Jelena Tomašević Bosiljčić

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Tomašević Bosiljčić
Datum rođenja1. novembar 1983.
Mesto rođenjaNegotin
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Jelena Tomašević Bosiljčić je srpska pop pevačica. Važi za jedan od najboljih vokala na našoj estradnoj sceni. Rođena je 1. novembra 1983. godine u Negotinu. Živi u Beogradu. Udata je sa poznatog srpskog glumca Ivana Bosiljičića.

Sa roditeljima i dve godine starijim bratom Darkom se preselila u Kragujevac gde je završila osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju, društveno-jezički smer. 2002. godine je upisala engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, ali još uvek nije diplomirala.

Od sedme godine se bavi muzikom. Sa osam godina je pobedila na dečijem muzičkom festivalu „Šarenijada“, a sa jedanaest na „Jugoslovenskom dečijem festivalu“. Igrala je i pevala u KUD-u „Abrašević“. 1996. godine je proglašena za najboljeg vokalnog solistu i na koncertima je izvodila tradicionalnu srpsku muziku.

Sa trinaest godina je pobedila na Republičkom takmičenju folklornih ansambala Srbije. Takođe je u muzičkom kvizu „3K Dur“ osvojila prvo mesto. Pevala je prateće vokale Vladu Georgievu, sarađivala je sa Borom Dugićem, Željkom Joksimovićem, Kornelijem Kovačem, Zdravkom Čolićem i mnogim drugim kolegama.

2002. godine je učestvovala na festivalu u Zrenjaninu i izvela je numeru „Ovo nije ljubav“.

2003. godine je na Budvanskom festivalu promovisala pesmu „Rano da veruješ“. Na prestižnom Slavjanskom bazaru u Belorusiji je osvojila drugo mesto. Gostovala je na albumu grupe Biber na kome je izvela četiri kompozicije.

2004. godine je učestvovala na Evropesmi sa numerom „Kad ne bude tvoje ljubavi“.

2005. godine je nastupala na Beoviziji sa pesmom „Jutro“ i bila je prva. Međutim, na Evropjesmi, takmičenju na kome se birao predstavnik nekadašnje Srbije i Crne Gore za Pesmu Evrovizije, je osvojila drugo mesto jer joj crnogorski članovi žirija nisu dali ni jedan bod. Iste godine se preselila u Beograd. Sarađivala je sa režiserom Zdravkom Šotrom i u njegovom filmu „Ivkova slava“ je otpevala nekoliko numera. Pevala je na otvaranju Evropskog prvenstva u košarci koje je održano u Beogradu. Takođe je gostovala na albumu Željka Joksimovića.

2007. godine je napisala tekst za pesmu „Gotova stvar“ koju je otpevala crnogorska pevačica Milena Vučić.

2008. godine se ponovo pojavila na Beoviziji i izvela je numeru „Oro“ koja joj je donela pobedu. Pesmu su radili Željko Joksimović i Dejan Ivanović. U maju je predstavljala Srbiju na Evrosongu koji je održan u Beogradu i osvojila je šesto mesto. Snimila je prvi album pod nazivom „Panta rei“ za produkcijsku kuću Minakord. On je ubrzo postao najslušaniji i najprodavaniji album u regionu. Jelena je napisala većinu tekstova. Na njemu su se kao bonus pesme, našle portugalska, španska i grčka verzija numere „Oro“.

U februaru 2010. godine je svojim koncertom otvorila 41. Praznik Mimoze u Herceg-Novom. Na albumu u čast preminulog pevača Tošeta Proeskog je otpevala pesmu „Još uvek sanjam da smo zajedno“.

2011. godine je trebala da ima koncerte u Kanadi i SAD-u, ali je nastupila samo u Torontu zbog problema sa vizom.

2012. godine je u šou programu „Ja imam talenat“ promovisala numeru „Melanholija“.

U junu 2013. godine je izbacila singl „Vertigo“ koji je napisala i komponovala njena koleginica i prijateljica Emina Jahović. U Barseloni je snimila spot za pesmu „Radio svira za nas“ koji je objavila krajem godine.

2014. godine je postala jedan od članova žirija muzičkog takmičenja „Pinkove zvezdice“.

2015. godine je izašao Jelenin drugi album. Na njemu se posebno izdvojila pesma „Ime moje“ koja je, sa 7.218.522 pregleda (06.01.2017), njena najslušanija stvar na you tube-u. Jelena i njen suprug su bili specijalni gosti treće Tesline memorijalne konferencije koja je održana u hotelu „Njujorker“.

U oktobru 2016. godine je održala prvi veliki solistički koncert u beogradskom Sava centru.

Uručena joj je nagrada „Zlatna značka grada Beograda za doprinos srpskoj kulturi“. Imala je veliki broj koncerata sa novosadskim Big bendom i bila je deo mjuzikla Ivane Žigon, „Beli ždralovi“, koji je izveden u Minsku i u Beogradu.

U privatnom životu je 28. avgusta 2011. godine se udala za glumca Ivana Bosiljčića. 24. januara 2012. godine su dobili ćerku Ninu.

Jelena Tomašević Bosiljčić na društvenim mrežama

FacebookJelena @ Facebook
InstagramJelena @ Instagram
TwitterJelena @ Twitter
YoutubeJelena @ YouTube