Saška Veselinov Đoković

Kratke informacije

Ime i prezimeSaška Veselinov Đoković
Datum rođenjanovembar 1999.
Mesto rođenjaNepoznato
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeModel, modna kreatorka, TV voditeljka

Biografija

Aleksandra Saška Veselinov Đoković je srpska manekenka, model, modna kreatorka i televizijska voditeljka. Rođena je u novembru 1999. godine. Živi i radi u Beogradu. Udata je za Đorđa Đokovića, mlađeg brata tenisera Novaka Đokovića sa kojim ima sina Aleksandra.

Saška Veselinov se dugi niz godina bavila modelingom. Šira javnost ju je upoznala 2017. godine kada je ponela titulu prve pratilje „Mis YU“ takmičenja. Dve godine kasnije je osvojila titulu mis šarma na takmičenju u Kušadasiju.

Između ostalih, na otvaranju Serbia Fashion Week-a 2018. godine nosila je reviju Svetlane Braun.

Vodila je emisije na televizijama „Arena sport“, „Red TV“, „EuroNews Srbija“.

Od jula 2022. godine ima vlastiti modni brend „SAASH“ koji je za vrlo kratko vreme postao vrlo popularan u Srbiji i regionu. Pored toga, vlasnica je salona venčanica „Saash Wedding Concept“.

Karijera

Aleksandra Veselinov je sa 17 godina odlučila da se bavi modelingom. Sarađivala je sa domaćim i stranim modnim agencijama i dizajnerima. U fokus šire javnosti je dospela 2017. godina kada je osvojila titulu prve pratilje na takmičenju „Mis YU“.

Sledeće godine je na otvaranju modnog događaja „Serbia Fashion Week“ nosila reviju dizajnerke Svetlane Braun, a 2019. godine je na takmičenju u Kušadasiju ponela titulu mis šarma.

Uporedo sa modelingom, Saška je počela da radi na televiziji. Vodila je uglavnom sportske emisije na televizijama „Arena sport“, „EuroNews Srbija“ i „Red TV“.

Tražeći odgovarajući kupaći kostim došla je na ideju da pokrene vlastiti modni brend. Tako je nastala njena prva linija kupaćih kostima za žene pod nazivom „SAASH“. S obzirom na to da su mnoge dame dobro reagovale na ovaj projekat, Saška je odlučila da proširi asortiman svojih proizvoda.

Usledila je kolekcija leto-zima, potom kolekcija venčanica i kolekcija odevnih komada od veštačke kože.

Za promociju svojih kolekcija, između ostalih, koristi društvenu mrežu „Instagram“, gde je prati preko 87 hiljada ljudi.

Njene proizvode promovisale su mnoge poznate ličnosti iz Srbije i regiona, a u jednom intervjuu je najavila da planira da napravi kolekciju muških kupaćih kostima, kao i da radi na nekim drugim projektima.

Saška je u istom intervjuu istakla da ne planira da zapostavi karijeru na televiziji, te da će uskoro publika jedne nacionalne televizije moći da je vidi u novom projektu.

Privatni život

Aleksandra Saška Veselinov je rođena 1999. godine. Premda se od 17. godine bavi modelingom i uprkos činjenici da dugo radi na televiziji, trudila se da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Ipak, nakon što je u javnost „procurela“ informacija da je u vezi sa Đorđem Đokovićem, najmlađim bratom tenisera Novaka Đokovića, našla se u žiži interesovanja, pa su mnogi tabloidi počeli da istražuju njenu prošlost.

Saška je jednom prilikom kazala da nije zaljubljive prirode i da je pre veze sa Đorđem imala dužu vezu i da je živela sa bivšim partnerom.

Već nakon 20 dana zabavljanja sa Đokovićem je otišla na letovanje. Proveli su dve nedelje zajedno, pa su shvatili da žele da počnu da grade vlastiti dom.

Počeli su da žive skupa, ali su se i dalje retko zajedno pojavljivali u javnosti. Mlada voditeljka i dizajnerka je tvrdila da se nisu krili, međutim, nisu želeli da zbog te veze budu na meti, kako bi mogli da se posvete poslovnim projektima na kojima su radili zajedno ili odvojeno.

Tako je, na primer, Saška bila deo marketinškog tima turnira „Serbia Open“ čiji je Đorđe direktor.

Saška i Đorđe su se venčali u septembru 2022. godine u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Ceremoniji su prisustvovali samo članovi najuže porodice, a potom su sa gostima slavlje nastavili u Herceg Novom.

U martu 2023. godine dobili su sina kome su dali ime Aleksandar. Svoja iskustva o trudnoći podelila je sa pratiocima na „Instagramu“.

Naime, mlada majka je kazala da je u trudnoći dobila 20 kilograma, te da se do 9. meseca hranila zdravo, a potom su „stvari izmakle kontroli“.

Napisala je da je trenirala četiri do pet puta sedmično, te da se suočila sa problemom zadržavanja vode zbog čega su joj zglobovi oticali od sedmog meseca.

Ipak, Saška je na svet donela zdravog dečaka, a snimci sa slavlja su obišli društvene mreže i portale širom regiona.

Samo tri nedelje kasnije mlada majka je ponovo počela da radi.

Premda su tabloidi često pisali da Saška i Jelena Đoković, Novakova supruga nisu u dobrim odnosima, one su to demantovale snimkom na kome se vidi i čuje kako zajedno pevaju.

Saška ne krije da je u odličnim odnosima sa Đoletovom majkom Dijanom, ali i da ju je cela porodica Đoković odlično prihvatila.

Saška Veselinov Đoković na društvenim mrežama

InstagramSaška @ Instagram