Nikola Rokvić

Kratke informacije

Ime i prezimeNikola Rokvić
Datum rođenja29. Jun 1985.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevač
ŽanrTurbo folk, pop

Biografija

Nikola Rokvić je srpski pevač. Rođen je 29. juna 1985. godine u Beogradu. Sin je poznatog folk pevača Marinka Rokvića. Njegov mlađi brat Marko se takođe bavi muzikom.

Po završetku gimnazije, upisao je smer za dizajn i snimanje zvuka na Univerzitetu Braća Karić.

Diskografija

Izdao je tri albuma. Prvi, Oprosti mojoj mladosti (2006), obeležilo je dosta hitova, poput S kim si me noćas varala, Oprosti mojoj mladosti, Ja sam tvoj i kad spavam sa njom. I drugi album, Prećuti me (2008) je publika dobro prihvatila i zavolela pesme Povredi me, Ja nisam taj, Dobar sam ti ja. Nastupao je na Grandovim festivalima (posebno se istakla pesma Med i slatko grožđe), kao i na festivalu i Vrnjačkoj Banji.

Dok su prva dva albuma snimljena u folk duhu, u trećem se Nikola potpuno prebacuje u pop žanr. Devet pesama sa albuma Ovaj put (2015) prate ljubavnu priču jednog para, koja može biti bilo čija priča – od upoznavanja, preko patnje zbog rastanka, do pomirenja. Spotovi za pesme snimani su u Srbiji i SAD-u.

Lični život

Nikola ima za verenicu Bojanu Barović, poznatu manekenku. Upoznali su se u rijaliti programu Survivor 2010. godine na Filipinima i od tada su u vezi. Zaprosio ju je na novogodišnjem nastupu ispred Skupštine grada Beograda 2015. godine. Nikola i Bojana očekuju dete.

U 2016. godini postaje deo još jednog rijaliti programa – Tvoje lice zvuči poznato. Dobio je najviše bodova u prvoj emisiji, imitirajući makedonsku pevačicu Kaliopi pesmom Rođeni.

Redovan je davalac krvi.

Nikola Rokvić na društvenim mrežama

FacebookNikola @ Facebook
InstagramNikola @ Instagram
Twitter Nikola @ Twitter