Olja Crnogorac

Kratke informacije

Ime i prezimeOlja Crnogorac
Datum rođenja22. februar 1984.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeManekenka, voditeljka, modni dizajner
Visina176 cm
Težina60 kg

Biografija

Olja Crnogorac je srpska dizajnerka, nekadašnja televizijska voditeljka i bivša manekenka i model. Rođena je 22. februara 1984. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Karijeru je započela sa 16 godina, ali nije odmah prihvatila ponudu da radi u inostranstvu jer je želela prvo da završi školu.

Snimala je reklame, kampanje i slično za razne brendove, a nakon toga je postala i voditeljka. Radila je na televizijama „Metropolis“, „Pink“ i „Hepi“ („Happy“).

Nakon toga je pokrenula vlastitu modnu agenciju „Only one model“ i modni brend „Montenegrina“.

Olja je veoma popularna na društvenim mrežama. Samo na „Instagramu“ ima preko 200 hiljada pratilaca.

Detinjstvo i obrazovanje

Olja Crnogorac je rođena 1984. godine u Beogradu. Sa mamom Slađom, tatom Draganom i sedam godina mlađim bratom Ognjenom je živela u Dobanovcima. Kao devojčica je bila veoma nestašna pa ju je otac često tukao.

U osnovnoj školi je bila vukovac i nije bila naročito popularna. Volela je Lepu Brenu i, kad poraste, želela je da bude kao ona.

Trenirala je košarku, tenis, folklor, pisala je pesme, išla je u muzičku školu i svirala je harmoniku. Nije volela autoritete i samo je priznavala očev autoritet.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Karijera

Olja Crnogorac se 1999. godine prijavila na „Elite model look“ i ušla je u finale. Odbila je sve ponude za inostranstvo, jer je imala samo šesnaest godina. Htela je da se bavi modom i da upiše ekonomsku školu, ali su je roditelji nagovorili da završi gimnaziju.

Prvih 50 maraka je zaradila kada je snimila katalog za „Jumko“. Radila je promocije cigareta za dnevnicu od 20 maraka, a ozbiljniji honorar je dobila kada je radila emisiju „Jutarnji program“ sa voditeljom Ognjenom Amidžićem.

Kada je napunila devetnaest godina, upisala je studije i počela je da živi sama.

Voditeljsku karijeru je započela u emisiji „Ol inkluziv“ na TV Metropolisu, a kasnije je prešla na Televiziju „Pink“, gde je pripremala priloge za emisiju „Da pređemo na ti“. Takođe je vodila „Petkom u dva“ i „Jutarnji program“. Na Televiziji „Hepi“ je radila emisije „Skandalozno s Oljom“ i „Ljubavni signali“.

Izabrana je za najlepšu devojku na estradi. Uradila je brojne editorijale za muške časopise. Oljine fotografije na internetu, kao i klipovi na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“), imaju veliki broj pregleda što svedoči o njenoj popularnosti.

Otvorila je modnu agenciju „Only one model“. Lansirala je svoju kolekciju haljina čiji je naziv Montenegrina. Kolekcija se kasnije pretvorila u vrlo uspešan brend.

U intervjuu koji je beogradskim medijima dala 2021. godine Olja je istakla da joj posao dobro ide. Kazala je da ima svoju fabriku sa dva dizajnera i pet krojačica.

Svoje komade garderobe prodaje u butiku u jednom tržnom centru na Novom Beogradu. Reč je o ekskluzivnoj kolekciji odeće, koju promoviše i putem društvene mreže „Instagram“ („Instagram“) gde je prati preko 200 hiljada ljudi.

Privatni život

Sa devetnaest godina je započela prvu vezu koja je trajala dve godine. Dečko je bio iz Italije, ali se njenim roditeljima nije dopao. Raskinuli su jer je želeo da joj komanduje.

Iako su mediji pisali da je bila sa srpskim teniserom Viktorom Troickim, Olja je izjavila da joj je on samo drug.

Olja je 2013. godine pri rutinskoj saobraćajnoj kontroli zaustavljena na Slaviji gde je utvrđeno da je imala 1.69 promila alkohola u krvi zbog čega je zadržana u pritvoru.

Tokom 2013. godine se zabavljala sa Dušanom Petrovićem, brokerom koji karijeru gradi u Londonu. Olja je njegovu majku Veru prozvala na „Tviteru“ („Twitter“) jer je napisala nešto što ju je iznerviralo.

Jednom prilikom je izjavila da ne veruje u brak i da sumnja da će se ikada udati. Dodala je da joj odgovara da svako živi svoj život i da, ako budu imali dete, otac dođe da ga vidi kad to poželi. Ne bi volela da dobije ćerku kao što je ona.

Kada su 2011. godine na finalnoj večeri rijaliti programa „Veliki brat“ nastupile pevačice Nataša Bekvalac i Jelena Karleuša, Olja ih je nazvala „spaljene plavuše“, dok je Severinu pohvalila.

Ugradila je silikone u grudi i usne, ali ih je kasnije izvadila jer je u modi prirodan izgled.

Dizajnerka se redovno oglašava na društvenim mrežama. Na „Instagramu“ uglavnom postavlja fotografije sa putovanja, reklamira svoj brend i slično, dok na „Tviteru“ kritikuje društvene događaje i pojave o kojima javnost svakodnevno čita, gleda i sluša u medijima. Domaći tabloidi redovno od njenih objava prave vesti.

Olja Crnogorac na društvenim mrežama

FacebookOlja @ Facebook
InstagramOlja @ Instagram
TwitterOlja @ Twitter