Maja Marijana (Marijana Radovanović)

Kratke informacije

Ime i prezimeMaja Marijana (Marijana Radovanović)
Datum rođenja8. Novembar 1972.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk, folk

Biografija

Marijana Radovanović, poznatija kao Maja Marijana, je srpska pevačica i voditeljka. Rođena je 8. novembra 1972. godine u Beogradu. Završila je srednju kožarsku školu.

Od ranog detinjstva ju je zanimala muzika i prvi nastup je imala 1992. godine kada je snimila svoj prvi album „Ja nisam devojka lutalica“ za PGP RTS. Na njemu su se našle pesme: „Ja nisam devojka lutalica“, „Da, dragi, da“, „Prolećna seta“, „Rodila me nana za Dragana“, „Samo s’ tobom, oko moje“, „Anđeli ljubavi“, „Moj dečko“, „Umiri se, srce“, „Noćas sam kraljica“.

Uz pomoć menadžera i kompozitora Time Petrova usledila su gostovanja u televizijskoj emisiji „Da pitamo zajedno“ u kojoj je Maja Marijana došla do izražaja i svima je bilo jasno da se pojavila nova zvezda na estradnom nebu. Od početka svoje karijere se primereno ponašala i sticala je popularnost zahvaljujući dobrom glasu i pesmama.

1993. godine je snimila drugi album sa pesmom „Bio mi je dobar drug“ koja je jedan od Majinih najvećih hitova. Na albumu se nalazi još 10 pesama: „Ja i mama dobre drugarice“, „Da li ti je savest čista“, „Pod znakom si pitanja“, „Tužna je moja nedelja“, „Maler do malera“, „Za nama gleda grada pola“, „Kaži mi, mila majko“, „Kad nekog volim“, „Pamtiće se nedelja“, „Zašto duša boli“. Majina karijera je krenula uzlaznom putanjom i započela je solističku turneju koja je bila veoma posećena. Dobila je Oskara za popularnost i nagradu Posela.

1995. godine je izašao album „Posle nas“ sa pesmama: „Jutros se mene me sećaš“, „Posle nas“, „Otvori karte“, „Lagaću, a plakaću“, „Ukrotiću tvoje srce, skitnice“, „Za ljubav glasamo“, „Hajdemo na more“, „Deluješ na mene zarazno“. Prekinula je saradnju sa Timetom, a osim dešavanja na poslovnom planu, ovu godinu je obeležilo i Marijanino venčanje za TV voditelja Željka Simića.

1996. godine je prešla u Diskos i izdala je album „Vrati se, rođeni“ sa pesmama: „Teku, teku suze“, „Vrati se, rođeni“, „Pijana noć“, „Kucni u drvo“, „Bol“, „Barabar“, „Malo si ljubavi hteo“, „Gde stanuje ljubav“, „Tebe bih mogla voleti“, „Drugu voliš, drugu ljubiš“. Po prvi put se ostvarila kao majka rodivši ćerku Anđelu.

1997. godine je ponovo objavila album za PGP RTS „Pukni srce“ koji, osim naslovne, sadrži još 9 pesama: „Voli se samo jednom“, „Neću da te dam“, „Senka“, „Do juče“, „Prijatelja nemam“, „Samo ti“, „Sama sam ja“, „Kraj Dunava“, „Zašto mi radiš to“. Za razliku od karijere, u braku joj nisu cvetale ruže pa se ubrzo razvela. Ćerka Anđela je učenica Šeste gimnazije, veoma je talentovana za jezike i trenutno živi kod oca i bake.

1999. godine je snimila album „Vučica“ za diskografsku kuću Grand u saradnji sa Zlajom Timotićem. Na njemu su pesme: „Il’ me ljubi, il’ me ubi“, „Imam dobar plan“, „Sve je prevara“, „Ostala sam sasvim sama“, „Pogrešan broj“, „Vučica“, „Mene ubija laž“, „Ma, ne plačem ja“.

2001. godine je prešla u diskografsku kuću Best i izdala je album „I ne pamtiš“ sa pesmama: „I ne pamtiš“, „Dođavola pesma nasa“, „Lažu usne moje“, „Ljubav nije milostinja“, „Adresar“, „Ti i ja“, „Što mi đavo ne da mira“, „Ko mi tebe posle svega uze“, „Kad meni svane“.

Upoznala je Mladena Šmakića sa kojim će, iste godine, započeti vezu i roditi mu ćerku Milicu. U restoranu Mladenovog brata je primetila talentovanu braću Matić, Sašu i Dejana, kojima je pomogla da se dokažu na estradi. Saša je postao Marijanin i Mladenov kum.

2003. godine se vratila u Grand i objavila album „Vezanih očiju“ sa pesmama: „Vezanih očiju“, „Zadnji voz“, „Luckasto“, „Čaše ti ne brojim“, „Ljubomora“, „Mini-maxi“, „Pijavice“, „Tvoja sam, tvoja“. Mladen Šmakić je postao novi pevačicin menadžer.

2005. godine je izašao jedan od Majinih najpopularnijih albuma „Napraviću lom“ na kome se nalaze pesme: „Napraviću lom“, „Ona dobro zna“, „Kad tuga mrvi“, „Obline“, „Zauvek tvoja“, „Škorpija“, „Plima“, „Spremna na sve“.

2006. godine je učestvovala na Grandovom festivalu sa pesmom „Crni panter“ koja je bila jedan od zapaženijih hitova.

2008. godine je u izdanju Grand produkcije snimila album „Žena zmija“ sa pesmama: „Žena zmija“, „Pola sata“, „Ne uči me ti“, „Rođena za flert“, „Ahilova peta“, „Kratak spoj“, „Nije hitno“, „Ne ostavljaj mi nadu“, „Ljubav i zlato“, „Šmekeru“.

2010. godine je objavila singl „Kazanova“ i duet „Haos“ sa Denisom Bjeloševićem.

2011. godine je otpevala dva singla: „Šampion“ i „Za tugu su narodnjaci zakon“.

2012. godine je promovisala pesmu „Manijak“, a 2013. godine duet „Balkan fiesta“ sa MC Milošem. U spotu se pojavio snimak u kome pevačicina mlađa ćerka Milica pleše, a koji je prvobitno bio namenjen njihovoj privatnoj arhivi. 2014. godine je snimila singl „Činim nešto korisno za sebe“.

Uzori su joj slavna glumica Elizabet Tejlor i pevačica Zorica Brunclik. Na estradi se druži sa Oljom Karleušom, Kayom i braćom Matić. Najiskrenijim prijateljem smatra Draganu Mirković na čijoj se televiziji oprobala kao voditeljka. 2013. godine Dragana joj je poverila emisiju „Utorkom u 8“ u kojoj intervjuiše svoje kolege. Maja Marijana se obradovala novom poslu i izazovima jer je pevanje polako počelo da je zamara.

2. maja 2013. godine pevačica je doživela traumatično iskustvo jer ju je nevenčani suprug Mladen pretukao. Zasmetao mu je Marijanin odlazak na izložbu u Likovnu akademiju sa prijateljima. Ona je bila primorana da zove Hitnu pomoć koja ju je odvela u Urgentni centar. Imala je nagnječenje jagodičnih kostiju i lobanje, vidne masnice i podlive na licu. U medijima su se pojavili navodi da je i ranije dolazilo do sukoba između supružnika, ali nikada u ovim razmerama.

Pevačica je zbog deteta rešila da Mladenu pruži drugu šansu, ali u junu 2014. godine ga je definitivno napustila i njihov slučaj stavila u ruke nadležnih organa. Tvrdi da strahuje za svoju bezbednost jer dobro poznaje bivšeg partnera i zna da je neće tek tako ostaviti na miru.

Maja Marijana se odlično snalazi u kuhinji, a posebno voli da sprema kolače svojim ćerkama. Redovno trenira i trudi se da ostavi loše navike koje su joj ugrožavale zdravlje. Počela je da vodi računa o ishrani, a već neko vreme ne konzumira cigarete. Dešavala joj se da pređe 70 kg što joj se, na njenu visinu od 166 cm, nije dopadalo. Zbog toga nastoji da u svemu bude umerena i da se previše ne opušta.

Na početku karijere je bila crvenokosa, ali duga crna kosa je odavno njen zaštitni znak. Tvrdi da se do sada nije podvrgla nijednom estetskom zahvatu, ali bi u budućnosti volela da ugradi silikone pristojne veličine.

Maja Marijana (Marijana Radovanović) na društvenim mrežama

FacebookMaja Marijana @ Facebook
YoutubeMaja Marijana @ YouTube