Nikolina Pišek Ristović

Kratke informacije

Ime i prezimeNikolina Pišek Ristović
Datum rođenja8. April 1976.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
PrebivališteBeograd, Srbija
ZanimanjeVoditeljka
Visina173 cm
Težina65 kg

Biografija

Nikolina Pišek Ristović je hrvatska voditeljka, glumica i fotomodel. Rođena je 8. aprila 1976. godine u Zagrebu gde je i provela detinjstvo. Uglavnom se družila sa dečacima zbog čega je često kući dolazila sa ogrebotinama, pretučena ili džepova punih glista. Želela je da postane profesionalni vojnik ili vozač kamiona.

Nikolinin otac je po profesiji bio mašinski inženjer, a majka je kratko radila kao kostimograf u Hrvatskom narodnom pozorištu. Posao je napustila da bi brinula o Nikolini koja je bila izbačena iz tri vrtića zbog nestašluka koje je pravila.

Ljubav prema sportu je nasledila od oca koji se rekreativno bavio boksom zbog čega je i ona počela da ga trenira. Majka je želela da je upiše na balet, ali Nikolinu to nije interesovalo. Osam godina se bavila ritmičkom gimnastikom i nastupala je za republičku reprezentaciju.

Završila je jezičku gimnaziju u Zagrebu, a tokom te četiri godine je pokušala da pokrene svoj biznis kako bi zaradila novac za izlaske. Sa drugom je otvorila modnu agenciju u prostoriji mesne zajednice gde su dovodili devojke, naplaćivali im članarinu i učili ih kako da se ponašaju na sceni. Čim su roditelji saznali za ovaj poduhvat, usledila je kazna.

Ćerku Hanu Leonardu je rodila kada je imala 21. godinu. Sa njenim ocem, novinarom Markom Cigojem, je bila u vezi, ali oboje su bili suviše mladi za brak. Upisala je dizajn na arhitekturi  (što je kasnije i diplomirala), a uporedo je radila honorarne poslove kako bi izdržavala svoje dete. Iznajmila je stan, a roditelji i profesori su joj izlazili u susret kad je bilo potrebno.

Pre nego što je upoznala supruga Vidoja, smatrala je da joj je dovoljno to što je rodila dete i da joj brak uopšte nije potreban. Nakon dva meseca upoznavanja, započeli su vezu koju su 2013. godine krunisali brakom. Venčali su se u Monte Karlu, a svadba je trajala tri dana.

Vidoje Ristović je po profesiji istoričar umetnosti, a kao i Nikolina, ima ćerku iz prvog braka koja se zove Matea. 2. decembra 2014. godine par je dobio devojčicu kojoj su dali ime Una Sofija. Nikolina trenutno živi na relaciji Beograd-Zagreb u koji često putuje kako bi vreme provodila sa starijom ćerkom.

Od estetskih korekcija, Nikolina je priznala da je operisala nos. Mediji su je povezivali sa italijanskim preduzetnikom Andreom Galinijem, iranskim princom Kamranom Pahlavijem, zagrebačkim preduzetnikom Tomislavom Totićem, rekorderom u ronilačkim disciplinama Kristijanom Curavićem, srpskim preduzetnikom Matijom Ćorkovićem i srpskim fudbalerom Nišom Saveljićem.

Što se karijere tiče, novinarstvo je učila u HRT-ovoj emisiji „Glamur kafe“. Nakon njenog ukidanja je sa kolegom Marijom Petrekovićem vodila emisiju „Špica“. U ulozi voditeljke našla se i u emisijama: „Na domaćem terenu“, „Red Karpet Lajt“, „Farma“ i „In Magazin“. 2007. godine je učestvovala u takmičenju „Ples sa zvezdama“, a partner joj je bio Ištvan Varga.

2008. godine srpskoj publici se predstavila u muzičkom takmičenju „Operacija trijumf“ koje je vodila sa Anom Mihajlovski, Milanom Kalinićem i Draganom Marinkovićem Macom.

2011. godine je sklopila ugovor sa RTV Pinkom i vodila je rijaliti šou program „Veliki brat“. Nikolina je snimila duet „Idemo do mene“ sa pevačem Sašom Kovačevićem, a njen deo se sastoji od šaputanja teksta. Reper Deniro joj je posvetio pesmu „Svi vole Nikolinu Pišek“.

2013. godine je prešla na B92 gde i dalje, sa kolegama Nevenom Madžarević, Vladimirem Đorđevićem i Ivanom Tomićem, vodi emisiju „Bulevar B92“.

Takođe se oprobala i u glumačkim vodama pa je tumačila ulogu Lucije Elezović u seriji „Najbolje godine“. Bila je serviserka frižidera u „Bračnim vodama“, Glorija u seriji „Bitange i princeze“ i glumila je samu sebe u „Ludoj kući“.

Nikolina Pišek Ristović na društvenim mrežama

FacebookNikolina @ Facebook
InstagramNikolina @ Instagram