Sanja Vučić

Kratke informacije

Ime i prezimeSanja Vučić
Datum rođenja8. avgust 1993.
Mesto rođenjaKruševac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrDžez, rege, ska, dab, pank-rok i pop

Biografija

Sanja Vučić je srpska džez, rege, ska, dab, pank-rok i pop pevačica, te aktuelna članica ženske grupe Harikejn (Hurricane). Rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu. Živi i radi u Beogradu.

Pevanjem je počela da se bavi vrlo rano. Pohađala je nižu i srednju muzičku školu u rodnom gradu, te pevala u crkvenom horu i etno sastavu. Tokom srednje škole je imala i nekoliko svojih bendova, a dolaskom u Beograd se pridružila rege-dab-ska bendu ZAA sa kojim je 2014. godine snimila album „What About“.

Dve godine kasnije je odabrana da predstavlja Srbiju na izboru za Pesmu Evrovizije. Njena numera „Goodbye“ je osvojila 18. mesto u ukupnom plasmanu.

Ženskoj grupi Harikejn se pridružila odmah po njenom osnivanju. Snimile su nekoliko singlova na engleskom jeziku, ali im je pesma „Favorito“ iz 2019. godine donela neverovatnu popularnost. Usledili su vrlo uspešni singlovi „Avantura“ i „Brzi prsti“.

U martu 2020. godine su odabrane da pesmom „Hasta la vista“ prestavljaju Srbiju na Evrosongu, koji je zbog pandemije korona virusa odgođen.

Nakon toga su sa Em Si Stojanom (MC Stojan) objavile singl „Tuturutu“ koji „preti“ da nadmaši uspeh njihovog hita „Favorito“.

Sanja je imala priliku da bude jedna od članica češkog i francuskog izbora za Pesmu Evrovizije, a glumila je i u humorističnoj seriji „Psi laju vetar nosi“ koja je emitovana na programu Radio Televizije Srbije (RTS).

Detinjstvo i obrazovanje

Sanja Vučić je rođena 1993. godine u Kruševcu. Odrasla je u muzičkoj porodici, te je ljubav prema umetnosti pokazala vrlo rano. Jednom prilikom je priznala da su njeni roditelji „rokeri u duši“, ali da uglavnom na nastupima pevaju narodnu muziku.

Sanja je odrasla u rodnom gradu. Kao devojčica je dane provodila sa društvom iz komšiluka. Igrali su se u dvorištu zgrade u kojoj je odrasla, a imali su i zajedničke ljubimce.  Dosta vremena je provodila sa prvom komšinicom Draganom, sa kojom je delila zid sobe, te su smišljale svoje šifre putem kojih su komunicirale. Maštale su da jednog dana tu naprave prozor kako bi mogle da posete jedna drugu kad god požele.

Pohađala je Osnovnu školu „Jovan Popović“ i bila je odličan đak. Uporedo sa tim je išla i u nižu muzičku školu, te učila engleski jezik. Nakon toga je upisala Srednju muzičku školu „Stevan Hristić“, odsek solo pevanje. Njena želja je bila da postane operska pevačica.

Tokom srednje škole je pevala u crkvenom horu „Knez Lazar“ i etno sastavu „Bela vila“, a imala je i svoje bendove koji su se zvali Randum, Sarkofag i slično. Prvi nastup je imala u Kulturnom centru Kruševac, za koji kaže da nije najbolje prošao jer je imala veliku tremu.

Priznaje da ju je višak kilograma tokom odrastanja činio povučenijom devojčicom, ali je s godinama njeno samopouzdanje raslo.

Sanja se s 18 godina preselila u Beograd s namerom da upiše Muzičku akademiju. Međutim, te godine nije primljena, te je narednih godinu dana pohađala časove pevanja kod operske pevačice Katarine Jovanović.

Međutim, 2012. godine ipak nije odlučila da se ponovo prijavi na Akademiju, nego je upisala Filološki fakultet, smer arapski jezik. Uspela je da redovno upiše sve četiri godine, ali se u međuvremenu više posvetila muzici, te je još uvek apsolvent. Ipak, kaže da će sasvim sigurno završiti fakultet kada se obaveze oko karijere smanje.

Pored arapskog, Sanja priča engleski, španski, italijanski i portugalski jezik.

Karijera

Po dolasku u Beograd Sanja je počela da sarađuje sa raznim muzičarima i da peva u brojnim bendovima. Ipak, najduže se zadržala u kruševačkoj grupi ZAA sa kojom je u oktobru 2014. godine snimila album „What About“. Pored naslovne, na njemu su bile i pesme „’99 Hope“, „Irie & Kool“, „Summer Rain“, „Slide Baby“ i druge.

Nasupali su u zemlji i inostranstvu, te imali priliku da sviraju i pevaju na festivalima „Egzit“ („Exit“), „Lav fest“, „Nišvil“ („Nisville“), „Arsenal fest“ i drugima.

Sanja je sa metal bendom „Y.O.X“ 2014. godine snimila pesmu „Underground Riot“, dok je s Aleksandrom Danilovićem, poznatijim kao Mister Rebit (Mr. Rabbit) objavila pesmu „Želje“.

Tokom jednog televizijskog nastupa njen raskošan talenat primetila je Ivana Peters, članica grupe Negativ, te joj je ponudila da snimi njenu pesmu „Iza osmeha“ za Beoviziju 2016. godine. Sanja je rado pristala da sarađuje sa svojim idolom iz detinjstva, te se pojavila na srpskom izboru za Pesmu Evrovizije.

Ostvarila je pobedu i dobila priliku da Srbiju predstavlja na Evrosongu 2016. godine u Štokholmu. Evropskoj publici se predstavila engleskom verzijom pesme koja je nosila naziv „Goodbye“ („Shelter“) i vrlo brzo stekla simpatije. Uspela je da se plasira u finale tog takmičenja, te da u ukupnom poretku osvoji 18. mesto.

Sa Zvonimirom Đukićem Đuletom, Gocom Tržan, Željkom Vasićem, Aleksandrom Radović i drugima je u avgustu iste godine snimila pesmu „Kuća heroja“. Reč je o himni Olimpijskog tima Srbije, koja je objavljena pred početak Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

U martu 2017. godine je sa grupom Meta snimila singl „Genesis“ na engleskom jeziku, a već sledećeg meseca je objavila duet sa Nemanjom Đerićem Đeksonom pod nazivom „Rezervisano“. Početkom naredne godine je sa Dejanom Petrovićem i njegovim bendom snimila pesmu „Šuška se, šuška“.

Za potrebe serijala „Najlepše narodne pesme“ koji je emitovala Radio Televizija Srbije (RTS) Sanja je otpevala i snimila numere „Niška banja“, „Čaje šukarije“, te duete sa Danicom Krstić – „Obraše se vinogradi“ i „Jesi l’ čuo mili rode“.

Sanja je bila jedna od članica međunarodnog žirija na izboru češke pesme za Pesmu Evrovizije 2018. godine, te jedan od članova žirija na polufinalu francuskog izbora za Evrosong 2019. godine.

Era „Uragana“

Srpski preduzetnik s adresom na Karibima Zoran Milinković je 2017. godine došao na ideju da oformi žensku muzičku grupu koja će snimati pesme namenjene stranom tržištu. Raspisana je audicija, a Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić su odabrane da postanu članice sastava Hurricane.

Grupa je počela sa radom krajem iste godine. Devojke su pesme i spotove snimale u mestu Sveti Martin na Karibima. Prvu singl pod nazivom „Irma, Maria“ su objavile već u februaru 2018. godine. Snimile su i zanimljiv spot koji trenutno (novembar 2020. godine) broji skoro milion pregleda na „Ju Tjubu“.

Usledila je balada „Feel Right“, te letnji ar’en’bi (R’N’B) hit „Personal“. Singlom „Should’ve Listened“ devojke su pokazale da im rege „leži“, isto koliko i svi drugi žanrovi u kojima su se okušale.

Pesmu „Who To Love“ su objavile u septembru 2018. godine. Uprkos tome što ova numera nema spot, do sada je „zaradila“ preko pola miliona pregleda na „Ju Tjubu“. Usledili su singlovi „Pain In Your Eyes“ i „Lier“, te pesma „Magic Night“ za koju su devojke snimile aktraktivan spot u duhu Orijenta.

Dugo su razmišljale o tome da snime pesmu na srpskom jeziku, ali su se plašile kako će publika da reaguje na novi stil koji grupa Harikejn gaji. Međutim, kada su završile snimanje Sanja je bila ubeđena da su napravile hit koji će brzo doći do dvadeset miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Pesma „Favorito“ je svetlost dana ugleda polovinom septembra 2019. godine. Za veoma kratko vreme našla se na prvom mestu top lista širom regiona, te zauzela prvu poziciju na „Ju Tjub“ trendingu, ne samo u Srbiji, nego i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Hrvatskoj.

Sastav je preko noći postao jedan od najtraženijih u regionu, a Sanja, Ksenija i Ivana su počele da gostuju u svim srpskim medijima. Spot danas broji preko 70 miliona pregleda na „Ju Tjub“ i predstavlja njihovu najslušaniju i najtraženiju pesmu.

U saradnji sa Nemanjom Antonićem su mesec dana kasnije snimile pesmu „Avantura“ koju je publika takođe dobro prihvatila. Antonić je bio zadužen za muziku i aranžman, dok su tekst pisale Sanja i Kosana Stojić. Usledili su brojni nastupi širom regiona.

Za kraj godine su ostavile numeru „Brzi prsti“ koju su pisali Antonić, Stojić i Vučićeva. Ni ovog puta devojke nisu razočarale svoju publiku, te je spot za manje od godinu dana pregledan 16.6 miliona puta. „Uraganke“, kako ih domaći mediji predstavljaju, su ponovo ovladale svim top listama i trendinzima u Srbiji i regionu.

Početkom 2020. godine su snimile pesmu na španskom i engleskom jeziku pod nazivom „Guallame El Pantalon“ sa muzičarom koji se predstavlja kao King Melodi (King Melody).

Samo mesec dana kasnije su učestvovale na Beoviziji sa pesmom „Hasta La Vista“. Tekst numere su pisale Sanja i Kosana Stojić, dok se za muziku pobrinuo Nemanja Antonić. Žiri i publika su odlično reagovali, ne samo na pesmu, nego i na energičnost koju su devojke pokazale na sceni, te su iz nagradili plasmanom na „Evroviziju“.

Pesma je dobila i zanimljiv spot koji je vrlo brzo zauzeo prvo mesto na domaćem trendingu, te ovladao top listama u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije. Pesmu su promovisale na domaćim i stranim televizijama, ali je Evrosong otkazan zbog pandemije virusa korona koji je zahvatio ceo svet. U junu 2020. godine je potvrđeno da će devojke predstavljati Srbiju na Evrosongu 2021. godine.

Krajem marta 2020. godine su objavile pesmu „Roll The Dice“ u čast požrtvovanih lekara i medicinskog osoblja koje se bori za spas ljudi obolelih od virusa korona. Spot je za nekoliko meseci pogledan preko 1.7 miliona puta na „Ju Tjubu“.

Usledila je saradnja sa Markom Stojkovićem, poznatijim kao Em Si Stojan (MC Stojan) na pesmi „Tuturutu“ koja je svetlost dana ugledala karem juna 2020. godine. Pesmu su komponovali MC Stojan i Marko Moreno, dok su za tekst i aranžman bili zaduženi Aleksa Šolaja, Marko Moreno i Saša Dinić.

Ovaj singl je ponovo oduševio sve ljubitelje Em Si Stojana i grupe Harikejn, te je spot za samo četiri meseca „zaradio“ 56 miliona pregleda na platformi „Ju Tjub“.

Ništa manji uspeh nisu postigle ni singlom „Folir’o“ koji je svetlost dana ugledao polovinom avgusta 2020. godine. Reč je pesmi koju su napisali, komponovali i aranžirali Ognjen Amidžić, Marko Kon i Milan Novaković, a koja je vrlo brzo zauzela prvo mesto na svim top listama. Spot trenutno broji 23 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

U oktobru 2020. godine su za potrebe serije „Jugoslovenka“, koju emituje Televizija „Pink“ snimile pesmu pod nazivom „Mili Bože“.

Glumačka karijera

Sanja Vučić se 2017. godine okušala i u glumačkim vodama. U humorističnoj seriji Jelene Bajić „Psi laju vetar nosi“ glumila je lepu Romkinju. Partner joj je bio Marko Pavlović koji je tumačio lik Hranislava. Mlada pevačica je jednom prilikom kazala da joj je velika čast što je učestvovala u tako uspešnom projektu koji je emitovan na programu RTS-a[1].

U jednom intervjuu je istakla da je ostvarila svoj san jer je imala ambicije da upiše Fakultet dramskih umetnosti, ali ju je život odveo u drugom smeru.

Privatni život

Sanja Vučić je rođena i odrasla u Kruševcu. U ranom detinjstvu je maštala da postane frizerka, međutim, kada je njen talenat za muziku došao do izražaja životna želja joj je postala da bude operska pevačica. Zato je završila nižu i srednju muzičku školu, te pokušala da upiše Muzičku akademiju u Beogradu.

Još kao tinejdžerka je pevala u crkvenom horu i etno grupi, a neretko je i sama osnivala razne bendove. Kada se preselila u Beograd pridružila se sastavu ZAA. Zahvaljujući tome je dobila priliku da peva u svim državama bivše Jugoslavije, u Češkoj, Austriji i drugim zemljama Evrope.

 

View this post on Instagram

 

@montenegrina_o @dejan_milicevic 🖤🖤🖤🖤🖤🖤

A post shared by Sanja Vučić (@sanjalilwolf) on Sep 14, 2020 at 7:41am PDT

Kada je 2016. godine odabrana da predstavlja Srbiju na izboru za Pesmu Evrovizije, skrenula je pažnju šire javnosti na sebe. Mediji su počeli da se zanimaju i za njen privatni život, te je neretko dobijala pitanja o tome tokom intervjuua.

Ipak, u žižu javnosti je dospela kada je grupa Harikejn objavila pesmu „Favorito“ koja je vrlo brzo postala hit. Mnogi su želeli da saznaju kakav je emotivni status atraktivnih i energičnih devojaka. Premda Sanja ponekad objavljuje fotografije sa svojim dečkom, njegov identitet nije poznat javnosti.

Sanja kaže da on ne želi da se eksponira i da ona to poštuje. Jednom prilikom je priznala da žive zajedno i da kućne poslove dele ravnopravno jer „ne želi da bude nečija sluškinja, majka ili baba[2]“.

Diskografija

Albumi sa grupom ZAA

 • 2014. What About

Dueti

 • 2014. Underground Riot (Y.O.X feat. Sanja)
 • 2014. Želje (Mr.Rabbit feat. Sanja)
 • 2016. Goodbye
 • 2016. Kuća heroja (himna Olimpijskog tima Srbije)
 • 2017. Genesis (Meta feat. Sanja)
 • 2017. Rezervisano (Djexon feat. Sanja)
 • 2018. Šuška se, šuška (Dejan Petrović feat. Sanja)

Singlovi sa grupom Hurricane

 • 2018. Irma, Maria
 • 2018. Feel Right
 • 2018. Personal
 • 2018. Should’ve Listened
 • 2018. Who To Love
 • 2019. Pain In Your Eyes
 • 2019. Liar
 • 2019. Magic Night
 • 2019. Favorito
 • 2019. Avantura
 • 2019. Brzi prsti
 • 2020. Hasta la vista
 • 2020. Guallame El Pantalon
 • 2020. Roll The Dice
 • 2020. Tuturutu (feat. MC Stojan)
 • 2020. Folir’o
 • 2020. Mili Bože (Pesma iz serije „Jugoslovenka“)
 • 2020. Lopove
 • 2020. Čaje šukarije

Filmografija

Serije i filmovi

 • 2017. Psi laju vetar nosi

Reference

[1] https://www.hellomagazin.rs/2017/12/21/sanja-vucic-pojaviti-se-u-seriji-koja-se-prikazuje-na-nacionalnoj-televiziji-nije-mala-stvar/

[2] https://glossy.espreso.rs/poznati/ljubavne-price/174311/njihova-ljubavna-prica-pocela-je-kao-na-filmu-sanja-vucic-otkrila-sve-detalje-veze-evo-kako-je-upoznala-svog-decka

Sanja Vučić na društvenim mrežama

FacebookSanja @ Facebook
InstagramSanja @ Instagram