Slavko Banjac

Kratke informacije

Ime i prezimeSlavko Banjac
Datum rođenja-
Mesto rođenjaVrnjačka Banja
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePreduzetnik, pevač
ŽanrFolk

Biografija

Slavoljub Nedeljković, poznatiji kao Slavko Banjac, je srpski pevač. Rođen je u Vrnjačkoj banji. Važio je za jednog od najboljih pevača narodne muzike na srpskoj estradnoj sceni.

Njegova karijera je bila na vrhuncu početkom devedesetih godina.

1987. godine je sa ansamblom Miše Mijatovića snimio album „Jedini greh“.

1989. godine je za PGP RTB objavio ploču „Ne truje me ovo vino“.

Naredne godine je za istu izdavačku kuću izdao album „Ej, živote, što je uze“.

1991. godine je objavio ploču pod nazivom „Pevaću da te prebolim“. Sarađivao je sa Marinom Tucaković, Aleksandrem Radulovićem Futom i Zlajom Timotijevićem.

1993. godine je snimio album „Kasno je“ na kome su se izdvojile numere: „Ne verujem lepim ženama“ i „Daleko negde, ko zna gde“ koja na you tube-u ima 3.664.421 pregled.

1994. godine je za PGP RTS izdao ploču „Ler“. Iste godine je uradio duet sa Vesnom Zmijanac „Ja imam nekog, a ti si sam“.

Ubrzo se povukao sa estrade i pokrenuo je privatan biznis. Bio je suvlasnik firme koja se bavila konsaltingom i privatizacijom i vlasnik firme za uvoz i izvoz robe široke potrošnje.

Neko vreme nije želeo da se bavi muzikom. 2013. godine je planirao da snimi novi album, ali to se nije dogodilo. Ipak je nastavio da se pojavljuje u medijima i da gostuje u emisijama koje se prikazuju na TV Pinku.

Pevač živi u naselju Vračar koje se nalazi u Beogradu.

Slavko Banjac na društvenim mrežama

FacebookSlavko @ Facebook
YoutubeSlavko @ YouTube