Nikola Bokun

Kratke informacije

Ime i prezimeNikola Bokun
Datum rođenja22. jun 1990.
Mesto rođenjaVršac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Nikola Bokun je srpski pop i folk pevač koji je prepoznatljivost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Učestvovao je i u drugoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“. Nikola je rođen 22. juna 1990. godine u Vršcu. Živi i radi u Beogradu.

Muzikom je počeo da se bavi vrlo rano. Prvi put je nastupio 2003. godine na jednom dečjem festivalu. Pohađao je srednju muzičku školu, a na muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ se prvi put pojavio 2009. godine.  Četiri godine kasnije je snimio duet sa Nenadom Lazarevićem, poznatijim kao Mister Šone (Mister ShoNe) pod nazivom „Leto nas zove“.

Nakon toga se posvetio obrazovanju, a 2015. godine se ponovo našao u „Zvezdama Granda“. Ovog puta je uspeo da se plasira u samo finale, a nakon toga i da u saradnji sa Produkcijskoj kući „Grand“ snimio pesmu „Odakle ti lova“.

U septembru 2018. godine je postao učesnik druge sezone rijaliti šou programa „Zadruga“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“. U „Zadruzi“ se predstavio kao miran i kulturan mladić, ali nije uspeo da ostane duže od 36 dana u Beloj kući. Posle vanrednih nominacija publika je odlučila da napusti rijaliti.

Bokun je u dosadašnjoj karijeri objavio nekoliko singlova, od kojih je najpoznatiji „Odakle ti lova“.

Detinjstvo i obrazovanje

Nikola Bokun je rođen 1990. godine u Vršcu. Sa roditeljima, sestrom i bratom je odrastao u Banatskim Karlovcima. Talenat za muziku je pokazao još kao dečak, pa je uporedo s osnovnom školom pohađao školu pevanja Aleksandre Radović.

Počeo je da nastupa vrlo rano, a već 2003. godine je pevao na festivalu „Deca pevaju hitove“. Posle osnovne, Nikola je upisao Srednju muzičku školu „Jovan Badur“ u Pančevu, gde je nastupao kao solista u školskom horu.

Uporedo sa time je pevao prateće vokale mnogim pevačima. Samostalno je pevao u lokalima u rodnom gradu i okolini. Po završetku srednje škole je upisao Učiteljski fakultet u Vršcu. Uprkos brojnim angažmanima Bokun je, pored osnovnih, završio i master studije.

 

View this post on Instagram

 

@home 🌸

A post shared by Nikola Bokun (@mrbokun) on Oct 6, 2020 at 12:11pm PDT

Muzička karijera

Premda je počeo da nastupa već sa 13 godina, šira javnost je Nikolu Bokuna upoznala 2009. godine, kao jednog od takmičara „Zvezda Granda“. Tada devetnaestogodišnji mladić je pokazao zavidan talenat, ali nije uspeo da se plasira u sâmo finale tog takmičenja.

Četiri godine kasnije je snimio duet sa Nenadom Lazarevićem, poznatijim kao Mister Šone pod nazivom „Leto nas zove“. Autor muzike je bio Milan Jovanović, dok je tekst pisao Mister Šone. Snimili su i spot koji trenutno (septembar 2020. godine) broji preko 1.2 miliona pregleda na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“).

Uporedo sa fakultetom Nikola je redovno pevao u kafićima i diskotekama, te se prijavljivao na muzička takmičenja. Zapaženiji rezultat u „Zvezdama Granda“ je ostvario tokom 2015. i 2016. godine. Publici i žiriju se predstavio pesmama Dine Merlina, Zdravka Čolića, Milana Stankovića, Željka Joksimovića, Vlade Georgijeva i drugih.

Uspeo je da se plasira u sâmo finale tog takmičenja, ali ne i u superfinale koje je održano u sarajevskoj dvorani „Zetra“. Pobeda je pripala njegovom kolegi Ibri Bublinu, ali je Nikola dobio priliku da snimi pesmu u izdanju  Produkcije „Grand“.

Singl pod nazivom „Odakle ti lova“ Nikola je objavio u oktobru 2016. godine. Reč je o numeri koju su pisali Marina Tucaković i Bojan Vasić. Prateće vokale je pevala Ivana Peters, pevačica grupe Negativ. Pesma se našla na kompilacijskom CD-u „Zvezde Granda 2016“ i „Grand hitovi leta 2017“.

Godinu dana kasnije mladi pevač je snimio pesmu  „202“. Ovog puta Nikolini saradnici su bili Nemanja Trbojević, Marijo Pajić i Vladimir Uzelac. Snimio je i zanimljiv spot koji je za manje od tri godine skupio oko pola miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Premda je do septembra 2018. godine radio kao učitelj u Osnovnoj školi „Dragan Lukić“ na Novom Beogradu, Nikola je odlučio da svoju muzičku karijeru stavi ispred pedagoške. Naime, odazvao se pozivu za učešće u rijalitiju „Zadruga“ kako bi promovisao svoj talenat.

Premda nije uspeo da se plasira u samo finale tog televizijskog formata, Bokun je ostvario svoju misiju i pokazao da deo rijalitija mogu da budu i ljudi sa obrazovanjem i lepim manirima.

Diskografska kuća „IDJ Tunes“ je početkom novembra 2018. godine objavila njegov singl pod nazivom „Madmazel“. Autori teksta i muzike su Zlatan Kitanović i Vladmir Uzelac, a pesmu je pratio i zanimljiv spot koji je na „Ju Tjubu“ pregledan više od tri hiljada stotine puta.

Učešće u rijaliti šou programu „Zadruga“

Prve informacije da će Nikola Bokun postati jedan od učesnika druge sezone rijalitija „Zadruga“ pojavile su se još u avgustu 2018. godine. Mesec dana kasnije on je ušao na imanje u Šimanovcima i zvanično posto rijaliti igrač. Tada je izjavio da je dao otkaz u školi, jer želi da se u potpunosti posveti muzičkoj karijeri.

Tokom predstavljanja publici i zadrugarima istakao je da putem rijalitija želi da promoviše svoje talente i muziku kojom se profesionalno bavi dugi niz godina. Brzo je stekao status mirnog dečka, koji ne želi da ulazi u konflikte bilo kakve vrste.

Zbližio se sa Stanijom Dobrojević i Vladimirom Tomovićem. Međutim, nakon što je bivši sportista diskvalifikovan zbog napada na Aleksandru Subotić, njihova ekipa se raspala. U međuvremenu je Nikola ušao u konflikt sa manekenom Tomom Panićem, koji ga je jednom prilikom pljunuo. Bokun je mnoge iznenadio, jer je reagovao staloženo i nije želeo da se sukob produbi i da pređe u fizički obračun[1].

Zbog toga je stekao simpatije, ne samo zadrugara, nego i brojne publike. Međutim, to mu nije pomoglo da ostane u rijalitiju. Naime, nakon vanrednih nominacija Belu kuću je prvo napustila Darija Stević, a potom je publika odlučila da se ista sudbina dogodi i Nikoli.

Po izlasku iz rijalitija Bokun je priznao da je jedva čekao da se to dogodi, jer je želeo da izađe iz „Zadruge“. Priznao je da nije mogao da se snađe, niti da na najbolji način pokaže svoje kvalitete. Kasnije je u jednom intervjuu kazao da je njegova misija bila uspešna i da će mu „Zadruga“ pomoći u nastavku karijere.

 

View this post on Instagram

 

😎

A post shared by Nikola Bokun (@mrbokun) on Aug 25, 2020 at 10:51am PDT

Ubrzo je objavio singl „Madmazel“, te najavio snimanje albuma. Novu, 2019. godinu je dočekao u Sloveniji, gde je nastupao pred velikim brojem vernih obožavalaca. Premda je najavio izlazak još jednog singla tokom 2019. godine, to se nije dogodilo.

Nikola je u dobrim odnosima sa većinom svojih kolega, a poznato je da je jedan od najboljih prijatelja pevačice Milice Pavlović. Paparaci ih redovno fotografišu na događajima, tokom izlazaka i slično, pa su mnogi posumnjali da među njima ima nešto više od prijateljstva. Oboje su demantovali te informacije, ali su nastavili da objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Diskografija

Singlovi

  • 2013. Leto nas zove (ft. Mister ShoNe)
  • 2016. Odakle ti lova
  • 2017. 202
  • 2018. Madmazel

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/zadruga-2/pljunuo-ga-u-lice-zestoka-svada-u-zadruzi-2-ukucani-u-soku-video/kfzddcd

Nikola Bokun na društvenim mrežama

FacebookNikola @ Facebook
InstagramNikola @ Instagram