Slobodan (Sloba) Đurković

Kratke informacije

Ime i prezimeSlobodan (Sloba) Đurković
Datum rođenja9. maj 1988.
Mesto rođenjaBrus
DržavaSrbija
ZanimanjePevač
ŽanrFolk

Biografija

Slobodan Đurković poznat i po nadimku Slobica, je srpski folk pevač koji se proslavio u takmičenju Zvezde Granda i rijalitiju Farma. Rođen je 9. maja 1988. godine u Brusu.

Privatni život

Kada je imao šest godina, naučio je da svira bubnjeve i sa bendom „Truleži“ je nastupao na gitarijadama.

U rodnom gradu je završio osnovnu školu, gimnaziju i nižu muzičku školu, smer harmonika. Bio je član hora sa kojim je učestvovao na priredbama i takmičenjima.

Sa četrnaest godina je prvi put svirao na svadbi. Naredne dve godine je svirao harmoniku na veseljima, a zatim je počeo da peva. Pohađao je školu pevanja „Ivana Selakov“ gde je stekao dodatno muzičko obrazovanje. Sa lokalnom rok grupom „Truleži“ čiji je član bio je učesnik mnogih gitarijada.

Upisao je Fakultet za industrijski menadžment u Kruševcu.

U februaru 2016. godine Slobodan se oženio dugogodišnjom devojkom Miljanom. Pošto je ona bila u poodmakloj trudnoći, venčali su se samo u opštini. U martu su dobili ćerku Ivu.

U novembru 2016. godine pevač je imao nastup u Beloj Crkvi nakon kog se vraćao u Niš. Pošto je bio umoran, zaspao je za volanom i survao se u provaliju. Njegov automobil je bio uništen, a on je jedva ostao živ. Izjavio je da je naučio lekciju i da će taj dan slaviti kao drugi rođendan.

Za sebe kaže da je komunikativan i duhovit. Smatra da ima veliki broj vrlina, a mana mu je što mnogo voli da spava. Njegov životni moto je: „Radi dobro i dobrome se nadaj.“

Karijera

2008. godine je učestvovao na takmičenju pevača amatera i bio je među prvih 60 kandidata.

Šest puta se prijavljivao za Zvezde Granda, a u sezoni 2012/13 je osvojio treće mesto. Kao nagradu je dobio numeru „Nestala je naša ljubav“ koju su radili Peđa Medenica i Endži Mavrić.

Iste godine je učestvovao u rijalitiju Farma i stigao je do finala. Bio je drugi, a nagrada od 50.000 evra mu je zamalo umakla. Ona je pripala rediteljki Jeleni Golubović.

2014. godine je objavio singl „Htela bi još jednom“.

2016. godine je objavio singl „Hej cigani“.

Slobodan (Sloba) Đurković na društvenim mrežama

FacebookSlobodan @ Facebook