Robert Ferlin

Kratke informacije

Ime i prezimeRobert Ferlin
Datum rođenja9. jul 1966.
Mesto rođenjaPula
DržavaHrvatska
ZanimanjeVoditelj

Biografija

Robert Ferlin je hrvatski radijski i televizijski voditelj. Rođen je 9. jula 1966. godine u Puli.

Karijera

Televizijsku karijeru je započeo na HTV-u i vodio je emisije: „Studio 10“, „Afrovizija“, „Dora“, „Evergreen“, „Šušur“, „Nedeljno popodne“, „Dobro jutro, Hrvatska“ i „DnevMik“. Na radiju Rijeka vodi kultnu emisiju „Tužibaba“.

2013. godine je bio Deda Mraz u Božićnoj bajci u parku prirode Učka. Opatijski političar Nikica Pažin je objavio da je Robert dnevno zarađivao 10.500 kuna, ali direktor ove ustanove je to demantovao rekavši da je njegov honorar na dnevnom nivou iznosio 2.000 kuna.

2016. godine je izazvao polemiku svojom izjavom da je najbolji potez Nikole Tesle bio taj što je sa 17 godina otišao iz Hrvatske i odselio se u Ameriku.

Privatni život

Robert iz prvog braka sa Editom ima ćerku Martinu koja je rođena 1990. godine i četiri godina mlađeg sina Nikolu.

Pet godina je bio u vezi sa voditeljkom Barbarom Kolar.

Krajem 2008. godine je dobio ćerku Piju sa Suzi Petričić, direktorkom Turističke zajednice i bivšom direktorkom Parka prirode Učka. Često su se svađali i mirili, a 2010. godine su raskinuli.

Mnogi su mu udelili komplimente da mu godine dobro stoje i da sve više liči na američkog glumca Džordža Klunija (George Cloony). Za sebe kaže da je gurman, a njegov omiljeni restoran je Le Mandrać koji se nalazi blizu Rijeke.

Voli fudbal i navijač je fudbalskog kluba Rijeka. Uživo je gledao dva svetska prvenstva: 1998. godine u Francuskoj i 2006. godine u Nemačkoj.

Važi za osobu koja ne voli mnogo da priča o svom privatnom životu.

Robert Ferlin na društvenim mrežama

FacebookVoditelj