Mirna Radulović

Kratke informacije

Ime i prezimeMirna Radulović
Datum rođenja5. jul 1992.
Mesto rođenjaSubotica
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Mirna Radulović je srpska pop pevačica i kompozitor. Rođena je 5. jula 1992. godine u Subotici.

Mirnina majka je glumica i balerina Narodnog pozorišta Subotica. Ima sestru bliznakinju, Neru, sa kojom je nastupala u klubovima. Navela je da su njeni muzički idoli: Bijonse Nouls (Beyoncé Knowles) i Kristina Agilera (Christina Aguilera). Svira violinu, klavir i gitaru.

2011. godine je prošla audiciju za prvu sezonu muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije. Ipak je napustila takmičenje jer se posle prvog nastupa pred sudijama onesvestila.

2012. godine je učestvovala u drugoj sezoni i osvojila je prvo mesto. Neke od pesama koje je izvela su: „Karta za jug“, „Više se ne vraćaš“, „A tebe nema“, „Janoš“, „Naughty girl“, „Girl on fire“, „Simply the best“, „Hallelujah“, itd. Kao nagradu je dobila snimanje i promociju albuma u vrednosti od 100.000 evra.

Početkom 2013. godine je sa Nevenom Božović i Sarom Jovanović osnovala muzičku grupu Moje 3 sa ciljem da nastupe na Beoviziji. Kompozitor Saša Milošević Mare i tekstopisac Marina Tucaković su im napravili pesmu „Ljubav je svuda“.

U martu iste godine su učestvovale na Beosongu. Osvojile su prvo mesto i novčanu nagradu od 5.000 evra. Dva meseca kasnije su nastupale na Evroviziji koja je održana u Švedskoj. Pošto su bile jedanaeste, nisu se plasirale u finale. Dodeljena im je šaljiva nagrada Barbara Deks za najlošije obučene predstavnike.

Krajem maja, grupa je rastavljena i sve članice su krenule svojim putem.

Početkom 2014. godine Mirna je objavila singlove: „Slušaj dobro“ i „Pred svima“. Sa Davorom Jovanovićem, pobednikom prve sezone Prvog glasa Srbije, je snimila duet „Slatka obmana“ koji su izveli na Grandovom festivalu. Osvojili su šesto mesto.

2015. godine Mirna i Davor su tužili TV Prvu zbog neispunjenih obaveza i obećanja.

Privatni život

Nakon Prvog glasa Srbije, mediji su pisali da je Mirnu prevario dečko. Takođe su se pojavile spekulacije da je bila u vezi sa kolegom iz takmičenja, Zoranom Stanićem.

Kratko se zabavljala sa koreografom Milošem Paunovićem.

Mirna Radulović na društvenim mrežama

FacebookMirna @ Facebook
InstagramMirna @ Instagram