Emir Đulović

Kratke informacije

Ime i prezimeEmir Đulović
Datum rođenja7. mart 1988.
Mesto rođenjaTuzla
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteNovi Sad
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Emir Đulović je bosanskohercegovački pop-folk pevač koji je prepoznatljivost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „OBN Folk Talents“. Rođen je 7. marta 1988. godine u Tuzli. Živi i radi u Novom Sadu.

Talenat za muziku je pokazao rano, pa je bio član kulturno-umetničkog društva, a posle osnovne, završio je srednju muzičku školu.

Prepoznatljivost u rodnoj Bosni i Hercegovini je stekao sa samo 16 godina pobedom na takmičenju „OBN Folk Talents“.

Iste godine je snimio i svoj prvi album pod nazivom „Srebrno jutro“. Ovaj CD mu je doneo nekoliko prestižnih nagrada, a pesma „Sarajevo“ proglašena je hitom godine.

Usledili su albumi „Sa prijateljima“, „Magija ljubavi“, „Igraj Hano“ i „Moja lalo“.

Veću prepoznatljivost u celom regionu stekao je duetom sa Andreanom Čekić „Cipele“ koji su objavili 2018. godine. Od 2019. do 2023. godine snimio je pesme sa Vuk Mobom, Radom Manojlović, Aleksandrom Bursać, Slađom Allegro i drugima.

Emir je u maju 2023. godine predstavio svoj šesti album koji nosi naslov „Živi milo moje“.

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci

Emir Đulović je rođen 1988. godine u Tuzli. Talenat za muziku je pokazao vrlo rano. Tokom osnovne škole postao je član lokalnog kulturno-umetničkog društva.

Upisao je srednju muzičku školu u Tuzli, a sa 15 godina se prijavio za učešće na takmičenju „OBN Folk Talents“. Pokazao je izuzetan talenat, te pobrao simpatije publike. Postao je pobednik ovog takmičenja, što mu je otvorilo mnoga vrata u svetu muzike.

Karijera

Emir Đulović je ubrzo po završetku takmičenja „OBN Folk Talents“ započeo saradnju sa Nazifom Gljivom. Zajedno su snimili album „Srebrno jutro“ koji se u prodaji pojavio 2004. godine.

CD je objavila Muzička produkcija Javnog servisa BiH, a pored naslovne, na njemu su bile i pesme „Nova godina“, „Proleće“, „Sarajevo“, „Zaljubljeni princ“, „Konobari“, „Narcisi i druge“.

Većinu pesama je napisao i komponovao Nazif Gljiva, dok je za aranžmane bio zadužen Vernes Ljuštaku.

Iste godine Đulović je dobio BH Muzičkog Oskara u kategorijama „Zlatna zvezda“ i „Otkriće godine“, dok je singl „Sarajevo“ proglašen hitom godine. Pored toga, Emir je dobio i „MPX nagradu za debitanta godine“.

Ovaj album je 2005. godine dobio nagradu BH Muzički Oskar za najtiražniji album.

Iste, 2005. godine izdavačka kuća „Sarajevo Disc“ je objavila kompilacijski album „Emir Đulović – sa prijateljima i Hit pjesmom Laro, volim te!“

Pored te, na CD se našla i njegova pesma „Gdje je nježna ruka“, kao i numere drugih izvođača. Kompletan album su aranžirali Vernes Ljuštaku i Dragan Stojković Bosanac, dok je za tekstove, muziku i produkciju bio zadužen Nazif Gljiva.

Dve godine kasnije Emir je objavio CD pod naslovom „Magija ljubavi“. Na njemu su bile pesme „Što me ne voliš“, „Volim te do bola“, „Neodoljiva“, „Moja ljubavi“ i druge.

Pesme su pisali, komponovali i aranžirali Nihad Krečo, Nihad Voloder, Fahrudin Pecikoza i drugi.

Emil je napisao i komponovao pesmu „Volim te do bola“, a komponovao je i muziku za numere „Moja ljubavi“, „Sve behara“ i „Ti nisi bila broj“. Album je objavila Produkcijska kuća „Hayat“.

U saradnji s istom produkcijskom kućom Đulović je 2009. godine objavio album „Igraj Hano“. Pored naslovne, na ovom CD-u su bile i pesme „Od ludila do ludila“, „Sada ti prkosim“, „Godine“, „Na stolu ostavi mi cvijet“ i druge.

Na naredni album Emirova publika morala je da sačeka do februara 2014. godine kada se u prodaji pojavio CD „Moja lalo“. Pored naslovne, na ovom albumu su bile i pesme „Biće moja draga“, „Samo nebo zna“, „Amore Mio“, „Želja jedina“ i druge.

Usledila je saradnja sa koleginicom Andreanom Čekić na pesmi „Cipele“ koja je izašla u avgustu 2018. godine. Pisao ju je i komponovao Saša Lazić, a duet je u rekordnom roku postao veliki hit.

Snimili su i spot koji je na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) „zaradio“ skoro stotinu miliona pregleda. Međutim, u nekom trenutku je izbrisan sa kanala Produkcijske kuće „Grand“, a potom je i sam kanal obrisan.

Mladi muzičar je naredne godine objavio čak tri singla. U februaru 2019. godine je promovisao duet sa Vuk Mobom „Prete mi“. Reč je o pesmi koju su napisali i komponovali Vuk Mobi, Saša Lazić i Senad Bislimi. Muzičari su snimili i spot koji je za četiri i po godine „zaradio “ preko 11 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Krajem istog meseca Đulović je objavio singl „Merlin“ na kome je takođe sarađivao sa Sašom Lazićem. Snimio je spot, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, publici se i ova numera svidela.

Usledila je saradnja sa Radom Manojlović na pesmu „Svadba“. Duet su pisali, komponovali i aranžirali Saša Lazić i Aca Krsmanović , a spot je za četiri godine pregledan preko 44 miliona puta na „JuTjubu“.

Đulović je u martu 2021. godine svojoj publici predstavio pesmu „Roker u duši“, a polovinom juna je sa grupom Dr Folk objavio numeru „Gipsy dance“.

Zbog spora sa Produkcijskom kućom „Grand“ koja je sa „JuTjuba“ skinula spot za pesmu „Cipele“, Emir je 2022. godine objavio istu pesmu, ovog puta sa koleginicom Aleksandrom Bursać. Snimili su i spot koji je na „JuTjubu“ za godinu i po dana pregledan skoro pet miliona puta.

Istog meseca je objavio pesmu „Klinika (za pijance“) koji je pisao i komponovao Saša Lazić, a aranžirao Aca Krsmanović. Emir je objavio i interesantan spot koji mu je doneo skoro tri miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“.

Usledila je saradnja sa bugarskom zvezdom Desi Slava na pesmu „Kolko te obichah“. Đulović je ovog puta, pred muzičkog talenta, pokazao da ume da peva na bugarskom jeziku.

Bosanskohercegovački muzičar je u martu 2023. godine objavio singl „Živi moje milo“ kojim je najavio izlazak istoimenog albuma.

Pre toga je sa Slađom Allegro snimio duet pod nazivom „Osmi dan“ koji su pisali i aranžirali Saša Lazić i Marko Gluhaković. Snimili su i spot koji je za manje od pola godine „zaradio“ preko 4.6 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Treća pesma koja je najavljivala album izašla je u aprilu 2023. godine. Reč je o numeri „Superstar“, za koju je takođe snimio interesantan spot.

Produkcijska kuća „SL Music“ je krajem maja 2023. godine objavila njegov album „Živi moje milo“.

Pored naslovne i singlova kojim je najavio ovaj CD, na njemu su se našle i numere „Ambis“, „Paranoja“, „Ana Maria“, „Pištolj“, „Dvadesete“ i „Jesenje kiše“. Emir je svoju publiku počastio i sa šest bonus pesama koje je objavio tokom karijere.

Ubrzo nakon toga usledila je američka turneja. Emir je tokom septembra i oktobra 2023. godine nastupio u Sent Luisu, Atlanti, Finiksu, Majamiju, Portlandu, Čikagu i drugim američkim gradovima.

Đulović je većinu svojih spotova objavio na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu koji krajem oktobra 2023. godine broji skoro 220 hiljada pretplatnika i preko 167 miliona pregleda.

Privatni život

Emir Đulović je rođen 1988. godine u Tuzli. Odrastao je i školovao se u rodnom gradu, a potom je muzičko obrazovanje nastavio u Mostaru.

Sa 15 godina je postao velika zvezda u Bosni i Hercegovini, a od 2018. godine i izlaska pesme „Cipele“ koju je snimio s Andreanom Čekić, stekao je veliku prepoznatljivosti i u regionu.

Muzičar se iz rodne Tuzle preselio u Novi Sad. U jednom intervjuu je u šali rekao da je izabrao upravo Novi Sad zbog lepih devojaka. Ipak, kasnije je pojasnio da mu do Tuzle treba samo tri sata vožnje i da je vojvođansku prestonicu odabrao iz praktičnih razloga, ali i sličnosti koje Novosađani imaju sa njegovim Tuzlacima.

Jednom prilikom je kazao da je navikao da se zdravo hrani, pa često jede voće, međutim, priznao je da nije posebno vešt u kuhinji[1].

Emir uživa veliku popularnost na društvenim mrežama. Na „Instagramu“ („Instagram“) ga prati oko 93 hiljade ljudi, dok na „TikTok-u“ („TikTok“) ima oko 47 hiljada pratilaca.

Diskografija

Albumi

 • 2004. Srebreno jutro
 • 2005. Sa prijateljima i hit pjesmom Laro volim te!
 • 2007. Magija ljubavi
 • 2009. Igraj Hano
 • 2014. Moja lalo
 • 2023. Živi moje milo

Singlovi

 • 2018. Cipele (ft. Andreana Čekić)
 • 2019. Prete mi (ft. Vuk Mob)
 • 2019. Merlin
 • 2019. Svadba (ft. Rada Manojlović)
 • 2020. Gipsy Dance (ft. Dr. Folk)
 • 2021. Roker u duši
 • 2022. Cipele (ft. Aleksandra Bursać)
 • 2022. Klinika
 • 2023. Kolko te običah (ft. Desi Slava)
 • 2023. Živi moje milo
 • 2023. Osmi dan (ft. Slađa Allegro)
 • 2023. Superstar

Reference

Emir Đulović na društvenim mrežama

FacebookEmir @ Facebook
InstagramEmir @ Instagram
YoutubeEmir @ YouTube