Davor Badrov

Kratke informacije

Ime i prezimeDavor Badrov
Datum rođenja21. septembar 1992.
Mesto rođenjaVitez
DržavaBosna i Hercegovina
ZanimanjePevač
ŽanrTurbo-folk
Visina175 cm
Težina69 kg

Biografija

Davor Daki Badrov je bosanskohercegovački i hrvatski pevač narodne muzike. Rođen je 21. septembra 1992. godine u Vitezu, gradu u centralnoj Bosni i Hercegovini.

Muzikom je počeo da se bavi sa 15 godina, a prvi album je objavio 2007. godine. Tokom narednih deset godina Badrov je snimio još pet veoma uspešnih albuma, te objavio na desetine singlova.

Pojedine njegove pesme broje nekolio miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“), a mladi pevač je i dobitnik brojnih muzičkih nagrada i priznanja.

Karijera

Davor Badrov je 2007. godine je snimio prvi album pod nazivom „Prva ljubav“, a objavila ga je Izdavačka kuća „Vip Music“. Sa njega su se izdvojile numere „Zbogom za kraj“, „Helena“, „Daj mi, grlice“ i „Bižuterija“.

Dve godine kasnije je započeo saradnju sa Diskografskom kućom „BN Music“ koja je na njegov 17. rođendan objavila album „Jedina“. Publika je najbolje prihvatila pesme „Momačka“, „Miriše“, „Najdraža“, „Nisi bila iskrena“ i „Jedina“.

Davor je 2010. godine objavio album čiji je naziv „Ja baraba sve joj džaba“. Pored naslovne, veoma slušane su bile pesme  „Ne brini, oče“, „Apaurin“ i „Svanut će zore“.

Sledeće godine je izašaonjegov album „Pravo na ljubav“. Snimio ga je u studiju „Hazard“ koji se nalazi u gradu Bugojno. Sve tekstove je napisao Muharem Haro Hazikardić, a producent je bio Mirza Hadžiahmetović.

S ovog CD-a su se izdvojile pesme „Subota je ludilo“, „Bivša draga“, „Sklonite čaše, drugovi, sa stola“, „Ludo ljeto“, „Volim te“ i „Pravo na ljubav“.

U septembru 2011. godine mu je dodeljena nagrada Oskar popularnosti za pevača godine, ali nije mogao da prisustvuje ceremoniji jer je bio u bolnici, na intenzivnoj nezi, zbog ekstremno visokog krvnog pritiska. Umesto njega, nagradu je preuzeo Muharem Haro Hazikardić.

U proleće 2012. godine je održao nekoliko koncerata u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naredne godine je izašao album pod nazivom „Davor Badrov“. Najveći hitovi su bile pesme „Baraba sa Balkana“ i „Baja iz Svilaja“. Objavio je i singlove „Na ex“ i „Čekam te“.

Davor je tokom 2014. godine promovisao singlove „Nevjerna“, „Moja jedina“, „Duša mangupska“ i „Pile moje“.

Sledeće godine je svoju publiku „počastio“ pesmama „Kraljica dobrog provoda“, „Hitna pomoć“, „Pola kafane“, te duetom „Dijelimo sve na pola“ koji je snimio sa DJ SNS-om.

Badrov je 2016. godine objavio pesmu „Đubre malo“.

U decembru 2021. godine najslušanije Davorove pesme na internet platformi „JuTjub“ su „Pola kafane“ sa 7.7 miliona pregleda i „Dijelimo sve na pola“ sa 5.4  miliona pregleda.

Produkcijska kuća „Valentino Records“ je 2017. godine objavila njegov novi album pod nazivom „Heroj“. Pored naslovne, na tom CD-u su se našle i pesme „Svatovska“, „Kolumbija“, „Litar krvi“, „Ne brini majko i druge“.

Osim novih, Badrov je na taj album uvrstio i nekoliko singlova koje je objavljivao tokom prethodnih godina. Na njemu je sarađivao sa Banetom Vasićem, Acom Krsmanovićem, Markom Gluhakovićem, Sinišom Ličinom i drugima.

Snimio je spotove za pesme „Ne brini majko“, „Do zadnje pare“, „Svatovska“, „Heroj“, „Kolumbija“ i „Vidi, vidi“, koji na „JuTjubu“ broje nekoliko miliona pregleda.

U aprilu iste godine je sa muzičarem koji se javnosti predstavlja kao MC Dado snimio duet pod nazivom „Nije ona za tebe“. Spot je za četiri i po godine pregledan preko dva miliona puta na „JuTjubu“.

Krajem maja 2018. godine objavio je singl „Rasplakao sam princezu“, a u avgustu iste godine predstavio je pesmu „Voli me, voli“.

Usledila je saradnja sa Jovanom Perišićem čiji je rezultat duet „Ptica polomljenih krila“ koji je svetlo dana ugledao polovinom maja 2019. godine. Muziku i tekst je pisao Saša Lazić, dok je za aranžman bio zadužen Aca Krsmanović.

Baladu „Kilometri nas sada dijele“ Badrov je objavio u decembru 2020. godine. Snimio je i kvalitetan spot koji je za godinu dana „zaradio“ preko dva miliona pregleda na „JuTjubu“.

Godinu dana kasnije objavio je singl „Vuk“. Reč je pesmi čiji tekst je pisao Muharem Haro Hamzakadić, dok je muziku komponovao sam Davor. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, njegova publika je odlično prihvatila njegovu novu numeru.

Privatni život

Davor je u novembru 2012. godine zaprosio svoju devojku Ines Blažević iz Zenice. 26. jula 2013. godine su se venčali.

Mediji su objavili da je pevača napustila supruga kada je videla fotografije sa snimanja spotova za pesme „Kraljica dobrog provoda“ i „Hitna pomoć“. Navodno joj se nije dopalo što u njima dominiraju intimne scene sa manekenkom Anjom, jednom od najtraženijih u Srbiji.

Ipak, posle nekoliko dana, par se pomirio.

Takođe su se pojavili natpisi da je Davor bio na spisku ljubavnika kontroverzne starlete i rijaliti zvezde Atine Ferari.

Mediji su u februaru 2019. godine objavili da su se Davor i Ines razveli, a već u avgustu iste godine pevač se ponovo oženio. Sa drugom suprugom Darijom ima dvoje dece, devojčicu i dečaka.

U jednom intervjuu priznao je da se pored muzike bavi još jednim poslom, ali nije otkrio o čemu se tačno radi.

Diskografija

Albumi

 • 2007. Davor
 • 2009. Jedina
 • 2010. Ja baraba, sve joj džaba
 • 2011. Davor Badrov
 • 2013. Davor Badrov
 • 2017. Heroj

Singlovi

 • 2015. Kraljica dobrog provoda
 • 2015. Pola kafane
 • 2015. Hitna pomoć
 • 2015. Dijelimo sve na pola (ft. SNS)
 • 2016. Đubre malo
 • 2017. Nije ona za tebe (ft. MC Dado)
 • 2018. Rasplakao sam princezu
 • 2018. Voli me, voli
 • 20219. Ptica polomljenih krila (ft. Jovan Perišić)
 • 2020. Kilometri nas sada dijele
 • 2021. Vuk

Davor Badrov na društvenim mrežama

FacebookDavor @ Facebook
InstagramDavor @ Instagram
YoutubeDavor @ YouTube