Armin Muzaferija

Kratke informacije

Ime i prezimeArmin Muzaferija
Datum rođenja1. decembar 1988.
Mesto rođenjaVisoko
DržavaBosna i Hercegovina
ZanimanjePevač, muzičar
ŽanrPop

Biografija

Armin Muzaferija je bosanskohercegovački pop pevač i izvođač muslimanskih verskih pesama ilahija. Rođen je 1. decembra 1988. godine u Visokom. Živi i radi u rodnom gradu.

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci

Armin Muzaferija je rođen 1988. godine u Visokom u muzičkoj porodici. Osim što peva, Armin svira klavijature. Dugo je trenirao fudbal, ali se ipak odlučio za muziku.

Prvi put je nastupio 1994. godine u rodnom gradu, gde je otpevao himnu „Ja sin sam tvoj“. Šest godina kasnije je učestvovao na festivalu u Zenici i osvojio je nagradu za najperspektivnijeg mladog interpretatora.

Armin se i 2002. godine prijavio za učešće na istom festivalu, ali je ovog puta pobedio. Nastavio je da učestvuje na drugim muzičkim takmičenjima mladih talenata, gde je osvojao brojne nagrade.

Završio je srednju ekonomsku školu i upisao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Sa 19 godina je otišao u Veliku Britaniju, gde je usavršavao engleski jezik.

Karijera

Pobedama na muzičkim festivalima Armin je privukao pažnju drugih muzičara, među kojima je i Hari Varešanović, frontmen grupe Hari Mata Hari.

Pevao je prateće vokale na njihovoj turneji, a potom mu je Varešanović komponovao i napisao pesmu „Još te volim“. Upravo mu je ta numera donela drugu nagradu na Festivalu „Melodije Mostara“.

Nakon toga se na festivalu „Sunčane skale“ predstavio Harijevom pesmom „Povedi me“ koja mu je donela peto mesto.

Bio je jedan od učesnika turneje posvećene grupi Indexi, pa je dobio priliku da nastupa sa velikim zvezdama kao što su Željko Bebek, Tifa, Aki Rahimovski i drugi.

Armin je 2008. godine na Hrvatskom radijskom festivalu izveo numeru „Gdje mi ljubav spava“ koja mu je donela dve nagrade. Oprobao se i kao glumac u dokumentarno-igranom filmu „Marimaga“ u kom je otpevao sevdalinku „Kad ja pođoh na Bentbašu“.

Izdavačka kuća „Hit records“ je 2009. godine objavila Arminov prvi album pod nazivom „Još te volim“. Pored Harija, saradnici na ovom albumu su mu bili Miroslav Rus i Bojan Marović.

Armin je pevač koji, uprkos neospornom talentu, mnogo radi na sebi pa je duže vreme usavršavao i školovao glas kod profesorke solo pevanja Gordane Topić.

Prvi koncert u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, održao je 2013. godine u okviru večeri „Bajramski sevdah“.

Produkcijska kuća „Hayat“ je 2015. godine objavila njegov drugi CD pod nazivom „Na srcu potpisan“. Pored naslovne, na ovom CD-u su se našle pesme „Mana“, „Samo ti“, „Teško vrijeme“, „Putujem“ i druge.

Usledila je velika američka turneja. Publika u Denveru, Sijetlu, Finiksu, Čikagu i drugim gradovima imala je priliku da uživa u koncertima mladog bosanskohercegovačkog pevača.

Upravo je tokom te turneje Armin snimio pojedine kadrove spota za pesmu „Samo ti“, koji se na internet servisu „Ju Tjub“ („YouTube“) pojavio početkom novembra 2016. godine.

Sa hafizom Azizom Alilijem je u aprilu 2018. godine snimio pesmu „Tvom resulu“. Spot je za tri i po godine „zaradio“ 3.3 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Baladu „Biću tu“ Armin je svojoj publici predstavio u maju 2018. godine. Na ovom singlu je sarađivao s Alenom Lemeševićem, Milenom Ludajić i Mahirom Sarihodižićem. Numera je dobila zanimljiv spot koji trenutno (septembar 2021. godine) broji preko 770 hiljada pregleda na „Ju Tjubu“.

Istog meseca Muzaferija je održao veliki solistički koncert u Domu mladih u Sarajevu.

Oduševio je publiku singlom „Džehva“ koji je objavio u avgustu 2018. godine. Na ovoj pesmi sarađivao je s Alenom Lemeševićem, Džemaludinom Latićem i Adnanom Mušanovićem, te Produkcijskom kućom „Gotiva“. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, Armin ni ovog puta nije razočarao svoje obožavaoce.

Sa „Džehvom“ je 2020. godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na „Turkoviziji“, gde je osvojio treće mesto.

U proleće 2020. godine snimio je nekoliko pesama posvećenih islamskim praznicima Ramazanu i Bajramu, a nakon toga je uradio svojevrsni serijal pod nazivom „#arminmuzaferijalive2020“ godine.

Zahvaljujući tome publika je mogla da uživa u njegovim koncertima uprkos zabranama koje su uvedene zbog pandemije novog virusa korona.

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine 1. marta 2021. godine Muzaferija je sa Sarajevskom filharmonijom snimio pesmu „Studen vodo“.

Privatni život

Krajem 2009. godine Armin je upoznao svoju buduću suprugu Aminu Ćeman. Prvi put su se zajedno u javnosti pojavili na svadbi kolege Eldina Huseinbegovića.

Armin i Emina su se venčali 5. septembra 2013. godine. Šerijatsko venčanje je održano u tekiji Mesudija u Kaćunima, a opštinsko u porodičnoj kući Muzaferija u Visokom.

U leto 2014. godine su dobili sina koga su nazvali Abdulah. Tri godine kasnije Amina je rodila dečaka kome su dali ime Imran.

Porodica Muzaferija živi u mestu Mulići kod Visokog.

Diskografija

Albumi

  • 2009. Još te volim
  • 2015. Na srcu potpisan

Singlovi

  • 2007. Još te volim
  • 2008. Povedi me
  • 2008. Gdje mi ljubav spava
  • 2016. Samo ti
  • 2018. Tvom resulu
  • 2018. Biću tu
  • 2018. Džehva
  • 2021. Studen vodo (ft. Sarajevska filharmonija)

Armin Muzaferija na društvenim mrežama

FacebookArmin @ Facebook
Instagram Armin @ Instagram
TwitterArmin @ Twitter
YoutubeArmin@YouTube