Nataša Maza

Kratke informacije

Ime i prezimeNataša Maza
Datum rođenja28. Novembar 1982.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Nataša Maza je srpska pevačica. Rođena je 28. 11. 1982. godine kao muškarac i zvala se Nebojša Kornesko. Tokom 2007. godine radi operaciju promene pola (sa tadašnjih 26 godina), te prestaje biti transeksualac (fizički muško, psihički i mentalno žensko, u ovom slučaju op.a.) i postaje žena. Nakon promene pola, menja ime i prezime u Nataša Maza (novo prezime je uzela po dedi sa majčine strane).

Istaknut je borac za prava transeksulanih i LGBT osoba. Pod imenom Nebojša Kornesko snimila album „Malo sreće“ za izdavačku kuću Sat star na kome su se izdvojile pesme: Trepavice i Majka.

Pojedini mediji su preneli vest da se udala tokom 2010. godine, međutim tu informaciju nismo mogli proveriti.

2014 godine izdaje CD za KCN rekords NATAŠA MAZA sa vodećom pesmom „Trepavice“.

Autorka je svih svojih pesama, a potpisuje se i kao producent svojih spotova.

Početkom 2015 godine bila je glavni producent UTEKS festivala na kome je i sama učestvovala sa pesmom “ Padajte kiše“. U novembru 2015 godine izdaje novi singl „Dekolte“ i potpisuje se kao autor teksta, muzike i spota!

2015 godine aktivno učestvuje na Paradi ponosa i drži tribinu o pravima trans osoba u Srbiji o svom životnom iskustvu!

Bila je finalistkinja takmičenja koje je organizovao dnevni list Alo za najlepši dekolte. Učestvovala je u rijaliti programu “Parovi” sa željom da otvoreno priča o svemu što je preživela i da ohrabri ljude koji imaju sličan problem. Takođe, ušla je na “Farmu”kao specijalni gost.

natasa-maza2

Na estradi je već stvorila neprijatelje, a jedna od njih je Ružica Veljković, bivša modelsica, čiju vezu sa Igorem X je htela da raskrinka u “Parovima”. Ne prija joj da je porede sa starletama Stanijom i Sorajom zbog čega se nije pohvalno izražavala o njima u javnosti.

Nataša Maza na društvenim mrežama

FacebookNataša @ Facebook
InstagramNataša @ Instagram
TwitterNataša @ Twitter
YoutubeNataša @ YouTube