Nikolija Jovanović

Kratke informacije

Ime i prezimeNikolija Jovanović
Datum rođenja19. oktobar 1989.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica, plesačica, model
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Nikolija Jovanović je srpska pop-folk pevačica, plesačica i model. Rođena je 19. oktobra 1989. godine u Zagrebu. Živi u Beogradu. U vezi je sa pevačem Reljom Popovićem.

Privatni život

Nikolijina majka je poznata pevačica Vesna Zmijanac, a otac je Vlada Jovanović, bivši šef marketinga PGP RTS-a. Po ocu ima sestru Teodoru i brata Luku.

Završila je Fakultet za biznis i finansiranje na Američkom univerzitetu u Atini. U slobodno vreme je igrala po klubovima i radila je kao foto-model.

Nikolija intrigira javnost kao što je to nekada radila njena majka. Paparaci su je uhvatili u prljavom plesu sa jednim članom benda „50 Cent“ na privatnoj žurci, nakon koncerta u Beogradu.

U Atini je započela vezu sa tri godine mlađim Atanasiosom Adetokunbom, košarkašem koji je igrao u razvojnoj NBA ligi.

Krajem 2014. godine Nikolija i Relja Popović, frontmen benda Elitni odredi, su započeli vezu. Početkom naredne godine pevačica je zatrudnela, ali ubrzo je izgubila bebu. Njena majka je za to okrivila medije koji su pisali da Nikolija ne čeka Reljino dete.

Početkom 2016. godine pevačica je ponovo zatrudnela, a u septembru je rodila ćerku Reu.

Karijera

2010. godine pevačica je sa majkom učestvovala u rijalitiju Survovor Srbija VIP: Filipini. Ova sezona je snimana na poluostrvu Karamoan. Nikolija je zapala u depresiju i nije mogla da se navikne na teške uslove kao što su: nedostatak higijene, nespavanje, itd. Ubrzo je napustila tajno ostrvo Novog kraljevstva.

2011. godine je snimila svoju prvu pesmu, duet „Crazy 2 night“ sa DJ Kasom.

2013. godine je izbacila singl „Nikolija“ i duete: „Ćao zdravo“ sa Tečom i „Milion dolara“ sa Anom NikoRelić. Pesma je postala veliki hit, ali je ubrzo zabranjena za maloletnike.

2014. godine Nikolija se takmičila u talent šou „Ples sa zvezdama“. Njen partner je bio glumac Ivan Mihailović. Uradila je singl „Kako posle mene“ i duete: „Premija“ sa Dadom Polumentom, kao i „Alkohola litar“ sa Elitnim odredima i DJ Mlađom koji na you tube-u ima 43.226.495 pregleda.

2015. godine je objavila pesme: „Opasna igra“ i „Ljubavni maneken“.

2016. godine je promovisala numeru „Niko kao mi“ za koju je snimila spot.

U 2017. godini izdala je tri singla „Promeni mi planove“, „Loš momak“ i „Moj tempo“.

2018. godine dobila je sporednu ulogu u filmskom ostvarenju Voja Sinovljeva. Iste godine izdala je singlove „Malo“, „Nema limita“ i „Slažem“.

Nikolija Jovanović na društvenim mrežama

FacebookNikolija @ Facebook
InstagramNikolija @ Instagram
TwitterNikolija @ Twitter
YoutubeNikolija @ YouTube