Rialda Karahasanović

Kratke informacije

Ime i prezimeRialda Karahasanović
Datum rođenja12. novembar 1992.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Rialda Karahasanović – Lokvančić je bosanskohercegovačka pevačica, glumica i dizajnerka. Rođena je 12. novembra 1992. godine u Sarajevu. Udata je za sarajevskog biznismena Aliju Lokvančića.

Postala je poznata nakon učešća u muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“ na Hayat televiziji. Nakon toga snimila je četiri singla koji su veoma brzo dobili pozitivne reakcije publike u Bosni i Hercegovini i regionu. U oktobru 2017. godine snimila je pesmu „Bezimeni“ sa srpskom pevačicom Gocom Tržan.

Detinjstvo i obrazovanje

Rialda Karahasanović je rođena u Sarajevu ratne 1992. godine. Ima mlađeg brata Ajdina. Njen otac, poznati muzičar Amir Karahasanović i majka Sabrina Nogo rastali su se kada je Rijaldi bilo četiri godine. Amir je 2009. godine oženio Sabinu Porobić s kojom ima ćerku Nađu.

S obrzirom da je odrasla u muzičkoj porodici Rialda je počela da peva već sa tri godine. Uporedo sa osnovnom školom završila je i muzičku školu, smer klavir. Sedam godina je bila član dečijeg hora „Princess krofne“. Završila je srednju Turističku školu u Sarajevu, te upisala ekonomiju u rodnom gradu.

Karijera

Javnosti je, osim što je ćerka Amira Karahasanovića, frontmena benda Sarr-e-Roma, postala poznata 2013. godine, nakon nastupa u petoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“. Kako sama kaže na takmičenje se prijavila na nagovor prijatelja, te se nije adekvatno pripremala za nastupe, pa je ispala već u ranoj fazi takmičenja. Drugi put se za učešće prijavila u sedmoj sezoni 2015. godine, te pobrala simpatije žirija i publike. U ovoj sezoni došla je do finala, nakon koga je njena karijera krenula uzlaznom putanjom. Zbog izbora pesama i glasovnih mogućnosti mediji su je nazivali bosanskom Severinom.

Njen prvi singl „Korak do dna“  objavljen je 8. septembra 2015. godine u Hotelu „Bosna“ u Sarajevu. Muziku i tekst pisao je Đorđe Jovančić, a aranžman je radio Amil Lojo. Pesmu je pratio i spot, a objavljena je u produkciji kuće „Hayat“. Već u februaru sledeće godine Rialda je objavila pesmu „Žena svijetom upravlja“ za koju su tekst, muziku i aranžman pisali Dženita Parić i Amil Lojo. Singl i spot su premijerno prikazani publici u sarajevskom klubu „Bambus“. Polovinom godine snimila je pesmu „Ti me boliš“ sa muzičarima Almirom M., MC Stankom i Tribute bendom. Usledili su nastupi u brojnim sarajevskim klubovima, a neke od njih Rialda je radila u saradnji s ocem Amirom.

U januaru 2017. godine objavila je baladu „Ljubav od baruta“ čiji tekst potpisuje Aleksandra Milutinović. Pesma i spot su predstavlljeni i na „CMC“ festivalu u Vodicama. Nakon toga usledila je dvomesečna američka turneja sa Tibute bendom. U julu 2017. godine objavljena je pesma „Ludnica“ koju je Rialda otpevala u duetu sa pevačem Benjaminom Salkovićem, poznatijim kao Beco Fantastik. Usledila je saradnja sa srpskom pevačicom Gocom Tržan. Polovinom oktobra premijerno su u emisiji „Ami G show“ izvele pesmu „Bezimeni“, za koju je spot već u pripremi.

Rialda za svoju muziku kaže da predstavlja mešavinu orijenta i savremene muzike, a sebe vidi više kao pop nego kao folk pevačicu.

Diskografija

  • 2015. „Korak do dna“
  • 2016. „Žena svijetom upravlja“
  • 2016. Ti me boliš“
  • 2017. „Ljubav od baruta“
  • 2017. „Ludnica“
  • 2017. „Bezimeni“

Ostali projekti

Pre nego što je odlučila da se posveti muzičkoj karijeri, Rialda se bavila manekenstvom. Uporedo sa muzičkom karijerom, povremeno je i glumila. Polovinom 2015. godine dizajnirala je sopstvenu liniju kupaćih kostima, a već u junu sledeće godine izašla je njena druga linija kupaćih kostima pod nazivom „Lola“.

Osim što je poznata po svojim pesmama, atraktivnom izgledu i modnom angažmanu, Rialda Karahasanović – Lokvančić, poznata je i po svom humanitarnom radu. Odazvala se brojnim humanitarnim koncertima širom BiH, te putem društvenih mreža često objavljuje apele za pomoć ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. Još 2013. godine pevala je na humanitarnoj zabavi za Amara Šabovića u Sarajevu. Već dve godine zaredom poklanja maturske haljine devojkama koje završavaju srednju školu, a nisu u mogućosti da ih same kupe.

Privatni život

S obzirom na njen posao i veliku popularnost koju je poslednjih godina stekla, Rialda je česta tema tabloida u Bosni i Hercegovini. Udala se veoma mlada, i to nakon šest meseci veze za 12 godina starijeg sarajevskog biznismena Aliju Lokvančića. Venčali su se 12. aprila 2013. godine u krugu porodice i prijatelja. Za Aliju kaže da joj je velika podrška i najbolji drug, te da bez njega njena karijera ne bi išla uzlaznom putanjom. Uprkos čestim svađama, te medijskim spekulacijama da su se razišli i da žive odvojeno, Rialda kaže da ljubav uvek pobeđuje, te da je u skladnom braku s Alijom. Tokom leta 2017. godine sa društvenih mreža je izbrisala fotografije na kojima pozira sa suprugom, te iz ličnih podataka na profilima izbrisala prezime Lokvančić. Iako su novinari svakodnevno tražili komentar za ovakav postupak, Rialda i njen suprug nisu želeli o tome javno da govore.

Rialda Karahasanović na društvenim mrežama

FacebookRialda @ Facebook
InstagramRialda @ Instagram