Milan Kalinić

Kratke informacije

Ime i prezimeMilan Kalinić
Datum rođenja21. septembar 1972.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumac, voditelj
Visina-

Biografija

Milan Kalinić je srpski glumac i televizijski voditelj. Rođen je 21. septembra 1972. godine u Beogradu. Sa suprugom Sandrom i dvoje dece živi i radi u srpskoj prestonici – Beogradu.

Postao je popularan i prepoznatljiv prvenstveno kao televizijski voditelj, iako je gluma njegova profesija.

Sa specifičnim smislom sa humor, dosetkama i šarmom, u raznim televizijskim emisijama osvojio je srca publike pored malih ekrana. Radio je kao voditelj u produkcijskoj kući emošn, na Prvoj i Pink televiziji.

Osim voditeljstva, značajne uloge imao je filmovima i serijama, ali i pozorišnim predstavama.

Njegova najznačajnija uloga je u seriji „Pevaj, brate“ u kojoj igra Gorana Fajtu Ćirkovića.

Detinjstvo i obrazovanje

Odrastao je u Beogradu. Rođen je 21. septembra 1972. godine. U detinjstvu se često selio sa porodicom. Odrastao je u više od oko deset beogradskih naselja i na taj način stekao mnogo prijatelja u detinjstvu širom Beograda. Ima dva brata.

Nakon završene osnovne škole u Beogradu, upisao je srednju školu Vazduhoplovnu akademiju „Petar Drapšin“. Imao je veliku želju da postane pilot s obzirom da su se njegovi roditelji družili sa pilotima i stjuardesama pa je mnogo naučio od njih o tom pozivu. Sa avionom je prvi put leteo kada je imao 16 godina u uverio se o tome o kakvoj profesiji je reč.

Od desete godine bavio se fudbalom. Igrao je za Fudbalski klub „Crvena zvezda“ sve do osamnaeste godine.

Završio je Akademiju za pilote u Vršcu 1995. godine. Zbog tadašnje teške situacije u JAT-u roditelji su ga posavetovali da svoj životni poziv usmeri u drugom pravcu. S obzirom da je voleo pozorišne predstave logičan izbor mu je bio da upiše glumu.

Već 1999. godine diplomirao je na BK Univerzitetu u Beogradu u klasi profesora Ivana Bekjareva.

Glumačka karijera

Prvu filmsku ulogu Kalinić je imao 1997. godine u filmu „Ptice koje ne polete“. Već godinu dana kasnije igrao je u „Stršljenu“. 1999. godine dobio je značajne uloge u filmu „Forma formalina“ i popularnoj televizijskoj seriji „Porodično blago“. Kraj devedesetih godina označio je uspešan početak njegove glumačke karijere iako je kasnije u njegovoj profesiji posao televizijskog voditelja postao dominantan.

Glumio je Zorana u filmu „Drugi čovek“ koji je izašao 2000. godine. Snimanje serije „Porodično blago“ nastavio je 2001. godine, a iste godine igrao je i u filmu „Sve je za ljude“.

U filmovima „Tajna običnih stvari“ i „Država mrtvih“ dobio je uloge 2002. godine. Imao je izuzetno uspešnu ulogu Žileta u „Mešovitom braku“ 2003. godine. Napravio je dve godine pauze kada su filmovi u pitanju, a onda 2005. godine glumio u „Zvezde ljubavi“ i seriji „Ljubav, navika, panika“.

Tri godine posle, 2008. igrao je Slavena Denčića u „Pare ili život“. Od 2007. do 2008. igrao je Vladu u seriji „Ljubav i mržnja“.

U 2017. godini igrao je Pericu u filmu „Vrati se Zone“ koji je svojevrsni nastavak filma „Zona Zamfirova“.

„Pevaj, brate“

Njegova najznačajnija uloga došla je 2011. godine. Igrao je Gorana Fajtu Ćirkovića u seriji „Pevaj, brate“ čije je snimanje trajalo sve do 2013. Ova serija prikazivana je na Prvoj televiziji, a potom je reprizirana i na O2.

Reč je o komediji u kojoj su pored Milana Kalinića igrali Andrija Milošević i Milan Vasić. Serija je doživela veliki uspeh, a rađena je po motivima istoimene pozorišne predstave.

Tri velika glumačka imena publici su predstavila svet pop i rok muzike, te muzičara koji pokušavaju da nađu svoj put „u beznađu“ na vrlo humorističan način.

Pozorište

„Pevaj, brate“ Kalinić je igrao i u pozorištu. Osim ove predstave, izdvojile su se i predstave „Ko je ovde idiot“, „Ožalošćena porodica“, „Ljubavnik velikog stila“.

Voditeljska karijera

Iako je po zanimanju glumac, posao televizijskog voditelja odavno je postao dominantan u karijeri Milana Kalinića. Po tome je postao prepoznatljiv i popularan. Pubika obožava da ga gleda u ulozi voditelja raznih televizijskih formata. Pokazao se kao vrlo kvalitetan voditelj, zanimljiv, sa vrlo specifičnim smislom za humor.

Emisija „Leteći start“ 2002. godine označila je početak njegove karijere televizijskog voditelja. Posle toga usledile su emisije „Ruski rulet“, „Sve za ljubav“ i rijaliti šou „Veliki Brat“. Reč je o vrlo popularnim emisijama u kojima je ulogu domaćina i televizijskog voditelja imao Kalinić i tako pridobio simpatije široke narodne mase pored malih ekrana.

Kalinić je kasnije pričao da je emisiju „Veliki Brat“ vodio zbog „poslovnog kodeksa i prijateljskog odnosa“ sa produkcijskom kućom za koju je radio, ali nije bio oduševljen samim projektom.

U tom periodu bio je zaposlen u produkcijskoj kući Emošn. Reč je o srpskoj produkcijskoj kući koja je proizvodila različite vrste televizijskog sadržaja.

Ova kuća bila je „odskočna daska“ za Kalinića koji je posle toga prešao na Prvu televiziju.

Vodio je emisiju „Operacija trijumf“ za koju smatra da je najbolja emisija u Srbiji koja je na svetskom nivou.

Prva televizija

Kada je prešao na Prvu televiziju počeo je da vodi emisiju „Izađi na crtu“. Ova misija trajala je godinu dana jer je reč o vrlo skupom projektu. Ova emisija je rađena ranije u Nemačkoj i već tada Kalinić je znao da je to sve što on želi od jedne emisije. Kada je dobio ponudu da on tu emisiju radi u Srbiji bio je presrećan.

Na Prvoj je radio 2011. i 2012. godine. Takođe, 2014. godine učestvovao je u šou „Ples sa zvezdama“ koji je emitovan na ovoj televiziji.

„Ples sa zvezdama“ je emisija koja je poznata širom sveta. Parovi se takmiče u plesu, a jedan od partnera je poznata ličnost iz javnog života u Srbiji.

Pink televizija

Kao voditelj „Pinkovih zvezda“, muzičke emisije na Pink televiziji, postao je još popularniji. Na Pink televiziju prešao je sa Prve televizije, a ovaj transfer u njegovoj voditeljskoj karijeri pokazao se kao pun pogodak.

Muzički šou „Pinkove zvezde“ koji je osmislio Željko Mitrović zasnovan je na principu eliminacija od 49 emisija sa ciljem da se izabere najbolji pevač ili pevačica među takmičarima. Ova emisija sa emitovanjem je počela 2014. godine.

Na Pinku takođe učestvuje u emisiji „Audicija“ kao jedan od članova žirija. Reč je o talent šou programu koji se na Pinku emituje od 2015. godine. Kalinić je bio jedan od članova žirija, a najpoznatiji kolega u žiriju pored Kalinića bio je Andrija Milošević i Dragan Marinković Maca.

Privatni život

Oženjen je i otac dvoje dece. Njegova supruga zove se Sandra, a deca Tea i Vuk.  Svoj porodični život čuva daleko od očiju javnosti čiju maštu zagolica samo slikama na društvenim mrežama. Ovaj brak nisu pratili skandali.

Sandra je vrlo lepa i atraktivna, te važi za jednu od najlepših žena u Srbiji, ali ne voli da se eksponira u javnosti.

Roditeljstvo

Kao otac decu uči da budu dobri i pošteni ljudi, da je nekada bolje ići na svoju štetu, ali da ostanu pošteni. U vaspitanju dece bračnom paru Kalinić pomažu i njihovi roditelji i tome posvećuju mnogo pažnje. Roditeljstvo je, kako kaže, najteži posao koji ima u životu.

Filmografija

 • 1997. Ptice koje ne polete
 • 1998. Stršljen
 • 1999. Forma formalina
 • 1999. Porodično blago
 • 2000. Drugi čovek
 • 2001. Sve je za ljude
 • 2001. Porodično blago 2
 • 2002. Tajne običnih stvari
 • 2003. Mješoviti brak
 • 2005. Zvezde ljubavi
 • 2005. Ljubav, navika, panika
 • 2008. Pare ili život
 • 2007. – 2008. Ljubav ili mržnja
 • 2011. – 2013. Pevaj, brate
 • 2017. Vrati se Zone

Milan Kalinić na društvenim mrežama

InstagramMilan @ Instagram