Dario Šogorović

Kratke informacije

Ime i prezimeDario Šogorović
Datum rođenja1993.
Mesto rođenjaInsbruk
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteInsbruk
ZanimanjePevač

Biografija

Dario Šogorović je pevač i učesnik rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televziji. Rođen je u Insbruku u Austriji.

Iako je ušao u rijaliti pred kraj sedme sezone „Parova“ i u popularnom šou formatu boravio samo četiri meseca, u finalu je zauzeo visoko deseto mesto.

Za njega su mnogi rekli da je najveće iznenađenje sezone i učesnik koji je za kratko vreme postigao veliki uspeh.

O rijalitijima, pre ulaska, govorio je sve najgore. Međutim, shvatio je da je to lak put da postane popularan ili bar prepoznatljiv kako bi uspeo u muzičkoj karijeri.

Detinjstvo i odrastanje

Dario Šogorović je Dervenćanin s adresom u Insbruku (Innsbruck) u Austriji. Odrastao je sa starijim bratom, majkom i ocem koji su mu obezbedili lagodan život.

Kao dete je imao sve što je poželeo, a kada je odrastao trudio se da se sam bori kroz život i bude samostalan.

Od detinjstva, njegova velika ljubav bila je fudbal koji je trenirao u Austriji. Tamo je igrao fudbal u njihovim klubovima, trenirao i pokazao talenat.

Treneri su ga hvalili, ali kolege na terenu, kako je Dario pričao, ga nisu volele. Dario je ispričao da su ga nazivali „Judas“, aludirajući na to da je on „Jugosloven“. Smetalo im je što nije „jedan od njih“ i što se ističe.

Jedan dan posle treninga saigrači su ga pretukli i bacili u brzu hladnu reku. To su videle devojke koje su tu prolazile i pozvale u pomoć čoveka iz obližnje picerije. On ga je spasao.

Dario je bio u komi deset dana. Posle toga se, na svu sreću, oporavio, ali taj događaj nikada nije zaboravio. Tada je imao 13 godina.

Sa 15 godina se vratio u Derventu i nastavio da trenira fudbal u Fudbalskom klubu „Tekstilac“. Rekao je da je i tu naišao na otpor među saigračima i odlučio da se povuče iz fudbala. Osim fudbala, trenirao je i tekvondo.

Inače, Dariov brat se profesionalno bavio fudbalom, kao i njegov otac. On je iz sportske porodice, pa nije ni čudno što se od detinjstva posvetio sportu.

Dario je rekao da mu je teško palo to što su on i njegov brat bili razdvojeni zbog fudbala u detinjstvu jer su trenirali u različitim gradovima.

Kroz život, najveća podrška i oslonac bila mu je majka Jelena, a posebno kada se razboleo i smršao čak 19 kilograma. Inače, i njegova devojka zove se Jelena. A, Dario na ruci ima istetovirano upravo to ime.

Dariov brat je oženio Mađaricu, živi u Austriji, ima troje dece i radi državni posao. Ne planira se vraćati u rodni kraj, dok Darija koreni vuku.

Pričao je da je njegov otac biznismen i želeo je da njegovi sinovi nastave taj posao. Međutim, Dario i njegov brat nisu bili zainteresovani. Dario želi da se bavi muzikom, ali ga otac u tome nije podržavao.

Inače, Dario je u rodbinskim vezama sa poznatim pevačem narodne muzike Miletom Kitićem, koji je takođe poreklom iz Dervente.

Ulazak u rijaliti

U sedmu sezonu popularnog rijalitija „Parovi“ Šogorović je ušao četiri meseca pre kraja. S obzirom da rijaliti sezona u „Parovima“ traje nešto manje od godinu dana, mnogi su mislili da to neće biti dovoljno kako bi stekao simpatije publike i izborio se za svoje mesto u luksuznoj vili.

Ipak, Dario je pokazao da i za četiri meseca može da postigne mnogo. Imao je žučne rasprave sa Vesnom Rivas i Jovanom Novaković Šmizlom, ali i sa mnogim drugim učesnicima rijalitija.

Njegovi sukobi sa Irmom Sejranić šokirali su gledaoce. Pokazao se kao odličan provokator, a učesnike je znao da iznervira i samom svojom pojavom.

U sedmoj sezoni sklopio je prijateljstvo sa Aleksandrom Požgajem, koje se nastavilo i posle završetka rijalitija. Dario za Požgaja kaže da je njegov brat i veliki prijatelj na kojeg se uvek u životu može osloniti i od koga je mnogo naučio.

Inače, u finalu je zauzeo visoko deseto mesto. To je ujedno bio i nagoveštaj da će se Dario ponovo pojaviti u osmoj sezoni rijalitija.

Kopija Gasttozza?

Daria su mnogi u rijalitiju optuživali da je „bleda kopija“ Nenada Marinkovića Gasttozza, dokazanog rijaliti igrača.

Međutim, Gasttozzovi fanovi zgražavali su se od takve ideje, govoreći da je Gasttozz, pre svega, dobar čovek, da nije provokator kao Dario, te da ima potpuno drugačiji pristup rijalitiju, ljudima i životu.

Kada je Dario prvi put ušao u rijaliti on je govorio kako ga je upravo Gasttozz preporučio produkcijskom timu „Hepi“ televizije.

Hvalio se time da je poznatog rijaliti igrača i muzičara imao priliku ugostiti u Derventi, svom rodnom mestu. Objasnio je da su se upoznali preko zajedničkih prijatelja i da su se videli i u Beogradu.

Popularnost posle sedme sezone i planovi

Kada je izašao iz sedme sezone „Parova“ Dario je tek tada shvatio da je postao prepoznatljiv širom zemalja bivše Jugoslavije, a osim prepoznatljivosti moglo bi se reći da je stekao i popularnost.

U intervjuima raznim tabloidima pričao je da uživa u tome i da je sve to za njega nešto novo.

Dario je odlučio da snimi svoju pesmu. Rekao je da mu se sviđa muzika koju rade Gasttozz, Jala, Buba, Rasta i da je to neki pravac u kom se on vidi.

Imao je u planu da odradi i duet sa nekim ko je vrlo poznat. Iako je u rodbinskim vezama sa Miletom Kitićem, kaže da to sigurno neće biti on, jer se razlikuju u muzičkim pravcima.

Dario se pohvalio i time da je posle „Parova“ odmah dobio ponudu da uđe u konkurentski rijaliti „Zadrugu“ na „Pinku“, ali je to odbio jer je veran kući „Hepi“ televizije.

Osma sezona „Parova“

Od samog ulaska u osmu sezonu rijalitija odmah je počeo sa provokacijama takmičara i tako puno novinske članke. Dolazio je u sukobe sa svojom bivšom drugaricom Ivanijom Bajić i njenim dečkom Dušanom Zdravkovićem.

Mnogi takmičari, pa i sam Dušan u nekim trenucima, sumnjali su u to kakav je zapravo odnos Daria i Ivanije.

Dario je govorio da su on i Ivanija van rijalitija bili zajedno i da je ona dolazila njemu u Derventu u goste. Ivanija je to negirala. Ali, priča se nije stišala, pa su tokom celog njegovog boravka u vili „Parova“ sevale varnice između njega i Ivanije.

Sve više se zaoštravao i sukob Dušana i Darija. Dario je pričao da mu se mnogo dopada Dušanov otac Novica Zdravković i da ga poštuje kao pevača.

Međutim, smatrao je da Dušan ništa u životu nije iskoristio. Imao je priliku da zbog poznatog muzičkog prezimena i talenta ostvari karijeru, ali to nije iskoristio ni sa 29 godina.

Dario je rekao da on poseduje sve što i Dušan, da bi sada bio negde visoko u zvezdama.

Simpatije sa Zoranom Losić

Iako se izjasnio kao dečko koji je po drugi put ušao u rijaliti, a iza sebe ima ozbiljnu, dugogodišnju vezu u „spoljnom svetu“, Dario je pokazao simpatije i razmenjivao nežnosti sa Zoranom Losić u osmoj sezoni „Parova“.

Rekao je da mu je njegova devojka rekla da u rijalitiju može da ima sve, osim poljupca i seksualnog odnosa sa drugim devojkama.

S obzirom da je on sa Zoranom svakodnevno razmenjivao nežnosti, ali da nisu prešli „granicu“, rekao je da će njegova devojka to razumeti i da on to radi samo zbog rijalitija.

Učesnici mu u to nisu poverovali, a Zorana je prešla granicu prijateljstva i zaljubila se u Darija.

Na iznenađenje mnogih učesnika i gledalaca, Šogorović je u februaru 2021. godine diskvalifikovan iz vile „Parova“.

Iz rijalitija je izbačen zbog agresivnog ponašanja i ružnih reči koje su ga koštale glavne nagrade. Tabloidi su objavili da mu je diskvalifikacija vrlo teško pala, te da uopšte ne izlazi iz kuće[1].

Dario i poznati

Zanimljivo, na Dariovom instagram profilu „sogorovicmusic“ često postavlja fotografije sa poznatim ličnostima sa estrade.

Mnogi su u rjalitiju komentarisali da se Dario sa njima uopšte ne poznaje, već da se sa njima slika kao njihov fan, a onda hvali poznanstvom.

On je to negirao, a onda je u rijalitiju pokrenuo pravu buru komentara kada je počeo da priča o pevačici Radi Manojlović.

Naime, tabloidi su posle toga počeli da pišu da je Rada raskinula sa svojim dečkom zbog Daria, što se na kraju pokazalo kao neistina.

Ljubav sa Vlahinjom i pokušaj samoubistva

Dariov ljubavni život obeležila je veza sa jednom Vlahinjom sa kojom je bio u vezi u Insbruku u Austriji. Kada su raskinuli, njemu je bilo mnogo teško. Ona je njega ostavila.

Poželeo je da se ubije zbog svoje nesrećne ljubavi, hodao gradom i došao do jednog mosta. Međutim, tu je naišao njegov drug koji ga je sprečio da se baci u brzu reku.

Inače, Dario i njegova bivša devojka zajedno su radili u jednom baru za šankom. A, devojka ga je ostavila zbog njihovog radnog kolege sa kojim je otpočela vezu.

Dario je rekao da je svojoj devojci ispunjavao sve želje, da su živeli luksuzno i obišli celu Evropu. Sve to nije bilo dovoljno za ljubav do kraja života.

Posle pokušaja samoubistva, Dario je doživeo i saobraćajnu nesreću u kojoj je prošao bez većih povreda, ali je pretrpeo veliku materijalnu štetu.

Tada je počeo da sumnja u to da mu je njegova bivša draga ustvari bacila neku „vlašku magiju“.

Mercedesom u apoteku

Domaći mediji su u junu 2021. godine objavili da je Dario Šogorović uhapšen nakon što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću.

Portparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez izjavila je da je lice inicijala D.Š. 7. juna 2021. godine u četiri sata iza ponoći izazvalo saobraćajnu nesreću.

Naime, on je svojim automobilom marke „mercedes“ uleteo u apoteku. Prilikom alkotestiranja utvrđeno je da je imao 1.51 promil alkohola u krvi.

Šogorović nije ni potvrdio, niti demantovao te napise[2].

Reference

[1] https://www.kurir.rs/stars/rijaliti/3619577/dario-sogorovic-diskvalifikovan-iz-rijalitija-rasturio-porodicu-psovao-vikao-pa-ga-stigla-kazna-sad-ne-izlazi-iz-kuce

[2] https://avaz.ba/showbiz/jet-set/657253/bivsi-ucesnik-rijalitija-automobilom-se-zakucao-u-apoteku

Dario Šogorović na društvenim mrežama

InstagramDario @ Instagram