Mensur Ajdarpašić

Kratke informacije

Ime i prezimeMensur Ajdarpašić
Datum rođenja3. septembar 1997.
Mesto rođenjaBar
DržavaCrna Gora
PrebivališteBar
ZanimanjeModel, kik-bokser, rijaliti takmičar

Biografija

Mensur Ajdarpašić je crnogorski model i kik-bokser koji je prepoznatljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga“. Rođen 3. septembra 1997. godine u Baru. Živi i radi u rodnom gradu.

Regionalna javnost ga je upoznala polovinom decembra 2020. godine kao jednog od takmičara treće sezone rijalitija „Zadruga“. Tada je uspeo da se plasira u finale, a odlukom gledalaca pripalo mu je treće mesto.

U septembru 2021. godine je ponovo postao jedan od učesnika tog rijalitija. Ovog puta je osvojio četvrto mesto.

Ajdarpašić je u februaru 2021. godine objavio pesmu „Vozi, vozi“ čiji spot je za godinu i po dana na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) „zaradio“ preko 1.1 milion pregleda.

Detinjstvo i obrazovanje

MensurAjdarpašić je rođen 1997. godine u Baru. Odrastao je u rodnom gradu sa mlađim bratom Ardijanom. U jednom intervjuu je ispričao da je imao teško detinjstvo. Roditelji su mu se u nekom trenutku razišli, a majka je otišla u Švajcarsku. Brat i Mensur su ostali da žive s ocem, tetkama i očevom majkom.

Kada mu je bilo osam godina porodica je doživela veliku tragediju. Naime, Mensurov otac je izvršio samoubistvo u porodičnoj kući. On je priznao da nikada nije otkrio pravi razlog tog postupka, ali je da je očeva porodica za taj čin krivila njegovu majku.

Jedno vreme su o Mensuru i njegovom bratu brinule očeve sestre, a kada se vratila u Bar, brigu o dečacima preuzela je njihova majka. On je jednom prilikom kazao da joj se divi zato što se borila da ih izvede na pravi put i da im zameni oca koliko god je to bilo moguće.

Baranin je u jednom intervjuu priznao da nije voleo da ide u školu, te da nije bio baš đak za pohvalu. Uporedo s osnovnom pohađao je i muzičku školu i bavio se sportom.

Mensur je kazao da je završio srednju frizersku školu u rodnom gradu.

Karijera

Mensur Ajdarpašić se pre učešća u rijaliti šou programu „Zadruga“ bavio modelingom i kik- boksom.

Polovinom decembra 2020. godine postao je jedan od učesnika treće sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. Tokom predstavljanja gledaocima kazao je da mu se dopada Mina Vrbaški, te da dobro poznaje Vladimira Tomovića, ali da ne razgovaraju.

Fizičkim izgledom je brzo privukao pažnju ostalih zadrugarki. Brzo je uplovio u vezu sa Minom Vrbaški, a paru nisu smetale ni kamere, a ni drugi cimeri prilikom razmenjivanja nežnosti.

Već 1. januara je privukao pažnju javnosti i to zbog tuče sa Tomovićem. Naime, Vladimir je tokom rođendanske žurke nasrnuo na Mensura i uhvatio ga za vrat. Obezbeđenje ih je razdvojilo, a produkcija je odlučila da Tomovića diskvalifikuje zbog ovog poteza.

Ubrzo nakon toga je ušao u konflikt sa Erminom Pašović. Tokom svađe mu ona je pomenula činjenicu da je njegov brat u zatvoru, a nakon toga ga je gađala tiganjem i polila vodom.

Zbog agresivnog ponašanja tokom svađe sa Stefanom Miloševićem i Jovanom Tomić Matorom 15. februara 2020. godine je kažnjen mesečnim honorarom.

Buran odnos sa Minom punio je stupce tabloida. Ajdarpašić se zbog nje svađao sa drugim zadrugarima, povređivao se, plakao i završavao u rijaliti zatvoru.

Zbog udarca koji je uputio Banetu Čolaku nije kažnjen eliminacijom, nego nominacijom. Ipak, odlukom gledalaca rijaliti je napustila Nataša Radan.

Povodom turbulentnog odnosa sa Minom oglasila se i njegova porodica. Prvo je brat komentarisao da ne prepoznaje Mensura, jer se u spoljnom svetu ne ponaša onako kako se ponaša u Zadruzi.

Njihova majka Naila je jednom prilikom navodno izjavila da će pokrenuti tužbu protiv Mine jer vrši psihičku torturu nad njenim sinom. Priznala je da je doživela infarkt zbog njihovog odnosa[1].

Agresivno i posesivno ponašanje nije sprečilo gledaoce „Zadruge“ da Ajdarpašića ostave u rijalitiju do samog finala. Na kraju je osvojio treće mesto, dok su prvo i drugo pripali Ivi Grgurić i Marku Miljkoviću.

Mediji su objavili da su njegovi glasači navodno kupili dve hiljade SIM kartica kako bi mu pružili podršku i povećali šanse da pobedi u rijalitiju.

Nastavio je vezu sa Minom Vrbaški i nakon izlaska iz „Zadruge“. U jednom intervjuu je kazao da je zbog nasilničkog ponašanja tokom rijalitija često ostajao bez honorara i da je sada „na nuli“.

Krajem jula 2020. godine Mensur i Mina su raskinuli, a on se preselio kod bivšeg cimera Stefana Karića. Tabloidi su danima pisali o krahu burne veze dvoje zadrugara.

Mina je ušla u „Zadrugu 4“ i tom prilikom je ispričala da ju je bivši dečko fizički napao, te da ju je izbacio iz automobila nasred autoputa. On je demantovao njenu izjavu, te je optužio da se služi lažima.

Nakon rijalitija Ajdarpašić je nastavio da se druži sa Jelenom Pešić, Tarom Simov i još nekim zadrugarima, pa su ga paparaci često slikali u beogradskim klubovima. Pisalo se i o njegovoj kratkoj romansi sa Majom Marinković.

U septembru 2021. godine poznati Crnogorac je postao jedan od učesnika pete sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. Već prve večeri se zbližio sa maloletnom Milicom Veselinović[2]. Tri dana kasnije objavili su da su u vezi.

Na ovu romansu burno su reagovali, ne samo pojedini zadrugari, nego i Miličini roditelji. Njena majka Ana je priznala da je zbog ćerkinog ponašanja završila na hitnoj.

Petnaestak dana od početka „Zadruge“ Ajdarpašić je ušao u sukob sa Filipom Carom. Prvo su se svađali, a potom je Mensur Filipa pogodio flašom. Fizički obračun sprečilo je obezbeđenje.

Milica je u nekom trenutku posumnjala da je u drugom stanju, ali je test na trudnoću pokazao suprotno.

Ni ova rijaliti veza nije prošla bez burnih svađa, uvreda, pa čak i fizičkih obračuna. Par je nekoliko puta raskidao i mirio se, a često su bili tema za tzv. „crnim stolom“.

Mensur nije izbegao ni sukobe sa Stefanom Krstovićem Krletom, Markom Osmakčićem i drugima zbog čega je kažnjavan oduzimanjem mesečnih ili tromesečnih honorara.

Kada je 1. januara 2022. godine u „Zadrugu“ ušla njegova bivša devojka Mina Vrbaški, stvari su se dodatno zakomplikovale. Ajdarpašić je čak i zaplakao kada ju je video.

Mensur je zajedno sa Franom Pujasom pevao na „Zadrugoviziji“, a mnogi su pohvalili njihov nastup.

Nakon jedne svađe sa Milicom, Baranin je počeo da razbija inventar u Beloj kući, dok su ostali ukućani pokušavali da ga smire.

Na drugoj „Zadrugoviziji“ koja je održana polovinom aprila 2022. godine nastupio je sa bivšom devojkom Minom. Ipak, emocije su je savladale, pa nije mogla da završi pesmu koju je pevala. Njen bivši dečko nije reagovao na to, ali su članovi žirija pokušali da je uteše i ohrabre.

Par dana kasnije Milica Veselinović je izašla iz „Zadruge“ kako bi Centru za socijalni rad dala izjavu povodom šamara koji je u januaru dobila od Ajdarpašića[3].

Njihovom odnosu nije doprinelo ni poziv koji je Mensur dobio od porodice. Tada je saznao da njegova majka od srama ne može da izađe na ulicu. Osim toga, kazali su mu da se udalji od Milice zato što nije iskrena prema njemu.

Sve što je radio u rijalitiju očito se dopadalo gledaocima, pa je uspeo da se plasira u finale i osvoji četvrto mesto. Prilikom izlaska iz rijalitija kazao je da će mu majka i brat najiskrenije reći gde je najviše grešio. Poželeo je sreću bivšoj devojci Milici Veselinović.

Nakon „Zadruge“ tabloidi su pisali o njegovoj navodnoj aferi sa zadrugarkom Marijanom Zonjić, a Mensur je oštro demantovao sve to.

Posle rijalitija navodno nije ostao u kontaktu sa bivšim devojkama, a pojedini mediji su objavili da je u vezi sa devojkom iz Niša.

Učešće u „Zadruzi“ je svakako doprinelo njegovoj prepoznatljivosti. Mensur samo na društvenoj mreži „Instagram“ („Instagram“) ima preko 110 hiljada pratilaca. U jednom intervjuu je kazao da će pokušati da ostvari uspeh u muzici.

Reference

Mensur Ajdarpašić na društvenim mrežama

InstagramMensur @ Instagram
YoutubeMensur @ YouTube