Marina Ćosić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarina Ćosić
Datum rođenja30. avgust 1995.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Marina Ćosić je srpska glumica koja je debitovala u seriji „Ubice moga oca“ u kojoj je glumila ubijenu Milicu Despotović. Važi za jednu od najlepših glumica mlađe generacije. Rođena je 30. avgusta 1995. godine u Beogradu.

Privatni život

Marina je do trećeg razreda išla u osnovnu školu „Drinka Pavlović“, a nakon toga se sa porodicom preselila u Zemun i pohađala je osnovnu školu „Lazar Savatić“. Šest godina je trenirala džez balet, godinu dana je išla veslanje, a takođe je trenirala atletiku.

Pošto je bila uverena da će se baviti marketingom, školovanje je nastavila u srednjoj ekonomskoj školi „Nada Dimić“ u Zemunu. Tokom letnjeg raspusta koji je prethodio drugom razredu srednje škole, bila je sa roditeljima u Italiji i odseli su u hotelu u kome su animatori po ceo dan zabavljali mlade. Marini se ovaj posao veoma dopao i rekla je roditeljima da će sledeće leto ovde raditi kao animator i učiti jezik.

Na početku drugog razreda srednje škole, krenula je na časove glume u studio „Maska“ i ubrzo je shvatila da želi da to bude njen životni poziv. Po završetku trećeg razreda srednje škole, polagala je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Iako je ušla u uži krug, nije uspela da ga upiše iz prvog puta. Marinu je ovo jako pogodilo pa je popustila u školi, mnogo je izlazila i često se svađala sa roditeljima i profesorima.

Rešila je da ponovo pokuša na istom fakultetu pa je počela ozbiljno da se priprema. U tome joj je pomogao glumac Ivan Mihailović koji je njen porodični prijatelj. Marinin trud se isplatio i 2014. godine je primljena u klasu profesora Srđana Karanovića. Nakon četvrte godine planira da upiše master.

Veoma je bliska sa kolegama sa klase i češće ih viđa nego članove porodice. Smatra da među njima ne postoji zavist i uvek se obraduje kada neko od njenih klasića dobije ulogu.

Glumica je sklona alergijama zbog čega je veoma rano počela da vodi računa o tome šta jede. Pridržava se specijalnog režima ishrane koji ne obuhvata brašno, šećer i mlečne proizvode. Kuvanje je postalo jedan od njenih hobija pa se trudi da spremi jela koja su, u isto vreme, ukusna i zdrava. Najviše voli da jede sladoled. Svakodnevno trenira u teretani i ide na kik boks.

Najseksepilnije se oseća kada na sebi ima kvalitetan donji veš i usku haljinu, a najprijatnije joj je u širokim džemperima i košuljama. Kada je bila tinejdžerka, koristila je jaku šminku, peglala je kosu i imala je šiške, ali vrlo brzo je poslušala savet roditelja i pustila je svoje prirodne kovrdže koje joj daju na autentičnosti. Od šminke koristi korektor, puder u prahu, maskaru i labelo. Omiljeni parfem joj je Gucci Guilty. Najvrednija stvar koju ima je ogrlica koju je nasledila od bake.

Najviše voli da čita knjigu „Hiljadu čudesnih sunaca“ koju planira da prebaci na scenu. Za sebe kaže da je disciplinovana, borbena, emotivna, pozitivna i svojeglava. Smatra da joj zastupljenost u medijima omogućava da pomaže drugima zbog čega se uključila u humanitarnu akciju „Svi za Mirka“ u kojoj se prikuplja novac za lečenje Mirka Palčića koji je glavom udario o skijašku stazu i pao u komu.

Zahvaljujući talentu i atraktivnom izgledu, Marinina popularnost vrtoglavo raste. Na društvenoj mreži Instagram ima preko 44 hiljade pratilaca koji podržavaju njen rad i ostavljaju joj pozitivne komentare. Iako se bavi javnim poslom, glumica još uvek nerado govori o stvarima koje su vezane za njen privatni život i trudi se da ih sačuva za sebe.

Karijera

Filmovi i serije

Prvi ozbiljniji kasting na koji je Marina išla bio je za seriju „Vojna akademija“, ali nije joj dodeljena nijedna uloga. Usledio je kasting za seriju „Senke nad Balkanom“ na kome se dobro pokazala. Uprkos tome, nije joj javljeno da li je dobila ulogu pa je prestala da se nada.

2015. godine kontaktirali su je ljudi iz kasting agencije „Pajper“ i rekli su joj da će igrati Milicu Despotović u kriminalističkoj seriji „Ubice moga oca“. Pošto se radi o devojci čiji je leš nađen na početku prve epizode, glumicu su savetovali kako da se namesti, koliko dugo da ne diše, da ne pomera oči, i sl. Iako je ovo bila mala uloga, nakon nje su usledile brojne ponude koje su omogućile da njen talenat i lepota dođju u prvi plan.

Tokom snimanja ove serije, Marina je sarađivala sa glumcem Nebojšom Glogovcem koji je bio njen prvi serijski otac. Zbog toga ga je zvala „tajo“, a on nju „ćero“. Veoma ju je pogodilo kada je saznala da je preminuo i od njega se oprostila tužnom porukom u kojoj je istakla da joj je bila velika čast što ga je upoznala.

2016. godine njen prijatelj i glumac Milan Vasić ju je predložio za ulogu Kaline u filmu „Zona Zamfirova 2 – Vrati se, Zone“. Marina je otišla na kasting i prihvatila je angažman u ovom ostvarenju. Igrala je devojku koja je pokušala Zoni da preotme Maneta. Južnjački akcenat je savladala zahvaljujući radu sa profesorom dikcije Radovanom Kneževićem. Nedelju dana pre početka snimanja, bila je na jugu Srbije kako bi ga usavršila. Njena uloga je bila veoma zapažena i mnogi smatraju da je pokupila više komentara od glavne glumice.

Nakon toga javljeno joj je da će glumiti sluškinju Kosu u seriji „Senke nad Balkanom“. Kada je dobila scenarijo, bila je u dilemi da li da prihvati ulogu pa se posavetovala sa roditeljima i profesorom Srđanom Karanovićem. Zahtevno joj je bilo snimanje ljubavnih scena sa Marijom Bergam i Milošem Timotijevićem, a u jednoj sceni se i obnažila. To je za nju predstavljalo psihički izazov jer je imala poteškoća da opravda svoj lik. Marina smatra da joj je ovo najzahtevnija uloga do sada.

2017. godine joj je dodeljena uloga Sofije u seriji „Istine i laži“. Sofija je srednjoškolka čiji su roditelji razvedeni. Povredio ju je očev odlazak, a majčini izbori joj se ne dopadaju. Jedna je od najpopularnijih devojka u školi u koju je zaljubljen Arsenije Filipović Arsa koga glumi Vladimir Kovačević, njen kolega sa klase.

Krajem 2017. godine glumica je otputovala u Ameriku. Osim što je obilazila turističke atrakcije, srela se i sa budućim saradnicima sa kojima se dogovarala o poslu.

Marina ne želi samo da ističe svoju lepotu i da igra zavodnice pa je zbog toga skratila dugu kosu. Nada se raznovrsnim rolama koje će joj predstavljati izazov i pomerati njene granice. Smatra da je gluma težak posao koji zahteva strpljenje, istrajnost i posvećenost, a najzanimljivije joj je kada ulazi u psihu lika koji tumači. Volela bi da glumi u španskim filmovima jer izgleda kao Španjolka, zatim u akcionim filmovima i pričama koje su zasnovane na istinitim događajima.

Domaći glumci kojima se divi su: Sonja Savić, Ružica Sokić, Pavle Vuisić i Nebojša Glogovac. Omiljeni strani glumci su joj: Meril Strip (Meryl Streep), Al Paćino i Robert De Niro. Prema njenom mišljenju, Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) je najbolji frajer među glumcima.

Pozorište

Iako je još uvek studentkinja, Marina je igrala u nekoliko predstava i učestvovala je na brojnim festivalima. Prvu pozorišnu ulogu je ostvarila u predstavi „Rodoljupci“, a nakon nje je glumila u predstavama: „Putujuće pozorište Šopalović“, „Kome verujete“, „Buđenje proleća“, itd.

Filmografija

  • 2016. „Ubice moga oca“ – Milica Despotović;
  • 2016. „Zona Zamfirova 2 – Vrati se, Zone“ – Kalina;
  • 2017. „Senke nad Balkanom“ – Kosa;
  • 2017. „Istine i laži“ – Sofija;
  • 2019. „48 sati i 1 minut“ – Natalija.

Marina Ćosić na društvenim mrežama

FacebookMarina @ Facebook
InstagramMarina @ Instagram