Miki Mećava (Milan Obradović)

Kratke informacije

Ime i prezimeMiki Mećava (Milan Obradović)
Datum rođenja3. Jun 1962.
Mesto rođenjaProkuplje
DržavaSrbija
PrebivališteNovi Beograd
ZanimanjePevač
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Milan Obradović, alias Miki Mećava, je pevač koji je poznat po tome što na svim svojim nastupima nosi maramu na glavi. Rođen je 3. juna 1962. godine u Prokuplju. Oženjen je i ima dvoje dece, ćerku i sina.

Osim pevanja, ume da svira bubanj i udaraljke, a u slobodno vreme radi sa elektronikom, drvetom, kao i bravarske poslove. Smatra da su njegove vrline to što je pedantan, odgovoran i svestran, a mane to što je brzoplet i tvrdoglav. Omiljena knjiga mu je „Na Drini ćuprija“, a film „Ko to tamo peva“. Obožava životinje i trudi se da uživa u životu.

Sa Grupom Mećava (klavijature Predrag  Jovanović – Pezon, bas i vokal Mijalko Spasojević – Mija, bubnjevi i vokal Milan Obradović – Miki, harmonika Goran Šekularac-Sheki) je 1994. debitovao na muzičkoj sceni sa albumom „Potrebe nema“ koji je objavila produkcijska kuća ZAM. Osim naslovne numere, na njemu se našlo još sedam: „Što me neće tvoja majka“, „Vodiću te do meseca“, „Neću da krijem“, „Štikla“, „Ona više ne živi tu“, „Okovana zlatom“, “ Duboko pod kožom“. Album je postigao veliki uspeh i par pesama su postale hitovi.

Grupa Mećava 1996. godine menja izdavačku kuću i prelazi u PGP RTS koji izdaje njihov drugi album na kome su pesme: „Da mi je“, „Okovi“, „Veseljak“, “ Sve bih dao da te ne volim“, „Zima“, „Pop“, „Uporna“, „Srećno, mala“.

Posle nesuglasica sa bendom, Miki napušta Grupu Mećava, a 1999. godine odlazi u ZAM produkciju i snima solo album na kome se nalazi sedam novim numera: „Nena“, „Ime tvoje“, “ Hajde, ciganko“, „Crni uvojci“, „Za moju dušu“, „Na Sv. Jovana“, „Mozaik“. Zašto je uzeo novo umetničko ime po bivšem bendu ostaje nepoznato.

2009. godine, posle duge pauze, je započeo saradnju sa Grand produkcijom koja je objavila CD „Jastuk za troje“ sa jedanaest novih pesmama: „Marina“, “ Ajde, ajde, zaigraj“, „Lepu te je majka rodila“, “ Da se pozdravimo“, “ Zlatibor“, “ Udade se, Jagodo“, „Ljubav i snovi“, „Jastuk za troje“, „Luda mala“, “ Opet ćeš na moja vrata kucati“, „Lud 100 %“.

2012. godine je učestvovao na Grand Diet Plus festivalu gde je izveo numeru „Svetlo u tami“.

2014. godine se na Zimskoj kolekciji Grand hitova 2014 našla Mikijeva pesma „Njeno ime“.

Voleo bi da povrati staru slavu i da održi koncert u beogradskoj Areni.

Ekipa Paparaco lova je snimila Mikija kako se udvara devojci kolege Ere Ojdanića dok on nastupa u novogodišnjem programu na televiziji „Grand“. Pevač je izjavio da mu se pokojna starleta i pevačica Slađana Guduraš, neposredno pre udesa, žalila da strahuje da će je neko ubiti. Miki je mislio da samo želi da skrene pažnju na sebe, ali ubrzo je pronađena u slupanom „Golfu 5“ u kanalu pored puta Sremska Rača – Kuzmin. Iako ju je kratko poznavao, činila mu se kao dobra osoba i bilo mu je jako žao kada je čuo tu strašnu vest.

2013. godine je ušao na „Farmu 4“ na kojoj se zadržao 82 dana. Od takmičara ga je najviše razočarala koleginica Zorica Marković koja mu je pričala iza leđa. Sa Vesnom Rivas je razmenjivao uvrede jer ga je optužila da ogovara farmere, kao i sa manekenom Filipom Panajotovićem koji je odbio da mu pomogne oko drva. Često je masirao žene, posebno Gocu Božinovsku koja ga je na imanju smatrala jedinim prijateljem. Bio je blizak sa Seksi Sandrom, ali supruga mu to zamerila.

2016. godine se ponovo takmičio na „Farmi 7“. Glasovima publike je izabran za prvog gazdu, a sluge su mu bile pevači Vesna Zmijanac i Čedo Dačić. Farmeri su ga naterali da skine maramu pa je konačno pokazao kako izgleda bez svog zaštitnog znaka. Kao i u prvom učešću na „Farmi“, nastavio je da masira takmičarke i nije propuštao priliku da opipa njihove atribute. Sa Zoricom Marković je imao ozbiljnu svađu koja je počela psovkama, a nastavila se gađanjem flašama. Zahvaljujući drugim farmerima, incident je sprečen.

Miki Mećava (Milan Obradović) na društvenim mrežama

FacebookMiki @ Facebook