Mimi Mercedez

Kratke informacije

Ime i prezimeMimi Mercedez
Datum rođenja23. novembar 1992.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrRap, hip-hop

Biografija

Milena Janković, poznatija kao Mimi Mercedez, je kontroverzna srpska reperka. Rođena je 23.11.1992. godine u Beogradu. Prvo je živela u Borči, a zatim na Konjarniku.

Njeno umetničko prezime nema veze sa kolima, već sa tim što za porno zvezdu Ninu Mercedez kaže da je njena „majka“.

Sebe opisuje kao provokativnu, vulgarnu i eksplicitnu. Smatra da je dobar uzor mladima. U svojim tekstovima najčešće obrađuje teme narkomanije, seksa i nasilja.

Njen uzor je Juice (Đus). Članica je rep kolektiva Bombe Devedesetih i ženske bande BFOĐ (Bahata familija obrijane Đane). Volela bi da snimi duet sa pevačicom Darom Bubamarom.

Kada je išla u srednju školu, želela je da bude samostalna pa je počela da igra u striptiz klubu. Kaže da je skidala samo gornji veš i da je tu naučila da se ponaša na sceni. Volela bi da na svojim nastupima spoji striptiz i repovanje.

Mimi dugo sluša rep i dopada joj se hip-hop i crnačka kultura. 2011. godine je počela da se bavi ovom vrstom muzike. Njena prva pesma „Napucane svinjice“, koja opisuje život debele devojke koja je umislila da je faca, je izazvala burne reakcije i uklonjena je sa YouTube-a.

2015. godine je promovisala prvi EP pod nazivom „Napaljene uličarke“. U maju iste godine je izašao Mimin album „Našminkam se i pravim haos“.

2016. godine je, pod nadimkom „Guda iz huda“, objavila provokativan spot za pesmu „Crna marama“. Sa Kayom je snimila duet „Ne možeš da sediš sa nama“. Učestvovala je na humanitarnom koncertu, a prihod od karata je uplaćen na račun Društva za mentalno nedovoljno razvijene osobe iz Rume.

Na telu ima šest tetovaža: „Money maker“ izraz koji crnci koriste za dobru zadnjicu, „gangsta“ pandu na nozi, ime njene ekipe „Bahata Familija Obrijane Đane“ na dnu stomaka, na ruci ima simbol sa zastave Mozambika, koja predstavlja njena politička uverenja, zatim natpis na engleskom: „Samo ja sebi mogu da sudim“ koji se nalazi na vratu i stih iz njene omiljene pesme na podlaktici.

Mimi Mercedez na društvenim mrežama

FacebookMimi @ Facebook
InstagramMimi @ Instagram