Ema Golijanin

Kratke informacije

Ime i prezimeEma Golijanin
Datum rođenja15. april 1992.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteLos Anđeles - Majami
ZanimanjeManekenka
Visina177 cm
Težina57 kg

Biografija

Ema Golijanin je bosanskohercegovačka manekenka. Rođena je 15. aprila 1992. godine u Sarajevu. Živi na relaciji Los Anđeles – Majami.

Biografija

Ema Golijanin je rođena 1992. godine u Sarajevu. Do desete godine je sa roditeljima i starijim bratom živela u Sarajevu, a potom su odlučili da se presele u Ameriku.

Za Emu je ovo bila velika promena jer je morala da se prilagodi sredini u kojoj nikoga nije poznavala. Ipak, brzo je savladala jezik i dobro se snašla u novom okruženju. Smatra da je imala srećno detinjstvo jer su njeni roditelji veseli, inteligentni i puni razumevanja.

U Americi je živela pet godina, a 2006. godine se vratila u rodni grad gde je završila Petu gimnaziju. Manekenstvom je počela da se bavi kada je imala 16 godina. Studirala engleski jezik i književnost.

Ema je 2010. godine proglašena Miss Earth BiH. Učestvovala je na svetskom izboru u Vijetnamu nakon čega su krenule ponude za inostrano tržište.

Kako je jednom prilikom kazala, ovo iskustvo smatra dragocenim jer joj je pomoglo da sebe izgradi kao ličnost. Najviše je snimala u Barseloni, Milanu, Istambulu, Dubaiju, Maroku, Bejrutu, i drugim gradovima.

Između ostalih, radila je revije za poznatog dizajnera haljina Zuhaira Murada.

Golijanin se 2011. godine pojavila u spotu za pesmu „Anđele sneni“ pevača Dada Čauševića. Dokazala je da je pravi profesionalac iako joj nije bilo lako da u februaru šeta bosa po pesku, dok je na sebi imala samo haljinu.

Od 2012. godine je angažovana kao koreograf, scenograf i PR menadžer na projektu za Mis Earth BiH pa pomaže novim pobednicama da se što bolje pripreme za svetski izbor.

Ema je 2014. godine učestvovala na reviji brenda „Nina Ricci“ i snimila je editorijal za časopis „Vogue“ za špansko tržište.

Naredne godine je u Majamiju snimila editorijale za kupaće kostime.

Osim manekenstva, Emu interesuje i gluma pa se pojavila u humorističkim serijama „Lud, zbunjen, normalan“ i „Kriza“.

Radila je mnoge revije na domaćoj i stranoj modnoj sceni, a imala je priliku da upozna svoju omiljenu dizajnerku Vivienne Westwood. Smatra da se manekenima u BiH ne ukazuje poštovanje koju zaslužuju zbog čega se pre odlučuju za inostrano tržište.

Ema je veoma ambiciozna osoba koja stalno teži novim ciljevima. Kako kaže, mana joj je što je nestrpljiva, a vrlina što je odan prijatelj. Najveći deo slobodnog vremena provodi sa prijateljicom koju poznaje iz detinjstva i majkom koju smatra svojim uzorom.

Kod žena prvo primećuje odevnu kombinaciju, a kod muškaraca zube i oči. 2012. godine je izjavila da je nevina i da se čuva za pravog. Svoj privatni život uspešno čuva od očiju javnosti.

Tvrdi da nije dobijala nepristojne ponude i smeta joj što se one vezuju samo za manekenstvo, a prisutne su u svim profesijama. Još uvek se nije slikala naga, ali ne odbacuje mogućnost da će to nekada uraditi.

Zahvaljujući svom poslu, imala je priliku da mnogo putuje po svetu. Njena destinacija iz snova je grčko ostrvo Sanrorini.

Bosanskohercegovački pevač Fuad Backović Din (Deen) je krajem maja 2021. godine objavio pesmu „Dovoljno te znam“. Pored toga što je glumila u spotu, Ema ga je i režirala.

Kako je u jednom intervjuu istakla, sarađivala je sa Dinom i na drugim pesmama, tj. spotovima, ali i da planiraju da nastave i dalje da rade zajedno.

Tada je kazala da je lepo raditi sa nekim sa kime se blizak i da prijateljima treba pomoći. Tajnu njihovog uspeha vidi u tome što gaje međusobno poštovanje.

Golijanin je u Americi otvorila i vlastitu produkcijsku kuću pod nazivom „44 AEONS“[1].

Sarajka je u jednom intervjuu kazala da je produkcija oduvek bila njena velika strast, ali da zbog poslovnih obaveza nije imala vremena da se tome posveti.

Ljubav prema tom zanimanju posledica njenog manekenskog posla. Naime, Golijanin je istakla da je radeći u modnoj industriji zavolela i rad iza kamere, te da je tako počela da se bavi kreativnom režijom[2].

Privatni život

Mnogi smatraju da je Ema jedna od najlepših žena i najpoželjnijih žena na Balkanu. Susreće se i sa negativnim komentarima koji su vremenom prestali da je pogađaju. Dovoljna joj je podrška porodice i prijatelja čije mišljenje jedino uvažava.

Svesna je da u sebe mora mnogo da ulaže kako bi se izdvojila iz mase i opstala u svetu mode u kome vlada ogromna konkurencija.

Kako je kazala, za njen dobar izgled zaslužni su trening, meditacija, čitanje… Osim toga, manekenka smatra da lepota dolazi iznutra, te da je s godinama naučila kakva joj hrana paše, te koji su proizvodi najbolji za njenu kosu i kožu. Sebe opisuje rečima „iskrena“, „strastvena“, „optimistična“.

Ema je visoka 177 cm, a teška 57 kg. Njene proporcije su: 89-63-93.

Reference

http://www.avaz.ba/clanak/132138/ema-golijanin-od-manekenstva-sam-izvukla-ono-najbolje?url=clanak/132138/ema-golijanin-od-manekenstva-sam-izvukla-ono-najbolje
http://www.klix.ba/lifestyle/modailjepota/manekenka-ema-golijanin-pozirala-za-sarajevo-x-com/120127053

[1] https://avaz.ba/showbiz/jet-set/660517/emma-golijanin-iz-los-andelesa-za-dnevni-avaz-godine-me-ne-plase-smatram-da-sam-sve-bolja-kako-starim

[2] https://avaz.ba/showbiz/jet-set/740314/emma-golijanin-s-floride-za-avaz-produkcija-je-moja-nova-strast

Ema Golijanin na društvenim mrežama

FacebookEma @ Facebook
InstagramEma @ Instagram