Marina Tadić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarina Tadić
Datum rođenja29. jun 1983.
Mesto rođenjaValjevo
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop, folk, turbo-folk
Visina177 cm
Težina60 kg

Biografija

Marina Tadić je srpska pop-folk pevačica. Rođena je 29. juna 1983. godine u Valjevu. Živi u Beogradu.

Od malih nogu je pokazivala interesovanje za muziku i glumu. Bila je član dramske sekcije i glumila je u školskim predstavama.

U Novom Sadu je završila DIF. Tokom studija je kratko radila kao profesor u školi plivanja, zatim je imala emisiju na radiju i vikendom je prodavala slike u foto radnji. Pošto je poznavala mnogo muzičara u Valjevu, počela je sa njima da nastupa i da se bavi muzikom. Roditelji je u tome nisu podržali jer su mislili da će odustati od fakulteta.

Diskografija

U decembru 2008. godine je objavila svoj debitantski album na kome su se izdvojile numere: „Još sam ona stara“, „Ljubi, ljubi“ i „Nisi bio tu“.

2010. godine je izbacila singl „Bilo nam je mega, mega“.

2011. godine je promovisala pesmu „Disko devojka“ za koju je uradila spot.

2012. godine je snimila drugi album koji je izdala produkcijska kuća City records. Na njemu su najveći hitovi postale numere: „Bol za bol“ i „Otrove“ koja je, sa 10.014.197 pregleda na you tube-u, Marinina najslušanija pesma.

2013. godine je dobila ulogu u trećoj sezoni serije „Na pjenu od mora“. Glumila je Nikolinu koja je mlada otišla u Italiju i postala uspešna poslovna žena. Takođe je imala gostujuću ulogu u seriji „Folk“. Učestvovala je u kampanji „Stop nasilju nad ženama“ i snimila je spot za pesmu „Moj lepi skote“ kako bi skrenula pažnju na ovaj problem.

2014. godine je promovisala singl „Zaboravi“.

2015. godine je uradila duet „Sama“ sa Markom Đurovskim i singl „Novi život“.

2016. godine je objavila numeru „Ljubav stara“ kojom je najavila album „U zagrljaju tvom“ koji je izdala Grand produkcija. Mnoge koleginice su pohvalile Marinine nove pesme za koje kaže da su autobiografske.

Privatni život

Marina je izjavila da joj je 2012. godina bila najteža u životu jer je raskinula vezu koja je trajala dve godine, izdali su je mnogi prijatelji, imala je problema sa glasnim žicama zbog čega dva meseca nije mogla da peva i suočila se sa komplikacijama vezanim za kupovinu stana i izdavanje novog albuma.

Mediji su je povezivali sa sinom narko-bosa Dragoslava Kosmajca, Lazarom, Darkom Šarićem, bivšim fudbalerom Matejom Kežmanom, bivšim vaterpolistom Vanjom Udovičićem i košarkašem Milošem Teodosićem. Takođe su pisali da je fudbaler Ivica Dragutinović fizički nasrnuo na Marinu, ali ona je to negirala.

Volela bi da ima restoran i da nedeljom kuva za prijatelje. Najveća želja joj je da osnuje porodicu i da se ostvari kao majka. Marinina najbolja prijateljica na estradi je Ilda Šaulić.

Važi za jednu od najatraktivnijih pevačica na domaćoj pop sceni. Ceo život se bavi sportom i redovno trenira u teretani. Na telu ima sedam tetovaža, a neke od njih su: japanski cvet koji simbolizuje život, Balaševićev stih „to je tako, ne pravi od tuge nauku, mami svetlo na sledećem bregu“, poruka „never a mystake, always a lesson“, mačka i leptir.

Priznala je da se odrekla mnogih stvari zbog karijere koju želi da gradi na kvalitetnim pesmama, a ne na skandalima.

Marina Tadić na društvenim mrežama

FacebookMarina @ Facebook
InstagramMarina @ Instagram
YoutubeMarina @ YouTube