Bojana Barović

Kratke informacije

Ime i prezimeBojana Barović
Datum rođenja22. jun 1983.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
ZanimanjeManekenka, model

Biografija

Bojana Barović je srpska lepotica koja se oprobala u muzici, novinarstvu, manekenstvu i glumi. Rođena je 22. juna 1983. godine u Novom Sadu. Od 2016. godine je u braku sa pevačem Nikolom Rokvićem sa kojim ima dvoje dece.

Detinjstvo

Bojana Barović je rođena 1983. godine u Novom Sadu. Sa roditeljima, bratom i sestrom je odrasla u rodnom gradu. Srećno i mirno detinjstvo je od Bojane napravilo jaku i samostalnu osobu kojoj nije predstavljalo problem da se rano odvoji od porodice.

Karijera

Manekensku karijeru Bojana je započela u 14. godini kao članica modne agencije „Fox“. Imala je angažmane širom Evrope i Azije. Na Tajlandu je živela dve godine, a u Parizu tri. Grad joj se veoma dopao jer odiše istorijom i umetnošću.

Neko vreme je provela u Njujorku, gradu koji ju je fascinirao. Ubrzo se preselila u Los Anđeles i krenula je na časove glume.

Dobila je ulogu u seriji „How to make it in America“ („Kako uspeti u Americi“) koja je od 2010. do 2011. godine emitovana na kanalu HBO. Jednom prilikom je kazala da joj je želja bila da glumi Bond devojku i da uspe u Holivudu.

Našla se na naslovnicama poznatih svetskih magazina kao što su „Marie Claire“ i „L’Officile“. Što se tiče domaćih časopisa, krasila je naslovne strane „Lepote & Zdravlja“, „Cosmopolitana“ i „Maxima“.

Vodila je emisiju „Jedan dan sa…“ koja se emituje na Televiziji „Fashion“. Bila je jedno od zaštitnih lica brendova „Gilette“ i „Blackberry“.

Kratko je bila pevačica grupe Models zajedno sa Nevenom Adžemović, Ivanom Stamenković Sindi i Nađom Jokić. Svidelo joj se da nastupa u punim diskotekama i da se slika sa fanovima, ali novac koji je zarađivala nije mogao da zadovolji njene prohteve.

Bojana je 2018. godine pokrenula vlastiti brend prirodne kozmetike za decu „Free Baby“. Ideja je, kaže nastala iz njene velike želje da spoji ljubav prema deci i ljubav prema prirodi i da napravi nešto što će pomoći svim roditeljima[1].

Privatni život

Bojana govori nekoliko stranih jezika, trenirala je borilačke veštine i jogu. Kao mala je išla na balet, ali tekvondo i karate su joj postali zanimljiviji. Bila je instruktorka u Jelen kampu 2012. godine sa voditeljkama Marijom Kilibardom i Irinom Radovanović.

Bojana, kao i svi članovi njene porodice, navija za Crvenu zvezdu. Smatra da je genetika zaslužna za njen izgled jer ne vodi strogo računa o onome što jede. Visoka je 174 cm, a teška 55 kg. Nije uradila nijednu operaciju, a često dobija komplimente da liči na glumicu Megan Fox.

Bojana je 2005. godine započela vezu sa nekadašnjim košarkašem Los Anđeles Lejkersa, Pau Gasolom (Pau Gasol Sáez), koja je trajala dve godine. Ostali su u prijateljskim odnosima.

Mediji su je povezivali sa Markom Miškovićem, ali je Bojana to demantovala.

Barovićeva je 2009. godine postala učesnica rijaliti programa“Survivor“-a na Filipinima. Pošto je avanturista, ovo iskustvo je posmatrala kao test kojim bi sebi pokazala koliko je jaka.

Na ostrvu se zbližila sa pevačem Nikolom Rokvićem. Pevač ju je zaprosio pred kraj koncerta koji je održao ispred Narodne skupštine za Novu 2015. godinu. Bojanin odgovor je bio potvrdan.

Bojana i Nikola su se venčali 7. maja 2016. godine u manastiru Mileševa u prisustvu najboljih prijatelja i rodbine. Svoje pratioce na društvenim mrežama su obradovali slikom venčanja ispod freske Belog anđela.

U avgustu iste godine su dobili ćerku kojoj su dali ime Leona, a 27. februara 2019. godine Bojana je rodila sina Simeona.

Pevač je u jednom razgovoru istakao da porodica najviše uživa u Božićnjim i Vaskršnjim praznicima kada provode vreme sa rodbinom i prijateljima. On je kazao da se trude da usmere svoje naslednike na pravi put, te da im prenesu hrišćanska načela.

Bojana i Nikola važe za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni. Priznaju da, kao i u svakom, tako i u njihovom braku postoje trzavice, ali da ne postoji problem koji ne mogu da reše. Tada je izjavio da se trude da nesuglasice rešavaju razgovorom[2].

Reference

[1] https://www.freebaby.co/

[2] https://www.blic.rs/zabava/nikola-rokvic-uskrs-porodica-bojana-pordicni-dom-uzvivanje/qnm8jds

 

Bojana Barović na društvenim mrežama

FacebookBojana @ Facebook
InstagramBojana @ Instagram