sa entuzijazmom. Smatrao je da mladi trebaju menjati svet.

U oktobru 2014. godine Kostner je poslao priznanje britanskim vojnicima, koji služe širom sveta, te im se zahvalio za njihov rad i požrtvovanje.

Interesovanja

Bejzbol

U srednjoj školi Kostner je, između ostalog, trenirao i bejzbol koji je bio njegova velika ljubav. To iskustvo bilo mu je od velike pomoći kako bi uspešno igrao likove u filmovima koji su se bavili ovom tematikom.

Tako je publika imala priliku da ga vidi u filmovima o bejzbolu kao što su “Chasing Dreams“, „Bull Durham“,“ Field of Dreams“, “For Love of Game“ i „The Upside of Anger“.

Družio se sa jednim od trenera bejzbola, Ogijem Garidom (Augie Garrido).
Kostner je bio delimičan vlasnik nezavisnog bejzbol tima Lejk Kantri Fildera (Lake County Fielders) iz Sjeverne američke lige u gradu Zionu ( Zion), u Ilinoisu (Illinois). Ime Fielders-a je bio poklon Field of Dreams-u, sa logotipom koji pokazuje lopticu koja stoji usred polja kukuruza.

Biznis

Od američke vlade Kevin Kostner je 1995. godine kupio mašinu, odnosno,  patent za separaciju nafte.

Već 2004. godine, otvorio je i Tatanku ( Tatanka). Reč je o centru kapaciteta 3 800 metara kvadratnih sa izložbenim i maloprodajnim prostorom, kao i kancelarijama, te malim pozorištem. Ovaj centar smešten je na američkoj ruti broj 85, hiljadu kilometara južno od grada Dedvuda (Deadwood) u Južnoj Dakoti (South Dakota). Investicija je koštala vrtoglavih 5 miliona dolara.

Filmografija

 • 1981. Sizzle Beach, U.S.A.
 • 1982.  Chasing Dreams
 • 1982. Night Shift
 • 1982. Frances
 • 1983. Stacy’s Knights
 • 1983. Table for Five
 • 1983. Testament
 • 1983. The Big Chill
 • 1984. Shadows Run Black
 • 1985. Fandango
 • 1985. Silverado
 • 1985. American Flyers
 • 1987. The Untouchables
 • 1987. No Way Out
 • 1988. Bull Durham
 • 1989.  Field of Dreams
 • 1989. The Gunrunner
 • 1990. Revenge
 • 1990. Dances with Wolves
 • 1991. Robin Hood: Prince of Thieves
 • 1991. JFK
 • 1992. Oliver Stone: Inside Out
 • 1992. The Bodyguard
 • 1993. A Perfect World
 • 1994.  A Century of Cinema
 • 1994.  Wyatt Earp
 • 1994. The War
 • 1995. Waterworld
 • 1996. Tin Cup
 • 1997. Sean Connery: An Intimate Portrait
 • 1997. The Postman
 • 1999. Message in a Bottle
 • 1999. For Love of the Game
 • 1999. Play It to the Bone
 • 2000. Thirteen Days
 • 2001. 3000 Miles to Graceland
 • 2002. Dragonfly
 • 2003. Open Range
 • 2005. The Upside of Anger
 • 2005. Rumor Has It…
 • 2006. The Guardian
 • 2007. Mr. Brooks
 • 2008. Swing Vote
 • 2009. The New Daughter
 • 2010.  The Company Men
 • 2013. Man of Steel
 • 2014. Jack Ryan: Shadow Recruit
 • 2014. 3 Days to Kill
 • 2014. Draft Day
 • 2014. The Man Who Saved the World
 • 2015. Black or White
 • 2015. McFarland, USA
 • 2016. Batman v Superman: Dawn of Justice
 • 2016. Criminal
 • 2016. Hidden Figures
 • 2017. Molly’s Game

Televizija

 • 1985. Amazing Stories
 • 1990. The Earth Day Special
 • 2012. Hatfields & McCoys

Režiser

 • 1990. Dances with Wolves
 • 1997. The Postman
 • 2003. Open Range

Producent

 • 1990.  Dances with Wolves
 • 1994. Rapa Nui
 • 1994. Wyatt Earp
 • 1995. Waterworld
 • 1999. Message in a Bottle
 • 2000. Thirteen Days
 • 2007. Mr. Brooks
 • 2012. Hatfields & McCoys
 • 2015. Black or White

Diskografija

Albumi:

 • 2008. Untold Truths
 • 2010. Turn it on
 • 2011. From where I stand
 • 2012. Famous for Killing Each Other: Music from and inspired by Hatfields & McCoys.

Singlovi:

 • 2008. „Superman 14“
 • 2008. „Long Hot Night“
 • 2009. „Backyard“
 • 2009. „Hey Man What About You“
 • 2010. „Let Me Be the One“ (featuring Sara Beck)
 • 2011.  „Let Go Tonight“ (featuring Nena)
 • 2014. „Alive in the City“
 • 2017.  „Love Shine“

Kevin Costner na društvenim mrežama

FacebookKevin @ Twitter
InstagramKevin @ Instagram