Marko Milivojev Mili

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Milivojev Mili
Datum rođenja25. april 1994.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač

Biografija

Marko Milivojev Mili je srpski reper i treper koji je popularnost stekao pesmama „Grmi“, „Loca“, „Stracciatella“, te „Južni vetar gas“ koju je snimio sa Slobodanom Veljkovićem Cobijem. Rođen je 25. aprila 1994. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Prvu pesmu pod nazivom „Darko Šarić“ je snimio 2017. godine. Ipak, veću popularnost mu je doneo singl „Lerdi“, za koji je snimio i spot. U oktobru 2018. godine je objavio pesmu „Grmi“ koju je komponovao Slobodan Veljković Cobi, a koja je korištena u filmu „Južni vetar“.

Za iste potrebe je sa Cobijem snimio pesmu „Južni vetar gas“, a potom je usledio singl „Loca“ čiji je spot za dve godine „zaradio“ preko 55 miliona pregleda na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“).

Snimio je album „Malo jači gas“ sa Filipom Arsenijevićem Surilom (Surreal), te glumio u seriji „Grupa“ koja je od oktobra do decembra 2019. godine emitovana na programu Radio Televizije Srbije (RTS).

Detinjstvo i obrazovanje

Marko Milivojev Mili je rođen 1994. godine u Beogradu. Odrastao je u naselju Mirijevo, sa majkom i mlađim bratom Jovanom. U jednom intervjuu je kazao da mu je majka psihički bolesnik, a otac heroinski zavisnik, te da je odrastao na ulici gde je bio vrlo popularan.

Pohađao je Osnovnu školu „Pavle Savić“, a potom „Despot Lazarević“. Upisao je srednju školu, ali je nije završio, jer je, kaže, morao da počne da radi kako bi prehranio sebe, majku i brata[1].

Ipak, mladim ljudima često savetuje da se školuju i da izbegavaju odrastanje na ulici, jer je, tvrdi mnogo lepše živeti na pošten način, nego imati novca, a svakodnevno razmišljati o tome da li ćete završiti u zatvoru ili da li ćete živi dočekati sledeći dan.

On sâm je rano ušao u svet kriminala, te je u decembru 2017. godine optužen za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Kako je priznao, bavio se samo marihuanom, ali ne i drugim opojnim supstancama. Proveo je dva meseca u pritvoru u Centralnom zatvoru, a potom je usledilo suđenje. Nije poznato da li je proces protiv njega okončan, ali je reper i dalje na slobodi.

Muzička karijera

Premda je oduvek voleo muziku, u taj svet je ozbiljno uplovio ušao po izlasku iz zatvora. Štaviše, počeo je intenzivno da piše pesme dok je bio u pritvoru, a kako se kasnije ispostavilo, one su mu donele mnogo uspeha.

Prvi singl pod nazivom „Darko Šarić“ je objavio u junu 2017. godine. Reč je o pesmi koju je sâm napisao, dok je za produkciju i aranžman bio zadužen studio „La Vida Loca“. Uprkos tome što singl nema spot, na „Ju Tjubu“ broji preko 1.2 miliona pregleda.

S istom izdavačkom kućom je snimio i drugu pesmu pod nazivom „Lupi“. Ponovo je Mili potpisan kao autor teksta. Nakon toga je s ekipom repera koji se predstavljaju kao Bombe devedesetih snimio pesmu „Sajfer“.

Usledila su dva dueta sa Gudroslavom – „M. V. G.“ i „Treše nam šuškaju“, koji su se našli na EP-u „Muzika za prodaju droge“. Numeru „Miris marihuane“ je snimio sa reperom koji se predstavlja kao Lesa LVL.

Ipak, singl „Lerdi“ za koji je snimio i interesantan spot, doneo mu je veću prepoznatljivost, te otvorio vrata mnogih muzičkih studija i klubova. Bio je to ujedno prva pesma koju je snimio u saradnji sa Produkcijskom kućom „Basiviti Didžital“ („Bassivity Digital“). Spot je za dve i po godine „zaradio“ skoro sedam miliona pregleda, a Mili je privukao pažnju šire muzičke javnosti.

U oktobru 2018. godine je zajedno sa Surilom objavio album pod nazivom „Malo jači gas“. Na njemu su bile i pesme „Loki“, „Babe“, „Ja sam đubre bebo“, „Živim život“ i „Budva Kopaonik“. Premda nisu snimili ni jedan spot, publika je odlično prihvatila sve pesme.

Mesec dana kasnije je objavio duet sa Vukadinom Gojkovićem, poznatijim po nadimku Vuk Mob. Tekst su pisali Mili i Vuk Mob, dok je za produkciju i aranžman bio zadužen Senad Bislimi.

Nakon toga je usledila saradnja sa filmskim rediteljom, scenaristom i producentom Milošem Avramovićem i muzičkim producentom Slobodanom Veljkovićem Cobijem na muzici za film „Južni vetar“.

Mili je snimio pesmu „Grmi“, za koju kaže da ju je napisao dok je boravio u pritvoru Centralnog zatvora i posvetio svojoj bivšoj devojci. Singl je za vrlo kratko vreme ovladao domaćim i regionalnim top listama, a za dve godine je na „Ju Tjubu“ zaradio preko 62 miliona pregleda.

Cobi i Mili su za potrebe filma snimili pesmu „Južni vetar gas“, a spot koji su objavili u decembru 2018. godine trenutno (novembar 2020. godine) broji preko 26 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Polovinom 2019. godine je objavio pesmu „Loca“ za koju je snimio eksplicitan spot u Dominikanskoj Republici. Singl je za vrlo brzo zavladao trendinzima na internetu, a spot danas na „Ju Tjubu“ broji preko 55 miliona pregleda.

Za potrebe drugog dela filma „Južni vetar“ je sa Cobijem snimio pesmu „Južni vetar gas 2“. Spot se sastoji iz delova istoimene serije koju je RTS emitovao početkom 2020. godine.

Mili je u septembru 2020. godine objavio singl „Stracciatella“. Reč je o pesmi čiji tekst je ponovo sâm pisao, dok je za muziku i aranžman bio zadužen Senad Bislimi. Ponovo je ovladao svim top listama, te za manje od mesec dana „zaradio“ preko šest miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Mladi Beograđanin je najavio snimanje albuma pod nazivom „Grmljavina“, na kome će se verovatno naći pesme koje su obeležile njegovu dosadašnju karijeru.

Glumačka karijera

Radio Televizija Srbije je polovinom oktobra 2019. godine započela s emitovanjem krimi serije „Grupa“ u kojoj se prepliću životi policijskih inspektora i beogradskih tinejdžera upletenih u kriminalne radnje. Milivojev u njoj tumači lik Stanislava, problematičnog mladića sa Dorćola.

Kako je jednom prilikom izjavio, uživao je u tom poslu, pogotovo jer je radio na stvaranju svog lika[2]. Autori su mu ponudili da na osnovnu svojih životnih iskustava predstavi svoju ulogu. Snimljeno je ukupno 11 epizoda prve sezone, a reakcije publike su bile više nego dobre.

Privatni život

Marko Milivojev Mili je rođen 1994. godine u Beogradu. Odrastao je sa majkom i mlađim bratom u naselju Mirijevo. Kako je par puta priznao, srednju školu je napustio jer se porodica nalazila u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Kao tinejdžer je ušao u svet kriminala, te je zbog proizvodnje i prodaje marihune uhapšen u decembru 2017. godine. U pritvoru je proveo dva meseca, a potom je usledilo suđenje.

Ne propušta priliku da tokom televizijskih nastupa i intervjua domaćim medijima uputi mladima poruku da ne napuštaju školu, niti da dane provode na ulici. Ističe da je on primer kako čovek može da uspe u životu ako je dovoljno pametan da iskoristi prilike koje mu se nude[3].

Tokom snimanja serije „Grupa“ priznao je da se dobro snašao u glumi i da bi voleo da se njegova karijera nastavi i u tom smeru. Na pitanje novinara da li bi se vratio u školu, Mili kaže da bi to uradio samo da završi glumu, ali da mu je ulica priuštila onu životnu školu koja može da bude mnogo važnija i korisnija.

Veliki je ljubitelj tetovaža, a posebno se izdvaja ona koju je napravio na donjem delu brade. Reč je o tetovaži koju je posvetio svom mlađem bratu Jovanu i koja mu je posebno draga. Osim toga na prstu desne ruke ima tetovažu lista marihuane za koju kaže da je bila detinjast potez i da će verovatno da je ukloni.

Smatra se velikim zavodnikom na domaćoj muzičkoj sceni, pa u šali kaže da nije bio samo s onim pevačica sa kojima nije želeo da bude. Priznaje da mu devojke šalju poruke i na društvenim mrežama, ali da na to ne obraća pažnju.

Inače uživa veliku popularnost na „Instagramu“ gde ga „prati“ oko 150 hiljada ljudi. Svoj nalog koristi kako bi promovisao svoje pesme, ali i kako bi svoju publiku informisao šta se dešava u njegovom privatnom i poslovnom životu.

Diskografija

Albumi i EP-ovi

2018. Malo jači gas (ft. Surreal)
2020. Grmljavina

Singlovi

2017. Darko Šarić
2017. Lupi
2018. Sajfer (ft. Bombe devedesetih)
2018. Lerdi
2018. Grmi
2018. 12 sati (ft. Vuk Mob)
2018. M. V. G. (ft. Gudri)
2018. Treše nam šuškaju (ft. Gudri)
2018. Miris marihuane (ft. Lesa LVL)
2018. Južni vetar gas (ft. Coby)
2019. Loca
2020. Južni vetar gas 2
2020. Stracciatella

Filmografija

Serije

2019. Grupa

[1] https://www.blic.rs/zabava/reper-mili-marko-milivojev-nemastina/5ycttv1

[2] https://mondo.rs/Zabava/TV/a1167902/Mili-serija-Grupa.html

[3] https://www.telegraf.rs/jetset/vesti-jetset/3050218-mili-grmi-na-jutjubu-a-sada-salje-snaznu-poruku-svim-klincima-koji-su-na-ulici-video

Marko Milivojev Mili na društvenim mrežama

FacebookMarko @ Facebook
InstagramMarko @ Instagram