Danijela Vranić

Kratke informacije

Ime i prezimeDanijela Vranić
Datum rođenja7. novembar 1975.
Mesto rođenjaŠabac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd - Šabac
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk, folk

Biografija

Danijela Vranić je srpska folk pevačica. Poznata je po nadimku „kraljica splavova“. Rođena je 7. novembra 1975. godine u Šapcu. Živi u mestu Koceljevo, nedaleko od Šapca.

Karijeru je započela pevajuči na beogradskim splavovima, klubovima i kafanama, a neretko je nastupala na privatnim slavljima.

Veliku popularnost stekla je polovinom dvehiljaditih kada se u prodaji pojavio njen prvi album „Da ne vidi ona“.

Šest godina kasnije Danijela je snimila CD pod nazivom „Poželi me u ponoć“, ali se ubrzo nakon toga povukla sa domaće muzičke scene.

Detinjstvo, mladost i obrazovanje

Danijela Vranić je rođena 1975. godine u Šapcu. Talenat za muziku je nasledila od majke Andrijane i oca Mirka. Kao mala je naučila da svira klavir i trenirala je atletiku.

Sa šesnaest godina je otišla iz roditeljskog doma i samu sebe je izdržavala radeći kao manekenka, bebi siterka, a zatim kao pevačica.

Pošto potiču iz patrijarhalne sredine, roditelji je u tome nisu podržali. Završila je srednju poljoprivrednu školu i upisala je studije menadžmenta na Univerzitetu Braća Karić, ali ih nije završila.

Imala je kućnog ljubimca, iguanu Laleta, za koga je bila posebno vezana. Njena omiljena boja je bela, a broj nula.

Karijera

Danijela je 2006. godine snimila prvi album pod nazivom „Da ne vidi ona“ koji je objavila Grand produkcija. Osim naslovne pesme, na njemu su se izdvojile „Ne mogu godinama“, „Voli me, ne voli“ i „Ti mi nisi siguran“.

Šest godina kasnije je izdala drugi album za produkcijsku kuću „City Records“. Najveći hitovi su postale pesme „Poželi me u ponoć“, duet „Niko kao ti“ koji je otpevala sa kolegom Acom Lukasom i „Nemoj da me žalite“ koja je, sa skoro dva miliona pregleda njena najslušanija pesma na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“).

Sarađivala je sa Kikijem Lesendrićem, Aleksandrom Milićem Milijem, Marinom Tucaković, Jelenom Trifunović i drugima. Zaštitni znak ovog albuma je ptica feniks koja simbolizuje neuništivost i ponovno rađanje.

Danijela se nakon ovog albuma povukla iz javnosti, a nešto kasnije progovorila je o zdravstvenim problemima koji su je zadesili zbog prirode posla kojim se bavila.

„Kraljica skandala“

Danijela Vranić se u fokusu javnosti našla 2012. godine  kada su tabloidi objavili da ju je policija ju jurila po gradu, a zatim i zaustavila zbog vožnje u pijanom stanju. Navodno je imala 1.84 promila alkohola u krvi.

Tvrdili su da je bila bahata, da im je pretila i da ih je vređala zbog čega su je priveli i zatvorili. U prtivoru je provela jednu noć. Odlukom Prvog osnovnog suda, Danijela i njena sestra Jasmina su osuđene na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog napada na policajce.

Nakon toga su joj mnogi prijatelji okrenuli leđa i česti su bili komentari da je ovo kraj jedne velike karijere. Danijela smatra da nema problema sa alkoholom i tvrdi da retko pije.

Pošto je često bila pod stresom i petnaest godina je nastupala noću, štitna žlezda joj je proradila i prouzrokovala hormonski poremećaj. Danijela se poprilično ugojila i zbog ogromne želje da smrša, u teretani je slomila nogu.

Imala je sukob sa Mandom Popović, bivšom devojkom albanskog biznismena Ćazima Osmanija, koja ju je izbacila iz kafane.

Mediji su je povezivali sa Darkom Šarićem za koga je rekla da joj je prijatelj, Legijom, Miodragom Kostićem, Vladimirom Božovićem, bivšim inspektorom MUP-a Srbije, i Dragoslavom Kosmajcem, najvećim narko-dilerom na ovim prostorima, ali Danijela je tvrdila da sa njima nije imala ništa.

Bila je u vezi sa srpskim preduzetnikom Matijom Ćorkovićem koji u Berlinu poseduje nekoliko restorana, agenciju za organizaciju koncerata i firmu za iznajmljivanje limuzina.

Jedan visoki funkcioner joj je poklonio konja, ali nije želela da otkrije njegovo ime.

Volela bi da ima porodicu i da se ostvari kao majka. Uslovi koje njena srodna duša mora da ispuni su da bude tradicionalan i da nema profil na Facebook-u.

Tabloidi su 2019. godine pisali da je pevačica kupila luksuzan stan na Beogradu na vodi, ali ona nije komentarisala te napise. Godinu dana kasnije objavljeno je da se preselila u Koceljevo kod Šapca, te da stanuje u porodičnoj kući.

Aca Lukas je u svojoj autobiografiji „Ovo sam ja“ prvi put javno priznao da je bio u vezi sa Danijelom. Lukas je u knjizi napisao da je ona divna žena, žena sa stilom.

Istakao je da je jedna od srpskih najboljih pevačica, te da nije uspela jer je više volela da sedi u kući i čeka da se nešto dogodi bez njenog učešća.

Lukas je napisao da je Danijela „stvorila nerealnu sliku o sebi, pa je doživela da mnogo lošije pevačice od nje uspeju“. On je priznao da se njihova veza bližila kraju kada je upozao Sonju[1].

Diskografija

Albumi

  • 2006. Da ne vidi ona
  • 2012. Poželi me u ponoć

Reference

[1] https://glossy.espreso.co.rs/poznati/vesti/195983/danijela-vranica-zasto-se-povukla

Danijela Vranić na društvenim mrežama

InstagramDanijela @ Instagram