Mišel Gvozdenović

Kratke informacije

Ime i prezimeMišel Gvozdenović
Datum rođenja12. novembar 1988.
Mesto rođenjaHolandija
DržavaSrbija
PrebivališteČačak
ZanimanjePevač, rijaliti takmičar
ŽanrFolk

Biografija

Mišel Gvozdenović je pevač i učesnik rijaliti šou programa „Zadruga 4“. Rođen je 12. novembra 1988. godine u Holandiji. Popularnost je stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ gde je sve oduševio svojim fenomenalnim glasom.

Zbog lepog glasa, ali i stasa, Mišela je skoro deset godina proganjala, sada već poznata rijaliti učesnica Miljana Kulić. Za Mišela i njegovu porodicu, to je bio pravi pakao. Sa Miljanom se oči u oči susreo u rijalitiju „Zadruga 4“ kada su pokušali da zakopaju „ratne sekire“.

Inače, javnosti je manje poznato da je Mišel u rodbinskim vezama sa pokojnim legendarnim pevačem Šabanom Šaulićem, kao i sa pevačem Hasanom Dudićem.

U rijalitiju se pokazao kao primeran i kulturan momak, koji je i te kako znao oštro da odgovori ukoliko ga neko provocira. Njegovo učešće u rijalitiju, osim svakodnevnih prepirki, ali i smešnih scena sa Miljanom, obeležila je i veza sa Minom Vrbaški koja se neslavno završila.

Detinjstvo i obrazovanje

Mišel Gvozdenović rođen je 12. novembra 1988. godine. Do svoje 20 godine živeo je u Holandiji, a u Srbiju i rodni Čačak dolazio je povremeno sa porodicom. Mišel ima starijeg i mlađeg brata. Njegov mlađi brat zove se Saša.

Mišel se školovao u Holandiji, tamo je završio školu i fakultet za bankarstvo. Međutim, od malih nogu pokazivao je ljubav ka muzici. To i ne čudi s obzirom da je u rodbinskoj vezi sa poznatim pevačima narodne muzike.

Majka Šabana Šaulića Ilda, te Hana, majka Mišelovog pokojnog deda Osmana i majka Hasana Dudića su tri rođene sestre. Mišel je pojasnio da je pokojni Šaban stric njegovoj majci, a njemu deda, kao i pevač Hasan.

Kada je bio veoma mali, Mišel je voleo da provodi vreme kod pokojnog Šabana Šaulića. Mišelova kuća u Čačku je odmah do kuće Šaulića i deli ih samo jedan mali zidić.

Dok je jedne prilike on kao dete pevušio po dvorištu, Šabanova majka, teta Ilda, prokomentarisala je „Evo ga, rodio se mali Šaban“. To je dobro upamtila Mišelova majka Hana koja tada te reči nije doživljavala suviše ozbiljno.

Međutim, iako se školovao i radio na svom obrazovanju, daleko od sveta muzike, Mišel tu ljubav u sebi nije mogao obuzdati. Odlučio je da se iz Holandije vrati u Srbiju i okuša u muzičkim vodama.

Saveti Šabana Šaulića

Iako su mnogi možda očekivali da će Mišel po dolasku u Srbiju zamoliti legendarne pevače, svoje rođake, da mu pomognu na putu ka stvaranju svoje pevačke karijere, on to nije uradio. Nije želeo da uspeh postiže zahvaljujući nekom drugom, već je želeo sam da se dokaže.

Znao se noćima zaredom družiti sa Šabanom, Hasanom, Hasanovim sinom Mikijem, Mišelovim ujakom, te njihovim prijateljima. Međutim, pomoć nije tražio. Mišel je rekao da ga je pokojni Šaban čak i kritikovao zato što mu se nije obratio za pomoć ili savet.

Mišel je rekao da ga je Šaban savetovao, ali više kritikovao jer nije prihvatao pomoć. Kaže da je uvek imao osećaj kako se ljudi „šlihtaju“ pokojnom Šabanu, a on nije hteo da se svrstava u tu grupu ljudi.

Priznaje da je možda, iz nečije perspektive, pogrešio i da bi mu sada sve bilo lakše u muzičkim vodama.

Jedne prilike Šaban je želeo da pokloni Mišelu pesmu „Ja te volim“. Mišel nije želeo da to prihvati kao poklon, već da je plati. Osećaj mu je govorio da ne treba da snimi tu pesmu, a nju je na kraju snimio pevač Darko Lazić i bila je veoma uspešna.

U tom trenutku, na stolu je bilo više pesama, a Mišelu se jedna posebno dopala. Misli da je ona bila namenjena pevačici Zorici Brunclik. Hteo je da kupi tu pesmu, ali je već bila rezervisana.

Nažalost, Mišel kaže, tu pesmu nikada nije čuo da je snimljena. Žao mu je zbog toga što on nije snimio tu pesmu. Pesma mu je često u glavi i voleo bi da ju je snimio kao uspomenu na Šabana.

On je dodao da bi tu pesmu, naravno, platio, kao i sve koje je snimio u svojoj karijeri.


Muzička karijera

Pesma „Hazarder“ je prva Mišelova autorska pesma koja se može naći na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“). Objavljena je u aprilu 2012. godine. Na ovoj platformi se, osim te, može čuti još šest njegovih autorskih pesama. To su pesme „Još gorim“, „Loša zamena“, „Srce kad poludi“, „Tvoja lepota boli“ i „Zoro moja“.

Mišel se odmah na početku karijere odlučio da sreću okuša u „Zvezdama Granda“. To je bio njegov put do zvezda. Publika ga je prvi put videla u petoj sezoni ovog takmičenja tokom 2010. i 2011. godine.

Kao mladi neafirmisani pevač sa mnogo talenta prošao je do finala i zadobio simpatije publike. Reč je o najznačajnijem i najgledanijem muzičkom takmičenju u Srbiji i regionu tokom kojeg se u žestokoj konkurenciji biraju umetnici koji će biti deo „Grand“ produkcije i njihove scene.

Mišel je postao jedan od njih i snimio svoje prve pesme.

Inače, poznat je kao jedan od pevača koji na nastupima prave odličnu atmosferu i znaju da podignu publiku na noge. Mišel peva narodnu muziku i nije pao pod uticaj najnovijih trendova, već je ostao dosledan onome što, kako je rekao, on u suštini i jeste.

Njegove kolege su objavljivale autorske pesme češće od njega, pa su ga novinari mnogo puta pitali zašto i on to ne radi aludirajući na to da zaista mnogo nastupa.

Mišel je rekao da ne želi da izbacuje pesme tek tako, da bi bio u trendu, već pažljivo bira kako bi snimio pesme koje traju i koje se pamte, a ne one koje će biti slušane samo par meseci i potom se izgubiti.

Godinama na meti Miljane Kulić

Tokom njegovog takmičenja u „Zvezdama Granda“ u Mišela se zaljubila Nišlijka Miljana Kulić. Tačnije, mnogi su govorili da je bila opsednuta njime.

Kako su pisali mediji, a kasnije u rijalitiju „Zadruga“ ispričali i sami akteri, Miljana je dolazila na svaki njegov nastup, pokušavala da mu priđe na ulici, kod kuće.

To je, u najmanju ruku, postalo pravo proganjanje mladog pevača. On nije želeo da ima bilo kakvu vezu sa Miljanom, ali ona nije odustajala. Sve to je privlačilo ogromnu pažnju medija.

Ulazak u „Zadrugu“

Godinama posle, oboje su se našli u rijaliti programu „Zadruga“. Prvi put su se susreli oči u oči nakon Miljaninog proganjanja što je gledaocima pored malih ekrana bilo veoma uzbudljivo.

U početku je Mišel izbegavao svaki kontakt sa Miljanom, a ona je govorila da je on mesto u rijalitiju dobio baš na osnovu toga što se ona posljednjih godina proslavila u rijalitiju i stekla veliku popularnost.

Mišelu je to smetalo jer je smatrao da kao pevač ima velike kvalitete, te da mu nije potrebna nikakva priča sa Miljanom Kulić da bi ljudima bio interesantan nego je za dovoljan isključivo njegov talenat.

Miljana je priznala da je ona odlazila u Belu Crkvu kada je Mišel imao nastup. Tvrdila je da Mišel tada nije želeo ni da nastupa ako je ona tu i da je govorio da je ona opasna i naoružana. Miljana je rekla da se čak doselila u Čačak kako bi hranila Mišelove pse kada njegove porodice nije bilo tu.

Mišel je rekao da je sve to bilo veoma potresno za njegovu porodicu. On je porodičan čovek, živi sa majkom, ocem i bratom, nikada nisu imali skandale dok se Miljana nije pojavila.

U rijalitiju je rekao da on Miljanu ne smatra svojim „fanom“ koji je abnormalno glasao za njega tokom muzičkog takmičenja, već je gleda kao „progonitelja“.

„Mazala mi je kerove sa kremom i polupala prozor“

Kada je pevač počeo da priča šta je sve prolazio dok je Miljana bila opsednuta njime, gledaoci pored malih ekrana ostali su u šoku i neverici. Rekao je da je ona znala u toku dana 500 puta, gore-dole, proći pored njegove kuće samo da proviri ima li Mišela tu negde.

Potom, kada njih nema, ona mu je „mazala kerove sa kremom“, polupala mu je prozor na kući. Mišel je to prijavio u policijsku upravu u Čačku.

Rekao da Čačak nije veliki grad i da tamo svi znaju gde žive on i njegova porodica tako da Miljani nije bilo teško da pronađe njihovu kuću. Nije mogao da veruje kada je čuo da se doselila u Čačak zbog njega.

Sve je počelo kada je on nastupao u „Zvezdama Granda“ a Miljana je počela neprestano da ga zove telefonom predstavljajući se kao novinar. Međutim, zbog njenog specifičnog izgovora slova „r“ on je odmah primetio da je reč o devojci na koju su ga upozoravali u „Grandu“.

Naime, neko u produkciji mu je, kako je Mišel rekao, sugerisao da se pripazi devojke koja je „poremećena“ jer uhodi mlade pevače šalje im vatrogasce, policiju i ambulantu na kućnu adresu, zove na telefon do te mere da pevači moraju da promene broj telefona.

Mišel je pokušao da se lepo ophodi prema njoj kada je nazvala sa namerom da ga ostavi na miru. Miljana ga je pitala, pravdajući se da je novinar, koju pesmu će pevati na sljedećem nastupu i slično. On je prepoznao da je reč o njoj, ali joj je kulturno odgovarao sa namerom ako bude pristojan da će ona biti ista takva.

Međutim, tek nakon što su završili razgovor, minut posle, Miljana ga je opet nazvala. On se javio na telefon i Miljana mu je rekla da ona želi sa njim da priča.

Posle toga mu je, kaže, telefon počeo da zvoni 500 puta dnevno i da je Miljana stalno kupovala nove kartice i zvala sa drugog broja telefona.

Mišel je počeo da blokira brojeve, jedan, drugi, treći… Onda je Miljana počela da zove na fiksni telefon u porodičnoj kući u Čačku. Zvala je u gluvo doba noći, pitala da li može da dobije taksi, a ponekad je tražila Mišela. Njegova porodica odlučila je da promeni kućni broj telefona, jer nisu mogli da spavaju od Miljane.

Pevač je rekao da ga je Miljana čak uslovljavala da on promeni svoj broj telefona i pokloni ga njoj, kako bi ona sa njegovog broja mogla da komunicira sa drugim pevačima.

Miljana je, kako je Mišel pričao, ulazila u dvorište njegove porodične kuće i puštala vodu na česmi tokom noći, a dvorište je poplavilo. U dvorište mu je bacala određene predmete umotane u peškir.

U sve to bila je upućena i Miljanina majka Marija Kulić. Marija je u rijalitiju rekla kako je to bio strašan period za porodicu Kulić, jer su morali da leče svoju kćerku od njene opsesije Mišelom. Miljana je išla čak do te mere da je ofarbala njegovog psa, ali i kuću u roza boju.

Miljana je određene Mišelove tvrdnje negirala, ali se uglavnom smejala kada je on iznosio sve šta je ona radila. Mišelu je poručila da bude srećan zbog njenog ponašanja prema njemu, jer da toga nije bilo mediji nikada ne bi u toj meri punili naslovne strane sa tada mladim pevačem na početku svoje karijere.

U rijalitiju „Zadruga“ Mišel je sa Miljanom pokušavao da izađe na kraj na razne načine. Trudio se da joj bude prijatelj, ali to nije dugo potrajalo.

Njihov odnos u rijalitiju obeležile su česte svađe, rasprave šta je bilo ranije, ali i Miljanini simpatični pokušaji da osvoji i poljubi Mišela.

U vezi sa Minom Vrbaški

S obzirom da je Mišel izuzetno lep, zgodan i pristojan momak, mnoge devojke u rijalitiju pokušavale su da ga osvoje. Međutim, on je govorio da u rijaliti nije došao da traži vezu ili ljubav već isključivo da se promoviše kao pevač.

Koristio je svaku priliku na žurkama u rijalitiju da uzme mikrofon i zapeva. Pravio je sjajnu atmosferu.

Međutim, pred sam kraj rijalitija, ipak se upustio u ljubavnu romansu i to s učesnicom Minom Vrbaški. Upravo za Minu mnogi su govorili da je najlepša devojka koja je ikada ušla u „Zadrugu“, te da je zasigurno jedno od najlepših lica na Balkanu.

Njena lepota osvojila je i Mišela koji je rekao da nema problem sa turbulentnom prošlošću lepe Zadrugarke sve dok ona poštuje njihov odnos i njega.

Inače, Vrbaški je u rijalitiju, još u prvoj sezonu „Zadruge“, priznala da se bavila prostitucijom. U rijaliti je ušla kao maloletnica, boravila u svim sezonama „Zadruge“, te imala brojne veze i seks pred kamerama.

Ova ljubav nije dugo potrajala te su se Mišel i Mina razišli, a ona se vratila svom bivšem dečku iz rijalitija Filipu Caru.

Posle rijalitija

Mišelova pevačka karijera posle izlaska iz „Zadruge“ krenula je uzlaznom putanjom. U rijalitiju je stekao popularnost baš u vreme korone, kada pevači i inače nisu mogli da imaju nastupe, tako da je tu pauzu odlično iskoristio.

Po izlasku iz rijalitija počeli su i nastupi jer su popustile epidemiološke mere, a Mišela su tražili svi. On je rekao da kreće i sa snimanjem svojih autorskih pesama.

Mišel Gvozdenović na društvenim mrežama

Instagram Mišel @ Instagram
Youtube Mišel @ YouTube