Nevena Božović

Kratke informacije

Ime i prezimeNevena Božović
Datum rođenja15. jun 1994.
Mesto rođenjaKosovska Mitrovica
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Nevena Božović je srpska pop pevačica. Rođena je 15. juna 1994. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Njeni roditelji su Ružica i Zoran, a ima i sestru Jelenu. Osnovnu i srednju školu je pohađala u rodnom gradu. Upisala je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Takmičila se na brojnim festivalima dečje zabavne muzike, a nagrade je osvojila na: festivalu Čarolija, Cvrkuti sa Ibra, Svetosavskom festivalu u Zrenjaninu i Dečjem festivalu u Kruševcu.

U oktobru 2007. godine je izabrana da predstavlja Srbiju na Dečjoj pesmi Evrovizije u Roterdamu. Izvela je baladu „Piši mi“ za koju je pisala tekst i muziku.

U decembru iste godine je bila treća na ovom takmičenju. Upisala je muzičku školu i počela je profesionalno da se bavi muzikom.

2009. godine je učestvovala na festivalu Sunčane Skale i osvojila je Zlatnu sirenu na Večeri novih zvijezda. Predstavila se numerom „Ti“ koju su uradili Lejla Hot i Dušan Popović.

2010. godine je na italijskom takmičenju „Verdinote kontest“ promovisala pesmu „Il mio domani“ koja joj je donela prvu nagradu.

2012. godine se prijavila za muzičko takmičenje Prvi glas Srbije. Prošla je audiciju i, nakon tri meseca, osvojila je drugo mesto. Tutor joj je bila jedna od najpopularnijih srpskih pop pevačica, Aleksandra Radović, koja je, sa pevačem Vladom Georgievim i kompozitorom Sašom Miloševićem Maretom, bila u žiriju. Neke od pesama koje je Nevena izvela su: „Jutro“, „Vidovdan“, „Zajdi, zajdi“, „Kada ljubiš anđela“, „Rođeni“, „Toxic“, „Because of you“, itd.

2013. godine je sa Mirnom Radulović i Sarom Jovanović osnovala muzičku grupu Moje tri. Učestvovale su na Beosongu i izabrane su da predstavljaju Srbiju na Evroviziji u Malmeu. Otpevale su numeru „Ljubav je svuda“ koju je komponovao Mare, a tekst je napisala Marina Tucaković. Snimile su verziju na engleskom jeziku koju su promovisale u Amsterdamu.

U maju su Nevena, Mirna i Sara nastupile na Evroviziji. Pošto su osvojile 11. mesto, nisu se plasirale u finale. Dodeljena im je šaljiva nagrada Barbara Deks koja je namenjena najlošije obučenim predstavnicima. Nakon ovog takmičenja, svaka članica je nastavila da radi na solo karijeri.

U julu 2013. godine, Nevena je objavila singl „Pogledaj me“. Muziku i tekst je uradila Aleksandra Kovač koja je pevala i prateće vokale.

Krajem godine je izbacila singl „Znam da noćas gubim te“ za koji je snimila spot.

Sredinom 2014. godine se pojavila na festivalu Proleće u Beogradu na kome je izvela pesmu „Tačka“. Usledio je singl „Bal“. Glavnu mušku ulogu u spotu je poverila glumcu Milošu Bikoviću koji ga je i režirao.

2015. godine je promovisala singl „Trebam tebe“, a u spotu se pojavio hrvatski model Vlaho Arbulić. U decembru je predstavila numeru „Čujem da dolaziš u grad“.

Privatni život

Kada je bila mala, Nevena je trenirala košarku. U sedmom razredu se dvoumila da li da postane košarkašica ili pijanistkinja, ali se odlučila za pevanje. Nastavila je da se bavi sportom i trudi se da nedeljno odradi bar tri treninga u teretani. Od trinaeste godine je vegetarijanac. Voli da putuje, da uči nove jezike i da prati modu u kojoj se nada da će se oprobati.

Mediji su je povezivali sa glumcem Milošem Bikovićem i odbojkašem Aleksandrom Atanasijevićem koji je bio u vezi sa njenom koleginicom i prijateljicom Sarom Jovanović. Nevena je prema pisanju portala NaDlanu negirala ove špekulacije.

Nevena Božović na društvenim mrežama

FacebookNevena @ Facebook
InstagramNevena @ Instagram
YoutubeNevena @ YouTube