Alena Nezirević (Anezi)

Kratke informacije

Ime i prezimeAlena Nezirević (Anezi)
Datum rođenja14. novembar 1986.
Mesto rođenjaBanja Luka
DržavaHrvatska
PrebivališteVrsar / Zagreb
ZanimanjePevačica, diplomirani pravnik
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Alena Nezirević je hrvatska pop pevačica. Rođena je 14. novembra 1986. godine u Banja Luci. Živi na relaciji Vrsar – Zagreb u Hrvatskoj.

Sklonost prema muzici Alena je pokazala vrlo rano. Još kao devojčica učila je da svira klavir, a po završetku Pravnog fakulteta u Rijeci, upisala je školu za muzičku produkciju i školu za komponovanje i aranžman muzike u Zagrebu.

Prvi singl je objavila 2015. godine pod nazivom „Da l’ se sjetiš ikada?“, a nakon toga su usledile pesme „Samo najbolje želim ti“, „Pokaži mi put“, „Srce nema raspored“ i druge. Album prvenac sa singlovima koje je ranije snimila, Anezi je objavila 2021. godine pod nazivom „100 je razloga“.

Učestvovala je u rijaliti šou programima „Big Brother“ i „Gospodin Savršeni“.

Privatni život i obrazovanje

Anezi je rođena u 14. novembra 1986. godine Banja Luci odakle joj je poreklom otac, a odrasla je u Vrsaru u Hrvatskoj odakle joj poreklom majka.

Osnovnu školu završila je u Vrsaru, a Opštu gimnaziju završila u Pazinu. Pravni fakultet u Rijeci, smer za opšteg upravnika upisala je 2005. godine. Diplomirala je u roku.

Alena je 2015. godine u Zagrebu upisala školu za muzičku produkciju, koju je završila tokom 2016. godine.  Nakon toga je upisala školu za komponovanje i aranžman muzike, koju je završila početkom 2017. godine.

Njen dar za muziku su primetili dok je još kao devojčica pevušila pesme grupe Magazin. Pa su je sa 11 godina upisali u školu klavira.

Karijera

Uprkos diplomi sa pravnog fakulteta Alena je odlučila da se posveti muzičkoj karijeri jer je oduvek imala talenta za pevanje.

I pre početka same karijere, Anezi je pevala tokom leta na terasama u turističkom naselju Zelena laguna, u porečkim hotelima „Valamar“ i „Plava Laguna“,  u novigradskim hotelima kompanije „Laguna Novigrad“, opatijskim hotelima „Liburnija“, u luksuznom hotelu „Milenij“ u Opatiji, te u turističkim kampovima. Tokom tog perioda je sarađivala sa mnogo istarskih muzičara, pri čemu je stekla veliko iskustvo.

Krajem 2015. godine Anezi je objavila svoj prvi singl „Da l` se sjetiš ikada“ za koji je lično napisala tekst, a sa kojim je debitovala na „Jutjubu“ („YouTube“). Dva meseca kasnije izdala je i svoju drugu pesmu „Samo najbolje želim ti“. Nakon ovoga radio stanice širom Hrvatske počinju da obraćaju pažnju na nju, kao i mnogobrojne TV stanice poput „CMC“ i „Z1″ televizije.

Anezi je u martu 2017. godine snimila pesmu“Pokaži mi put“, na kojem je Anezi koautor muzike i teksta.

U saradnji sa Hrvojem Grčevićem i Markom Tomasovićem je 2018. godine snimila pesmu „Pravi put“, a potom je usledila saradnja sa Borisom Đurđevićem koji je kompovoao nekoliko njenih pesama.

Do kraja 2018. godine Anezi je objavila singlove „Srce nema raspored“ i „Savršeni“. Akustičnu verziju pesme „Srce nema raspored“ objavila je sledeće godine. Iste, 2019. godine u prodaji su se našli njeni singlovi „Nepozvan gost“ i „Volim te“ na kojima je sarađivala sa Borisom i Valerijom Đurđević, Emirom Grozdanićem, Nikšom Bratošom i Domagojem Perišićem.

Singl „Radoznala budalo“ iz 2020. godine Anezi je snimila samostalno, ali i sa tamburaškom grupom Dukati. Iste godine je snimila i akustičnu verziju pesme „Pokaži mi put“, te singl „Opa E“ koji su pisali Robert Pilepić i Roland Budin.

Pesmom „100 je razloga“ Anezi se predstavila publici festivala Večeri dalmantinske šansone. Na ovoj numeri sarađivala je sa Emirom Grozdanićem, a nešto kasnije na „Ju Tjubu“ je objavila i spot za ovaj singl koji najavljuje njen prvi album.

Produkcijska kuća „Menart“ je u maju 2021. godine objavila njen dvostruki CD pod nazivom „100 je razloga“. Pored novih i ranije objavljenih pesama, publika je mogla i da uživa u njenom koncertu koji je održala u Zagrebu.

Učešće u rijaliti šou programima „Veliki brat“ i „Gospodin Savršeni“

Kako bi stekla veću prepoznatljivost Anezi se 2017. godine prijavila za učešće u rijaliti šou programu „Big Brother“ („Veliki brat“). Prošla je audiciju i 2018. godine postala jedan od učesnika tog rijalitija. U kući „Velikog brata“ ostala je tri i po meseca, te se plasirala u superfinale. Odlukom gledalaca Anezi je osvojila treće mesto.

Usledio je poziv producenata Televizije RTL za učešće u prvoj sezoni rijaliti šou programa „Gospodin Savršeni“. Uprkos priznanju da joj se takav televizijski koncept nije odmah dopao, odlučila je da prihvati izazov. I u ovom rijalitiju je ostala skoro do samog kraja.

Diskografija

Albumi

 • 2021. 100 je razloga

Singlovi

 • 2015. Da l` se sjetiš ikada?
 • 2016. Da l` se sjetiš ikada? (akustična verzija)
 • 2016. Samo najbolje želim ti
 • 2016. Samo najbolje želim ti (akustična verzija)
 • 2017. Pokaži mi put
 • 2018. Pravi put
 • 2018. Srce nema raspored
 • 2018. Savršeni
 • 2019. Nepozvan gost
 • 2019. Srce nema raspored (akustična verzija)
 • 2019. Volim te
 • 2020. Radoznala budalo
 • 2020. Radoznala budalo ft. TS Dukati
 • 2020. Pokaži mi put (akustična verzija)
 • 2020. Opa E
 • 2021. 100 je razloga

Alena Nezirević (Anezi) na društvenim mrežama

FacebookAnezi @ Facebook Page
InstagramAlena @ Instagram
YoutubeAnezi @ YouTube